-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iki šoninio slydimo sezono atidarymo lieka mažiau nei mėnuo

Mažiau nei mėnuo – tiek laiko lieka, kol į Kačerginės „Nemuno žiedą“ grįš gaudžiantys motorai ir cypiančios padangos. Tiesa, šįsyk viskas vyks kiek kitaip – tai žada į aktyvią renginių organizavimo veiklą grįžtantys „NP Team“ vaikinai.
Renginių serijos metu žiūrovams nepakartojamus vaizdus dalins ir karjerą baigę sportininkai
Renginių serijos metu žiūrovams nepakartojamus vaizdus dalins ir karjerą baigę sportininkai / Organizatorių nuotr.

Balandžio 18 dieną Kačerginės „Nemuno žiedo“ drifto trasoje vyks šių metų sezono atidarymas ir startuos nauja, į pilotų tobulėjimą nukreipta programa – „Liqui Moly Drift Days“. Kokybiškų treniruočių nišą užimsianti serija skatins dalyvius su kiekviena treniruote žengti vienu žingsniu į priekį.

„Iš viso planuojame 4–5 renginius per sezoną, kas kartą su nauja, vis kitokia užduotimi jauniems ir tobulėjimo siekiantiems dalyviams. Šia serija norime mažinti prarają, skiriančią dabartinius „PRO“ ir „Semi PRO“ dalyvius“, – pasakoja renginio „Liqui Moly Drift Days“ sumanytojas Linas Ramoška.

Norime išsklaidyti mitą, kad šiam sportui reikia itin daug arklio galių ar specialių važiuoklių.

„Visus treniruočių važiavimus, nepaisant to, ar užduotis bus kokybiškas porinis važiavimas, ar tam tikros konfigūracijos įveikimas, stebės gerai žinomi šonaslydžio ekspertai ir, kol renginio žiūrovai stebės vienokį ar kitokį pasirodymą važiavimų pertraukos metu, dalyviai gaus išsamių patarimų ir įvertinimų. Norime išsklaidyti mitą, kad šiam sportui reikia itin daug arklio galių ar specialių važiuoklių, tad skeptiškiausius bandysime įtikinti trasą įveikdami silpniausiu įmanomu bolidu – jei kam nors pavyksta, vadinasi, gali pavykti visiems“, – tęsė Linas.

Organizatorių nuotr./NP TEAM organizuotų treniruočių metu savo karjerą pradėjo ir daugkartinis Lietuvos drifto karalius Andrius Vasiliauskas
Organizatorių nuotr./NP TEAM organizuotų treniruočių metu savo karjerą pradėjo ir daugkartinis Lietuvos šonaslydžio karalius Andrius Vasiliauskas

Kol kas oficialiai paskelbta tik viena renginio vieta ir laikas – balandžio 18 diena, Kačerginės „Nemuno žiedas“, tačiau organizatoriai neslepia ambicijų tokias treniruočių sesijas surengti ir kituose miestuose, bei prie praktikos pridėti ir teorijos seminarų, kuriuose šonaslydžio senbuviai ir inžinieriai pasakotų, kaip tinkamai ir nebūtinai brangiai paruošti savo automobilį sportui, kuria linkme eiti.

„Nors varžybų neplanuojame, sparčiausiai tobulėjančius žadame skatinti ne tik geru žodžiu, bet ir mūsų pačių sukurtomis „NP Parts“ dalimis – šiame sporte būdami beveik penkerius metus, žinome, ko reikia, kad automobilį būtų lengviau valdyti, tad rodantiems didžiausią norą ir iniciatyvą, jiems labiausiai trūkstamų dalių dovanosime arba sudarysime itin geras sąlygas jų įsigyti“, – antrina komandos techninis vadovas ir pagrindinis pilotas Povilas Lencevičius. 

Organizatorių nuotr./Naujokų pasirodymus stebėsiantys teisėjai ketina dalintis savo ilgaamže patirtimi ir, jei reikės, parodyti kaip reikia važiuoti
Organizatorių nuotr./Naujokų pasirodymus stebėsiantys teisėjai ketina dalintis savo ilgaamže patirtimi ir, jei reikės, parodyti, kaip reikia važiuoti

Pilotus stebės ir jų važiavimą komentuos keletas gerai žinomų šonaslydžio pilotų ir vienas iš didžiausią patirtį Europoje turinčių teisėjų Mantas Kuzmarskis. Jo ir komandos užduotis bus ne tik įvardyti, ką pilotai daro netinkamai, bet ir pamokyti, kaip tai atlikti, o esant reikalui, patiems sėsti prie vairo ir įrodyti, jog labai norint – viskas įmanoma.

Nors sesijų tikslas ir yra skatinti dalyvių tobulėjimą, „NP Team“ žada nepamiršti ir žiūrovų – jų lauks ne tik šimtai tobulėjančių šonaslydininkų važiavimų, sporto senbuvių pasirodymai, bet ir įvairios loterijos, gera nuotaika.

Organizatorių nuotr./Kačerginės Nemuno žiedo drifto trasa unikali tuo, jog čia arklio galios nelemia nieko
Organizatorių nuotr./Kačerginės Nemuno žiedo drifto trasa unikali tuo, jog čia arklio galios nelemia nieko

„Neorganizuodami varžybų, o rengdami tik treniruotes, eliminuojame tiek įtampą dalyviams, tiek labai ribojančią varžybų tvarką – čia visi galės važiuoti kiek tik norės ir išgalės, o žiūrovams tai suteiks galimybę pamatyti šimtus įspūdingų važiavimų“, – renginio formatu džiaugiasi Linas Ramoška.

Pirmasis renginys į Kačerginės „Nemuno žiedą“ pakvies jau balandžio 18-ąją, neatmetama galimybė vėlesnius renginius organizuoti nakties metu, ar pasirenkant „PRO“ lygos trasą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius