Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Įsiliepsnojo konfliktas tarp lenktynininkų ir ralio valdžios

Greičiausi Lietuvos ralio lenktynininkai LASF prezidentui Romui Austinskui pateikė precedento neturintį prašymą atšaukti Ralio komiteto pirmininką Marį Simsoną. Prašymą pasirašė žinomi ralio veidai – Vytautas Švedas, Janis Vorobjovs, Martynas Samsonas, Vaidotas Žala, Giedrius Notkus, Ramūnas Čapkauskas ir kiti. Beveik trisdešimt sportininkų ir organizatorių teigia, kad ralio reglamentą formuojantis komitetas ignoravo bendruomenės nuomonę ir priėmė prieštaringus sprendimus.
„300 Lakes Rally“
Ralis / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Jau antrus metus besitęsianti įtampa tarp lenktynininkų ir ralio taisykles vystančio komiteto pasiekė kuliminaciją likus mažiau nei dviems mėnesiams iki ralio sezono pradžios.

2017 m. reglamente Ralio komitetas siekė įvesti nemažai pakeitimų, tačiau susilaukė ralio bendruomenės pasipriešinimo. Panašus konfliktas kilo priimant ir praėjusio sezono techninę dokumentaciją, tačiau pernai paskutinę minutę prieštaringai vertinti sprendimai buvo atšaukti ir konfliktas buvo užgesintas. Panašu, kad šį kartą konflikto išvengti nepavyko.

300 Lakes Rally nuotr./Vytautas Švedas
300 Lakes Rally nuotr./Vytautas Švedas

Vienas tituluočiausių Lietuvos ralio meistrų Vytautas Švedas piktinasi, kad buvo atšauktas bendras etapas su Latvijos sportininkais. Sportininkas taip pat atkreipė dėmesį į nevykusius pakeitimus sekančių metų reglamente.

„Kolegoms iš Latvijos buvo užpilta ledinio vandens kai buvo atsisakyta daryti bendrą etapą. Jie buvo aiškiai išreiškę norą atvažiuoti pas mus į Elektrėnus. Merdinčioms N4 ir N4LT sukurta atskira įskaita su perspektyva 2019+ parodo, kad žmonės kuriantys taisykles neturi supratimo ką kuria. Kompromiso ieškoti vengiama, kvietimas į diskusiją atsiųstas likus kelioms valandoms iki pradžios“, – sakė V.Švedas.

Nutrūktgalvišku vairavimo stiliumi pagarsėjęs lenktynininkas Martynas Samsonas neslėpė, kad didžiausią nuoskaudą kelia drąstiškai priimami sprendimai ir diskusijos stoka.

Kas bus kitąmet, kai 6-7 stiprūs sportininkai nebenori dalyvauti ralyje?

„Reglamentas pakeistas aukštyn kojom, ralio datos išmaišytos, su latviais susipyko, su visa ralio bendruomene susipyko.

Paskutinius metus turėjome stipriausią ralio parką Pabaltyje ir tikrai neblogą ralio atmosferą.

Kas bus kitąmet, kai 6-7 stiprūs sportininkai nebenori dalyvauti ralyje?“, – retoriškai klausė M.Samsonas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Ratų keitimas
Tomo Markelevičiaus nuotr./M.Samsonas

Šiemet per plauką nuo ralio čempionato karūnos likęs panevėžietis Giedrius Notkus atkreipė dėmesį į neaiškų nacionalinės L8 įskaitos likimą, kurioje varžosi visi greičiausi šalies sportininkai, ir atšauktus etapus Žemaitijoje ir Latvijoje.

„Žemaitijos ralis buvo vienas mėgstamiausių etapų. Vietoj jo atsirado neaiškios varžybos liūdnai pagarsėjusio Vilniaus ralio vardu“, – kalbėjo G.Notkus. Sportininkas taip pat tvirtino, kad pasipiktinimą sukėlė sportininkų nuomonės ignoravimas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Kelionė į Saremos salą
Tomo Markelevičiaus nuotr./G.Notkus

Nesenai apie pasitraukimą iš Lietuvos ralio čempionato prabilęs Vaidotas Žala antrino kolegoms ir neslėpė apmaudo, kad nepavyko rasti kompromiso su ralio valdžia.

„Ralio komitetas nesupranta, kad be lenktynininkų ralio nebuvo ir nebus. Tai nėra privalomas sportas. Jei nuosekliai naikinama motyvacija važiuoti, čempionatas subyrės“, – pasakojo lenktynininkas.

Dakaro maratonui besiruošiantis V.Žala savo sprendimą motyvavo panaikinta L8 įskaitos perspektyva po 2017 metų.

Apie mintis pasitraukti iš ralio čempionato viešai yra svarstę R.Čapkauskas, V.Žala, M.Samsonas ir V.Švedas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius