-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Labdaringo ralio Budapeštas-Bamakas komanda pristatė savo automobilį

Savaitgalį panevėžiečiai bei miesto svečiai turėjo galimybę iš arčiau susipažinti su Lietuvą labdaringame Afrikos ralyje atstovausiančia panevėžiečių komanda „ASistemos“.  Jau ankstų šeštadienio rytą prie prekybos centro „RYO“ buvo galima ne tik išvysti raliui ruošiamą senąjį „Toyota 4runner“ , tačiau ir pabendrauti su ekipažo nariais:  įmonės „Automatikos sistemos“ inovacijų ir plėtros vadovu Andriumi Meržvinsku bei direktoriumi Gyčiu Preidžiu.
„ASistemos“ komandos pristatymas prie „RYO“ prekybos centro
„ASistemos“ komandos pristatymas prie „RYO“ prekybos centro
Temos: 1 Panevėžys

Sulaukė susidomėjimo

„Prisipažinsiu, nesitikėjome sulaukti tiek dėmesio“, – emocijų neslėpė Andrius Meržvinskas.

Nuotykius kiekvienas suprantame savaip. Vieniems užtenka pusdienio gamtoje, kitiems – laiko pramogų parke. Palikti savo komforto zoną – štai kas man yra iššūkis

„Renginyje dalyvavo ne tik artimi draugai, kolegos, tačiau ir nemažai panevėžiečių, kuriems iš arčiau turėjome galimybę pristatyti ne tik ralio idėją, bet kartu pasidalinti ir pasiruošimo įspūdžiais“, – teigė Gytis Preidis.

„Nuotykius kiekvienas suprantame savaip. Vieniems užtenka pusdienio gamtoje, kitiems – laiko pramogų parke. Palikti savo komforto zoną – štai kas man yra iššūkis.“ – kalbėjo G.Preidis.

„Kai susirinkusiesiems pasakojome, kokia nežinomybė mūsų laukia, daugelis stebėjosi, kaip išvis tam ryžomės žinant tai, jog ralis yra ne tik ištvermės, tačiau ir budrumo bei išmonės patikrinimas. Manau, apetitas nuotykiams neturi jokių apribojimų. Tuo ir vadovaujamės“, – sakė A.Meržvinskas.

Renginio metu taip pat vyko konkursas. Lankytojai galėjo nusifotografuoti prie komandos visureigio ir laimėti rėmėjų įsteigtus vertingus prizus.

„ASistemos“ komandos pristatymas prie „RYO“ prekybos centro
„ASistemos“ komandos pristatymas prie „RYO“ prekybos centro

Šių metų ralis - daug reiklesnis nei bet kada

Po 3 metų ralio finišas vėl bus Banjule, Gambijos sostinėje. Renginio organizatoriai teigė, jog Bamake šiais metais organizuoti tokį renginį būtų buvę labai keblu. Ten trūksta 4-5 žvaigždučių viešbučių. Visi jie buvo parduoti kariniams daliniams bei Jungtinėms Tautoms turint tikslą išlaikyti taiką Malyje.

Šiais metais Mauritanijoje ekipažų lauks daug daugiau smėlio skerspjūvių. Pasiūlytos daug sudėtingesnės vairavimo sąlygos. Pirmą kartą bus pristatytas „Atar to Boutilimit“ intensyvaus Sacharos važiavimo etapas. Tai reiškia, kad važiavimui kopomis bus skirta daug daugiau laiko.

„Pirmasis ralio etapas bus tikras keturių dienų supermaratonas iki Afrikos. Pirmą kartą ralio istorijoje turėsime ne tik regiono GPS žemėlapius, bet ir juose pažymėtus Budapešto-Bamako oficialius viešbučius, pavojaus taškus, sienos kirtimo punktus, ir kitas svarbias vietas“, - pasakojo G.Preidis

„Nors turistinė kategorija ir leis mums pažinti skirtingas kultūras, pamatyti dykumas, tačiau žaidimams tikrai nebus laiko, nes kasdien nepaklusniu reljefu teiks įveikti apie 600 kilometrų“, – aiškino A.Meržvinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius