Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įpusėjus antrai ralio dienai dalyvius stabdo pūga, D.Butvilas iškrito iš trejetuko

Antrąją „Rally Liepaja 2015“ dieną išbandymus ekipažams pateikė ne tik organizatoriai, sekmadieniui numatę septynis greičio ruožus. Dalyvių nelepino ir gamta. Oro sąlygos čia keitėsi kas kelias minutes. Skaisčiai šviečiančią saulę kartas nuo karto aptemdydavo stipri pūga, nedžiuginusi matomumu.
„Rally Liepaja 2015“ aštuntas greičio ruožas
„Rally Liepaja 2015“ aštuntas greičio ruožas / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Ralio dalyviai iki vidurdienio įveikė tris sekmadienio greičio ruožus. Po jų kol kas lyderiu išlieka stabiliai važiuojantis airis Craigas Breenas. Jis nuo antroje vietoje žengiančio Siim Plangi atitrūkęs per 1 min. 12,9 sek.

Trečią poziciją prarado po pirmos dienos į prizininkų gretas nusitaikęs Dominykas Butvilas. Jis po aštuonių greičio ruožų klasifikuojamas penktoje vietoje, tačiau jo atsilikimas nuo lyderio identiškas viena pozicija aukščiau atsidūrusiam M.Sviliui. Į trečią vietą prasibrovė Janis Vorobjovs su šturmanu Andriu Malnieku.

Autorally.lv nuotr./„Rally Liepaja 2015“ TOP10 po aštuonių greičio ruožų
Autorally.lv nuotr./„Rally Liepaja 2015“ TOP10 po aštuonių greičio ruožų

Dominykas Butvilas brangias sekundes iššvaistė šeštame greičio ruože, kuriame nuo lyderio atsiliko 40 sek. ir finišavo tik 19-as. Kitame greičio ruože D.Butvilas nuo „dopo“ nugalėtojo atsiliko 36 sek., o GR8 lietuvio rezultatas buvo devintas.

24-ą vietą po aštuonių GR užima dar vienas lietuvių duetas – Jonas Pipiras su Ramūnu Babachinu.

Sekmadienį iš varžybų pasitraukė dar keletas greitų ekipažų. Ypač nesėkminga diena buvo lenkams, kurie dėl avarijų ar techninių gedimų prarado net tris ekipažus. Nepasisekė T.Kasperczykui, A.Zawadai ir W.Chuchalai.

Sekmadienio popietę lenktynininkų laukia dar keturi greičio ruožai, po kurių paaiškės antrojo Europos ralio čempionato etapo nugalėtojai ir prizininkai. Paskutinis greičio ruožas dalyvius ir žiūrovus pakvies į stadioną Liepojoje, kuriame bus suformuota trasa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius