Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kartingo specialistai pabrėžia: autosporto pradmenys yra saugaus vairavimo kelyje pagrindas

Pastaruoju metu vėl skambinama pavojaus varpais – avaringumas šalies keliuose auga, daugėja žuvusių. Automobilių sporto specialistai pastebi, kad nemaža dalis vairuojančių neįvertina įgūdžių tobulinimo svarbos ir atsakomybės suvokimo. O tobulinti įgūdžius gali ne tik esami vairuotojai, bet ir būsimi vairuotojai, teigiama pranešime žiniasklaidai.
Elektrinis kartas
Elektrinis kartas / Organizatorių nuotr.

„Vairavimas dabar yra neatskiriama visuomenės kultūros dalis. Kaip žmonės bendrauja tarpusavyje, taip ir važiuoja. Čia daug streso ir mažokai atsakomybės, kelyje tiesiog bandoma išsikrauti, o apie tobulėjimą išvis pamirštama. O tobulėti padeda ir sportinio vairavimo pagrindai“, – sako ilgametis Lietuvos kartingo bendruomenės narys ir „Epower Arena“ įkūrėjas Andrius Stepanavičius.

A.Stepanavičius teigia, kad siekis propaguoti saugų eismą buvo viena iš sudedamųjų apsisprendžiant atidaryti sportines kartingo bei motociklo vairavimo mokyklas. Po „Epower Arena“ stogu kartingo sporto specialistas įkurdino kartingo mokyklą 7 – 13 metų vaikams ir supermoto mokyklą paaugliams nuo 12 metų ir suaugusiems.

„Trasose vairuotojai gali ir tobulinti vairavimo įgūdžius, ar tiesiog išsikrauti. Šių sportinių mokyklų išskirtinumas (kaip ir pačios arenos) – naudojami tik elektra varomi kartingai ir motociklai. Ir tai ne pramoginiai, o rimti sportiniai aparatai – sutarėme dėl kartingo sporte žinomo gamintojo „Lenzokart“ sportinių „Mini“ klasės elektrinių kartingų vaikams tiekimo, kuriuos ir naudosime mokymams. Tai – tikri sportiniai, homologuoti, 7 – 13 metų vaikams skirti kartingai su elektros pavara“, – sako A.Stepanavičius.

Beje, elektriniai bolidai jau skinasi kelią į lenktynių trasas. Štai FIA dar prieš keletą metų palaimino „Formula E“ čempionatą, didieji gamintojai „Mercedes-Benz“ ir „Porsche“ nuo 2019 metų irgi prisijungs prie „Formula E“. Tą pačią „Formula E“ netrukus papildys čempionato „palydinčiosios“ serijos „Jaguar i-Pace eTrophy“ taurės lenktynės.

„Elektrinė“ era prasideda ir kartingo sporte – Vokietijoje ir Latvijoje jau startavo pirmieji elektrinių kartingų čempionatai. Tad labai tikėtina, kad elektrifikacijos tendencijos ras savo nišą ir Lietuvos kartingo pasaulyje.

Pasak A.Stepanavičiaus, sportinio vairavimo pagrindai padeda važiuoti saugiai kelyje kiekvieną dieną. Atsiranda suvokimas, adekvatus situacijos vertinimas. Be to, išsikraunama trasoje, o ne kelyje. Anot jo, sporto pradžiamokslį gavęs jaunuolis kelyje jau niekuomet nesielgs neatsakingai ir beatodairiškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius