Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kazimieras Gudžiūnas apie sezoną Vilkyčiuose: „Du kokybiški renginiai per metus yra labai daug“

Vilkyčiuose praėjusį savaitgalį baigėsi Lietuvos bei Lenkijos ralio kroso čempionatų bei Baltijos ralio kroso taurės varžybos. Jos tapo antruoju dideliu renginiu, šiemet vykusiu Vilkyčių autokroso trasoje. Prieš porą mėnesių čia nugriaudėjo ir Europos autokroso čempionato etapas, o dabar autosporto kompleksas nutils iki kitų metų, rašoma pranešime spaudai.
Kazimieras Gudžiūnas
Kazimieras Gudžiūnas / ASK „Vilkyčiai“ nuotr.

Varžybų organizatorius, automobilių sporto klubo „Vilkyčiai“ vadovas Kazimieras Gudžiūnas pasidžiaugė, kad abu renginiai praėjo sklandžiai. Anot pašnekovo, apie atsakingą organizatorių darbą byloja ir stebėtojo ataskaita.

Būtent Europos autokroso čempionatui buvo keliami itin aukšti reikalavimai, tad Kazimieras Gudžiūnas nudžiugo sužinojęs, jog varžybų stebėtojas Franz Landauf renginį įvertino labai gerai. Varžyboms nebuvo abejingi ir žiūrovai, kurių tąkart čia susirinko gana daug.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Varžybų akimirka

„Buvo šiokių tokių nesklandumų su sekretoriato darbu, tačiau tai jau ne organizatoriaus atsakomybė. Dėl sekretoriato buvo išsakytos pastabos, tačiau jei kalbėtume apie organizacinę pusę, tai gavome labai aukštą įvertinimą.

Įdėjome daug darbo ir pastangų, kad Europos automobilių kroso čempionato etapas įvyktų sklandžiai ir mums tai pavyko. Manau, kad tai yra didžiausias pripažinimas mums ir galime tikėtis, kad ir kitais metais vėl galėsime rengti tokį etapą“, – sakė Kazimieras Gudžiūnas.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Kazimieras Gudžiūnas (viduryje)
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Kazimieras Gudžiūnas (viduryje)

Sklandžiai praėjo ir antrasis grandiozinis renginys – Lietuvos bei Lenkijos ralio kroso čempionatų bei Baltijos šalių ralio kroso taurės etapas. Anot Kazimiero Gudžiūno, čia reikėtų padėkoti Lenkijos automobilių sporto federacijai ir lenktynininkams, atsiuntusiems penkis kart didesnę dalyvių delegaciją nei susirinko lietuvių.

„Manau, kad kitąmet pavyks įtraukti į NEZ kalendorių Baltijos šalių ralio kroso čempionatą, kuris vadinsis NEZ Baltijos šalių ralio kroso čempionatu, tad tikėkimės, kad dalyvių iš užsienio sulauksime dar daugiau. Norėtųsi, kad ir lietuvių būtų daugiau, dėti didesnes pastangas vystant šios sporto šakos kokybę Lietuvoje. Kitais metais planuosime keisti šių varžybų datą, mat šįkart renginys sutapo su Jūros švente Klaipėdoje, todėl daug žiūrovų negalėjo pamatyti ralio kroso. Kitais metais vėl rengsime dvejas aukšto lygio varžybas, todėl tikimės tiek dalyvių, tiek žiūrovų aktyvumo“, – kalbėjo varžybų organizatorius.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Varžybų akimirka

Varžybų organizatorių pastangas įvertino ir aukščiausio kalibro ralio kroso dalyviai iš užsienio šalių. Sraigtasparniu į varžybas atvykusi Lenkijos ralio ir ralio kroso žvaigždė Tomaszas Kucharas tvirtino, kad Vilkyčių trasa jam paliko neišdildomą įspūdį.

„Ši trasa yra geriausia, kokia man yra tekę važiuoti gyvenime. Ypač, kai gali joje važiuoti tokiu automobiliu kaip mano. Jis turi labai daug galios, žvėrišką trauką, jo akceleracija – pasiutusi. Greitis ilgos tiesiosios gale pasiekia 170-180 km/val. Varžybos buvo labai sunkios. Tai galite matyti pažiūrėję į kvalifikacijų rezultatus. Viename važiavime mane ir Marciną Gagackį teskyrė 0,001 sekundės. Visi mes ieškome tokių varžybų. Laimėti su dideliu atotrūkiu yra gerai, smagu, kai esi stipresnis už kitus, bet žiūrovams, žurnalistams ir mums sportininkams yra įdomiau, kai vyksta artima kova. Tokia ji ir buvo Vilkyčiuose. Tikrai norėsiu čia sugrįžti“, – kalbėjo Lenkijos ralio kroso čempionas Tomaszas Kucharas.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Varžybų akimirka

Žiūrovai, kurie dėl įvairių priežasčių negalėjo stebėti šį savaitgalį praskriejusio ralio kroso varžybų čempionato etapo, gali jį pamatyti kelių valandų trukmės vaizdo apžvalgoje. Ją rasite žemiau.

VIDEO: Lietuvos ir Lenkijos ralio kroso čempionatų ir Baltijos šalių ralio kroso taurės varžybos Vilkyčiuose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius