Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 08 /10:04

„Formulės 1“ kvalifikacija Suzukoje: skirtumas tarp nugalėtojų – 0,010 sekundės

Japonija F1 etapo dalyvius pasitiko permaningais orais. Todėl treniruotės dovanojo pilotams nemažai išbandymų. O kvalifikacijos metu trasa jau buvo išdžiūvusi.
Mickas SCHUMACHERIS Suzukoje patyrė avariją
Mickas SCHUMACHERIS Suzukoje patyrė avariją / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

F1 Youtube reportažas iš kvalifikacijos

Kvalifikacijos rezultatas – gal ir prognozuotas, bet labai įdomus, žadantis įdomią kovą. Jei Maxas Verstappenas starte išsaugotų pirmąją vietą, o vėliau bent šiek tiek pabėgtų nuo Charleso Leclerco, galbūt tokia tvarka ir finišuotų. Jeigu vyktų kova dėl kiekvieno posūkio, lenktynių baigtis būtų neaiški. Juo labiau kad „Ferrari“ šioje trasoje atrodė užtikrintai. Dar viena svarbi aplinkybė, kurią minėjo Ch.Leclercas, neaišku, ar sekmadienį lis. Krituliai tikėtini lenktynių pabaigoje.

Taip pat reikia sulaukti teisėjų tyrimo dėl incidento, kurį sukėlė M.Verstappenas.

Sekmadienį kviečiame lenktynes su 15min stebėti nuo 8 val. ryto. Repotažus papildysime nuorodomis į F1 „YouTube“.

Kvalifikacija: naujausi įvykiai – aukščiau.

Q3, trečioji kvalifikacija

Rezultatas. 1.M.Verstappenas. 2.Ch.Leclercas. 3. C.Sainzas. 4. S.Perezas. 5. E.Oconas.

Nors Ch.Leclercas pabaigoje mynė iki dugno, jis M.Verstappeno laiko nesugebėjo pagerinti, atsiliko viena šimtąja sekundės! Pabaigoje šokteli abu „Mercedes“ pilotai, o Estebanas Oconas sekmadienį startuos iš P5. Tai – puikus rezultatas. S.Vettelis pastumtas žemiau, bet vokiečio pasirodymą taip pat galima vertinti labai teigiamai.

Maxas Verstappenas Q3 pradėjo labai solidžiai ir pademonstravo geriausią laiką. Tačiau netrukus sulėtėjo, pastatė bolidą skersą ir vos nesusidūrė su L.Norrisu. S.Vettelis maloniai stebina, jis – P6, likus pusantros minutės.

Q2, antroji kvalifikacija

Rezultatas. Q2 pabaigoje S.Vettelis blyksteli ir iš pradžių šoka į penketuką. Vėliau krenta į P10. Verstappeną aplenkia Perezas ir Alonso! Kokia kova dėl šimtųjų sekundės dalių: tiek Ricciardo atsliko nuo Vettelio. Galutinis rezultatas:

Q2 prasidėjo be netikėtumų. Maxas Verstappenas vėl iš karto įveikė greitą ratą ir tapo lyderiu. Sainzas ir Leclercas – jam iš paskos.

Q1, pirmoji kvalifikacija

Rezultatas: po Q1 pasitraukia Albonas, Gasly, Magnussenas, Strollas Latifi. Kiek netikėtai žema „Haas“ piloto Kevino Magnusseno pozicija.

Trasa išdžiūvusi, sportininkai naudoja slikus – raudonus (minkštus) ir, labai nedaugelis (iš esmės tik Mercedes), geltonus (vidutinio minkštumo). Aleksas Albonas labai ilgai užtruko boksuose, bet turėtų spėti įveikti bent vieną greitą ratą.

Abu „Alpha Tauri“ pilotai nesusitvarko su stabdžiais, juos blokuoja:

Maxas Verstappenas neslapukauja ir iš karto šoka į lyderio poziciją. Sainzas, Leclercas, Perezas, Ricciardo rikiuojasi paskui jį. Bet tai tik pradžia. Beje, Danielio Ricciardo tempas pastaruoju metu labai pagerėjęs.

Penktadienis, avarija po pirmos treniruotės

Mickas Schumacheris tapo lietaus auka. Arba, paprastai tariant, skaudžiai paslydo jau pasibaigus pirmajai penktadienio treniruotei. Video galite peržiūrėti čia.

Pats Mickas sako, kad jam sutrukdė varžovo sukelti purslai, pabloginę matomumą. Turint omeny, kad M.Schumacherio akcijos „Haas“ komandoje nėra labai aukštos, tokie incidentai vokiečiui tikrai ne į naudą. Antroje treniruotėje Mickas nedalyvavo, teko keisti važiuoklę.

Beje, pirmoje lietingoje treniruotėje greičiausias buvo „Alpine“ pilotas Fernando Alonso. Toliau – C.Sainzas ir Ch.Leclercas.

Antroji penktadienio treniruotė

Antroje treniruotėje dėl geriausio rezultato susikovė abu „Mercedes“ pilotai. Vistik 0,2 s greitesnis už Lewisą Hamiltoną buvo George'as Russelas, į šlapią trasą išvažiavęs tarpinėmis padangomis.

Toliau – M.Verstappenas, S.Perezas, K.Magnussenas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius