Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kinijos F1 GP M.Verstappeno ramybę drumstė F.Alonso ir L.Norrisas

Kinijos „Grand Prix“ lenktynėse vėl dominavo „Red Bull“ bei Maxas Verstappenas.
L.Norrisas, S.Perezas ir M.Verstappenas ant Šanchajaus F1 podiumo
L.Norrisas, S.Perezas ir M.Verstappenas ant Šanchajaus F1 podiumo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nuo pat pirmųjų ratų užtikrintai atrodęs Maxas Verstappenas nepaliko vilčių niekam bei įsirašė į savo sąskaitą dar 25 taškus.

Lenktynes triukšmingai pradėjo Fernando Alonso, kuris iškart sugebėjo aplenkti Sergio Perezą. Visgi toliau „Aston Martin“ bolidas neatlaikė laiko išbandymų, paprasčiausiai greičiu nusileisdamas tiek „Red Bull“, tiek „McLaren“ lenktynininkams.

Kortas „Grand Prix“ metu šiek tiek sumaišė Valtterio Botto nelaimė. Suomis 20-ame rate pasitraukė iš lenktynių, kai tiesiog iš niekur mirė jo automobilio variklis. Netrukus trasoje pasirodė saugos automobilis.

Pasirodžius saugos automobiliui, Fernando Alonso pradėjo naudoti minkštas (raudonas) padangas, bet tai nebuvo pagrindinis akcentas. Rikiuotės gale buvo daugiausiai veiksmo. Lance'as Strollas įvažiavo į Danielio Ricciardo bolido galą, apkaltindamas australą netikėtu bei bereikalingu stabdymu.

Tuo tarpu Kevinas Magnussenas įžūliai bandė aplenkti Yuki Tsunoda. Japono bolidas patyrė pernelyg didelę žalą ir jis pasitraukė iš lenktynių, išvažiuodamas už trasos. Taip trasoje dar kartą pasirodė saugos automobilis.

Po antrojo saugos automobilio pasitraukimo tiek veiksmo Kinijos sirgaliai jau neišvydo. Klaidingą taktiką pasirinkęs Alonso sugrįžo į boksus, užsidėdamas vidutinio mišinio (geltonas) padangas. Prieš sustojimą jis buvo aukštoje 5-oje pozicijoje, rikiuotėje teko nusiristi, bet pranašumas užsidėjus naujas padangas buvo matomas ryškiai.

Po sustojimo ispanas buvo 12-as, tačiau galiausiai pavyko aplenkti tokius lenktynininkus kaip Hamiltoną, Piastrį, ir pakilti į 7-ą vietą. Veteranas užfiksavo ir greičiausią lenktynių ratą, iškovodamas papildomą tašką.

Rikiuotės priekyje didelių permainų nebuvo. Tiesa, Sergio Perezui galiausiai pavyko aplenkti Charlesą Leclercą bei iškovoti podiumą. Tinkamą taktiką pasirinkęs Lando Norrisas šiose lenktynėse finišavo antras. Maxas Verstappenas iškovojo eilinę pergalę. 4 ir 5 vietas pasidalino „Ferrari“ lenktynininkai Charlesas Leclercas su Carlosu Sainzu.

Vietinis lenktynininkas Guanyu Zhou namų „Grand Prix“ užėmė 14-ąją vietą.

Kitos lenktynės vyks po dviejų savaičių Majamyje. Tai bus šeštasis šio „Formulės-1“ sezono etapas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius