Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Iš uosto Argentinoje automobilį ir vilkiką atsiėmę „Agrorodeo“ komandos nariai vos išvengė avarijos

Po ilgo skrydžio „Agrorodeo“ komanda galiausiai pasiekė Argentiną. Iš trijų Lietuvos ekipažų ši komanda į Buenos Aires atvyko pirmoji. Tą pačią dieną komandos jau laukė pirmieji darbai – įsikūrimas ir automobilio bei sunkvežimio atsiėmimas iš uosto.

Buenos Airėse nusileidusius lietuvius pasitiko čia gyvenantis argentinietis Marcelo, kuris vedęs lietuvę.

Puikiai lietuviškai, angliškai ir ispaniškai kalbantis argentinietis pagelbės Lietuvių komandai organizaciniuose Dakaro dykumų maratono reikaluose.

Įsikūrusi Buenos Airėse „Agrorodeo“ komanda iškart ėmėsi darbų. Pirmiausia reikėjo nuvykti į uostą ir iš ten atsiimti atplukdytą „Seat Leon Dakar“ automobilį ir techninės pagalbos sunkvežimį. Šios misijos ėmėsi automobilio kūrėjas Darius Biesevičius ir ekipažo mechanikas Rimas Granskas.

Pirmiausia ekipažo nariams teko dvi valandas stovėti eilėje. Tokia grūstis susidarė prie dokumentų patikros punkto. Pateikę visus dokumentus ir jų kopijas lietuviai pagaliau gavo leidimą pasiimti automobilius ir pasuko link serviso zonos, kur laikinai įsikurs.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Argentinoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Argentinoje

Tiesa, kelyje neišvengta kurioziškų incidentų. Važiuojant greitkeliu užsikirto vilkiko stabdžių sistemos vožtuvas ir mechanikas buvo priverstas ieškoti vietos saugiam sustojimui, kad galėtų šį trūkumą pašalinti.

Dešinėje eismo juostoje lėtai važiuojantį, o galiausiai sustojusį vilkiką pastebėjo Argentinos kelių policijos pareigūnai. Dviem motociklais važiavę patruliai nedelsdiant sustojo prie lietuvių ir ėmė reguliuoti eismą, kad kiti vairuotojai atkreiptų dėmesį į kliūtį.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Argentinoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Argentinoje

Tačiau Argentinoje eismas toks intensyvus, kad užtenka mažiausios klaidos, jog įvyktų avarija. Policijai reguliuojant eismą vienas užsižiopsojęs vairuotojas trenkėsi į kitą, ta pačia kryptimi važiavusį automobilį.

Susidūrimo metu vienas automobilis virto ant stogo, o galiausiai vėl atsistojo ant ratų. Kita transporto priemonė sukdamasi rėžėsi į atitvarus. Incidentas įvyko prie pat lietuvių sustojimo vietos, tačiau susidūrę automobiliai nei vilkiko, nei „Seat Leon Dakar“, nei aplink vaikščiojusių komandos narių nekliudė. Avarijos vietoje pasirodė ir medikai.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Argentinoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Argentinoje

Netikėtą sunkvežimio gedimą komandos nariams pašalinti pavyko per kelias minutes, tad technika buvo sėkmingai pristatyta į serviso zoną.

Šį vakarą lietuvių ekipažas dar yra numatęs susitikimą su Argentinos lietuvių bendruomene.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius