Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karštis lietuviams kartingistams nesutrukdė nugalėti Lenkijoje

Rugpjūčio 7-8 dienomis Lenkijoje, Torunės trasoje, vyko 9 ir 10 Lenkijos „Rok“ kartingo klasių čempionato etapai. Jau įprasta šioje serijoje tarp pirmaujančių matyti ir Lietuvos sportininkus – Gustą Grinbergą ir Danielių Vavilovą. Autoritetą užsitarnavę sportininkai ir šį kartą nenuvylė – į Lietuvą parvežtos pirmos ir antros vietų taurės.
Kartingo lenktynės Lenkijoje
Kartingo lenktynės Lenkijoje

Prieš etapus vykusios treniruotės nieko gero nežadėjo. Spirginant 37 laipsnių karščiui, lietuviams iki geriausių rato įveikimo laikų trūko beveik po pusę sekundės. Ir tik po paskutinės ketvirtadienį vykusios treniruotės ir daugybės duomenų analizės buvo nutarta iš esmės pakeisti kartingų važiuoklės nustatymus. 

„WTR Racing“ komandos mechanikai dirbo beveik visą naktį, o rytinėje apšilimo treniruotėje įvyko stebuklas – abu lenktynininkai įsitvirtino geriausius laikus parodžiusių sportininkų lentelės viršuje. Kvalifikacijoje lietuviai taip pat buvo tarp stipriausių, o pusfinalyje Gustas finišą pasiekė antras, Danielius – ketvirtas. Devintojo etapo finale pergalę šventė G. Grinbergas, į lyderio poziciją išsiveržęs iš karto po finalo starto. D. Vavilovas finišavo 5, bet po teisėjų skirtos baudos, klasifikuotas 14 vietoje.

Gustas pirmauja 33 taškais, Danielius kol kas yra 4 vietoje, bet tikime, kad per likusius 4 etapus pavyks pakilti aukščiau

Dešimtojo etapo kvalifikacijoje lietuviai vėl buvo tarp lyderių, pusfinalyje nugalėjo G. Grinbergas, finale užėmęs 2 vietą ir nusileidęs pagrindiniam konkurentui čempionate Adrianui Janickiui. 

„Savaitgalį vertiname puikiai. Dar padidinome atotrūkį bendroje čempionato įskaitoje. Gustas pirmauja 33 taškais, Danielius kol kas yra 4 vietoje, bet tikime, kad per likusius 4 etapus pavyks pakilti aukščiau“,- reziumavo komandos savininkas Wiktoras Turkiewiczius.

Jau šį savaitgalį lenktynininkai startuos Aukštadvaryje vyksiančiuose 5 ir 6 Lietuvos kartingo čempionato etapuose. G. Grinbergas čia užima pirmą vietą, D. Vavilovas žengia antroje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius