Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Klaidų nebekartoję Vaidotas Žala ir Andris Malniekas triumfavo „Rally Žemaitija“ varžybose

Dviejų dienų ralio varžybas Kelmės apylinkėse „Rally Žemaitija“ laimėjo „Agrorodeo“ komanda – Vaidotas Žala ir Andris Malniekas. Ekipažas pergalę šventė po atkaklios kovos įveikę gausų būrį varžovų iš Lietuvos ir užsienio.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Po devintojo greičio ruožo Vaidoto Žalos iki tol turėta beveik minutės persvara prieš lenką Aroną Domžalą ištirpo iki keliolikos sekundžių, tad per likusius keturis greičio ruožus Vaidotas Žala klysti jau nebegalėjo.

Ketvirtą greičio ruožą „Agrorodeo“ duetas laimėjo, už savęs keliomis sekundėmis palikdami Janį Vorobjovą ir trečią laiką parodžiusį Aroną Domžalą. Po šio greičio ruožo lyderiu išliko Vaidotas Žala, antras klasifikuojamas tebebuvo Aronas Domžala, o dėl trečios vietos ir toliau virė aistros. Po dešimties greičio ruožų Giedrius Notkus Vytautą Švedą lenkė vos 2,9 sek.

Vienuoliktame greičio ruože vėl nugalėjo Vaidotas Žala. Įspūdingą tempą ir veikiausiai sportinį pyktį pademonstravęs Giedrius Notkus su „EVO IX“ finišavo antras ir už savęs paliko ne tik Vytautą Švedą, bet ir Aroną Domžalą. Po šio greičio ruožo lyderių rikiuotės viršuje situacija iš esmės nepasikeitė, tačiau Giedrius Notkus Vytautą Švedą jau lenkė 9,2 sek.

Dvyliktą GR sportininkai baigė tokia tvarka: Vaidotas Žala, Aronas Domžala, Giedrius Notkus. Po šio greičio ruožo jokių rokiruočių neįvyko.

Paskutiniame greičio ruože dominavo Vaidotas Žala. Aronas Domžala finišavo antras. Trečią laiką parodė Vytautas Švedas, nuo Giedriaus Notkaus persvaros nupjovęs vos 0,1 sek.

Galiausiai paaiškėjo, kad šių metų „Rally Žemaitija“ nugalėtojais tapo Vaidotas Žala ir Andris Malniekas. Jie nugalėjo 45,1 sek. pranašumu prieš lenkus Aroną Domažalą ir Jaroslawą Baraną. Trečią vietą iškovojo panevėžietis Giedrius Notkus su šturmanu Daliumi Strižanu. Nuo antrosios vietos jie atsiliko 1 min. 14,6 sek., o Vytautą Švedą ir Žilviną Sakalauską aplenkė 9,4 sek.

Ralio sprinto įskaitoje absoliučiais nugalėtojais tapo J. ir T. Simaškos. Nuo jų 34,1 sek. atsiliko E.Gelūnas ir K.Adinavičius. Treti ir vos 2,2 sek. atsilikę nuo antrosios vietos – šeimyninis G. ir D. Petraičių duetas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas