Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kartingo meistrai varžysis pusnyse – prasideda žiemos varžybų sezonas

Jau ateinantį savaitgalį prasidės geriausių Lietuvos kartingo meistrų žiemos sezono kovos. Sekmadienį sostinės Plytinės kartodrome vyks po Lietuvos kartingo federacijos vėliava organizuojamos „Žiemos taurės“ 1-ojo etapo varžybos.
Kartingo varžybos žiemą
Kartingo varžybos žiemą / Almanto Karčiausko nuotr.

Pasak organizatorių, šią žiemą įvyks penki šios serijos kartingo lenktynių etapai.

Almanto Karčiausko nuotr./Kartingo varžybos žiemą trasoje
Almanto Karčiausko nuotr./Kartingo varžybos žiemą trasoje

„Žiemos taurė“ – tai oficialios neklasifikuojamos kartingo varžybos įtrauktos į 2017-2018 metų Lietuvos kartingo federacijos varžybų kalendorių. Jos rengiamos tam, kad ir žiemą lenktynininkai neprarastų kvalifikacijos, išlaikytų puikią sportinę formą. Be to, „Žiemos taurė“ suteikia puikią galimybę populiarinti atsigaunantį kartingų sportą.

Žiemos lenktynėse daug savos specifikos. Čia visuomet važiuojama slidžia trasos danga, net ir tuomet, kai nėra sniego. Šaltas asfaltas trasoje visuomet yra slidus, padangos lenktynių metu neįkaista, „neįgumuoja“ dangos, tad važiuojama su daug slydimų.

Almanto Karčiausko nuotr./Kartingo varžybos žiemą
Almanto Karčiausko nuotr./Kartingo varžybos žiemą

Todėl tai yra ir puiki vairavimo technikos mokykla visiems lenktynininkams. Beje, jauniausiųjų sportininkų šių metų „Žiemos taurės“ serijoje turėtų būti daugiau – jiems bus skirti „Micro/Mini“ klasių važiavimai.

Kartingų lenktynės – puiki pramoga ir žiūrovams, nes varžybos vyksta kompaktiškose trasose, sportininkų kovą galima stebėti nuolat visoje trasoje. Tad varžybų organizatoriai gruodžio 17-ą dieną, sekmadienį, visus automobilių sporto aistruolius ir ne tik kviečia užsukti į Vilniaus Plytinės kartodromą, kur vyks „Žiemos taurės“ 1-ojo etapo varžybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius