Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Įpusėjus „Gravel Fest Rally – Lazdijai“ varžyboms aiškėja pretendentai į prizininkus

Šiandien Lazdijų apylinkėse apstu sportinių automobilių, mat čia vyksta „Gravel Fest Rally – Lazdijai“ varžybos, apjungusios Lietuvos automobilių ralio sprinto ir „Mini ralio“ čempionato etapus. Čia iš viso lenktyniauja gerokai virš šimto dalyvių, kurie jau įveikė pusę distancijos.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Lazdijai Ralis

Ralio sprinto čempionato etapas

Lietuvos ralio sprinto čempionato absoliučioje įskaitoje ir tuo pačiu OC klasėje kol kas geriausią tempą demonstruoja į Lazdijus atvykęs greitasis duetas iš Ukrainos – Valeryi Gorban ir Sergej Larens. WRC kategorijos „Mini Cooper“ vairuojantis ekipažas po keturių greičio ruožų turi 17 sek. persvarą prieš Aurimą Eidžiūną su Gediminu Saudargu. Nuo pastarųjų dar 13 sek. atsilieka ir trečioje vietoje rikiuojasi Eugenijus Sladkevičius su Mindaugu Varža.

Tačiau artimos kovos galima rasti ir kitose klasėse, nors kai kur jau aiškėja lyderiai, su kiekvienu greičio ruožu vis didinantys savo atotrūkį nuo persekiotojų.

SG-2 klasėje įpusėjus raliui savo lyderystę bando įtvirtinti Paulius Kiudys su Karoliu Petreikiu. Jie antroje vietoje esančius Irmantą ir Edviną Buivydus lenkia 28,3 sek. Trečioje vietoje klasifikuojamas Mantas Drumžlys su Mantu Gričiumi. Juos nuo antrosios vietos skiria vos pusantros sekundės, tad čia permainos gali įvykti labai greitai.

SG-3 klasėje užtikrintai į priekį veržiasi Vytautas Kaziukonis su Algirdu Pranckūnu. Jie net 53 sek. lenkia Ovidijų Knyšių, kuriam stenogramą skaito Silverijus Lapėnas. Vos 2,5 nuo pastarųjų atsilieka Jonas Balčius su Vytautu Mitkevičiumi.

2WD įskaitoje kol kas pirmauja Nedas Radišauskas ir Mindaugas Čepulis, kurie lenktyniauja BMW M3 automobiliu. Nuo jų tik 8 sek. atsilieka Ginas Petraitis su KristupuAdinavičiumi. Trečioje vietoje kol kas įsitvirtinęs Igno Taletavičiaus ir Dainiaus Aleknos tandemas.

„Mini ralio“ čempionato etapas

SGC-1 klasėje į priekį išsiveržė Aurimas Kučinskas su Pauliumi Prasausku. Tačiau jie negali būti ramūs, kadangi antroje vietoje klasifikuojamas Dainiaus Zamaros ir Ernesto Kozlovskio ekipažas atsilieka vos 5,7 sek. Trečioje vietoje po pusės varžybų – Aurimo Margevičiaus ir Andrio Tolstych duetas, kurie nuo antros vietos atsilieka vos 0,2 sek. Už jų vos per 0,6 sek. – Vaidas Karašauskas su Inga Surdokiene.

Beje, pastarieji ketvirtame greičio ruože pramušė ratą ir iki finišo važiavo tuščia padanga. Taigi, panašu, kova dėl pozicijų trejetuke visu gražumu atsiskleis antroje varžybų dalyje.

SGC-2 klasėje kol kas pirmauja Luko Gordono ir Rugilės Sakalauskaitės tandemas. Nuo jų 1,1 sek. atsilieka Domo Bukavičiaus ir Armando Sakalausko ekipažas. Treti su 6 sek. deficitu – Vaidas ir Ugnius Vainevičiai.

SGC-3 klasės lyderiai po pusės varžybų – Benas Vidauskis ir Ovidijus Pečkauskas. Jų turima persvara prieš antroje vietoje klasifikuojamus Tomą Kažemėkaitį ir Saulių Šuopį – 5,2 sek. Trečioje vietoje po keturių greičio ruožų bando įsitvirtinti Emilio ir Gyčio Kuckų duetas.

SGC-4 klasėje kiek ramiau gali jaustis Vytauto Venclovo ir Simono Bieliausko duetas. Jie jau yra sukaupę 15,4 sek. persvarą prieš antroje vietoje žengiančius Karolį Balčiūną su Eriku Sevriukovu. Treti čia – Benas Šimkus ir Vaidas Paulikas, atsiliekantys vos pusantros sekundės nuo lyderių.

Veteranų klasėje dominuoja Antano ir Akvilės Akučkų šeimyninis duetas, tačiau jų turima persvara prieš Darių ir Beną Venckus – niekingos 0,4 sek. Valentinas Surdokas ir Vytautas Vencius su 11 sek. deficitu kol kas treti.

OC klasėje trapią 3 sek. persvarą yra įgijęs Beno Strumskio ir Kęstučio Maciulevičiaus duetas. Už jų – Tadas ir Vytautas Stelioniai. Justinas Kvaraciejus ir Martynas Bingelis lyderiams pralaimi beveik 8 sek.

Retro klasėje lyderiauja Šarūnas Glikas su Tadu Bakiu. Jie jau susikrovė 8,8 sek. pranašumą prieš Laimoną ir Gretą Latvėnus. Treti čia kol kas Marius Obeliūnas ir Marcelinas Sorkinas, kuriems iki lyderių trūksta 13,2 sek.

„Gravel Fest Rally – Lazdijai“ varžybos pažymėtos ir keliais incidentais, dėl kurių dalyviai buvo priversti pasitraukti iš lenktynių, tačiau ekipažų nariai nenukentėjo. Tiek ralio sprinto, tiek „Mini ralio“ dalyviams liko dar keturi greičio ruožai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius