Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ladoga 2015“ antroji diena: atsargumas padėtas į šalį

Rytas. Bekelės žvėrys vangiai krapštosi iš palapinių, keletas akimirkų prasitampymui, pasirąžymui ir veiduose jau matyti bundanti kovinė nuotaika!
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Gedmanto Kropio nuotr.

Dieną laukia dulkės. Sausi ir smėlingi miško keliukai nežada gaivaus oro važiuojantiems gale, būtent todėl lietuviai Aidas Bubinas ir Mindaugas Aškelėnas pasiryžę spausti. „Šiandien keisime taktiką – atsargumą dedame į šalį ir pats metas pradėti lėkti,“ – susimąstęs dėlioja planus Aidas. „O tada jau tik laipteliais į viršų per vietas. Arba ne.“

Antrąją dieną organizatoriai atsiskleidė – jų nupasakotiems smagūs miško keliukai pavirto gana painia orientacine užduotimi, kurios sprendimui Aidui ir Mindaugui prireikė daugiau nei dviejų valandų. Dienos pabaigoje lietuviai smuktelėjo į aštuntąją vietą. Tačiau tai tik antroji diena, kuri sužadino kovinį pyktį.

„Lagoda“ varžybos
„Lagoda“ varžybos

Visureigius dalyviai sunardino į upelius, pelkėtas įkalnes ir čia jau įprastai atrodančius šlapiomis ir pažliugusiu moliu nuklotomis lentomis grįstus miško kelius. Trasos buvo parengtos taip, kad visų klasių visureigiai neišvengiamai susitikdavo, o tai įnešė sumaišties ir sudarė spūstis. Vienos iš tokių spūsčių ir skubos rezultatas – „stogas“ upelyje.

Rusų ekipažas, važiuojantis 704 numeriu, bandydamas agresyviai peršokti upelį, slystelėjo nuo kranto šlaito ir persivertė ant stogo, atgal į upelį. Automobilyje tuo metu buvęs vairuotojas nenukentėjo, tačiau nusileidimas nebuvo iš maloniųjų – sugrįžęs braidžioti po upelį, šturmanas vieną iš galinių spyruoklių galiausiai atrado.

Gedmanto Kropio nuotr./Varžybų akimirka
Gedmanto Kropio nuotr./Varžybų akimirka

Tautiečių ekipažas numeriu 777 suskubo gelbėti kolegų, bet azarto pagauti persistengė – per didelė įtampa ir klaidingas kampas traukiant apvirtusįjį iš upelio, išlupo priekinį tiltą. Bent jau sekmadienį „Aviatorius“ kelionę baigė...

Jono Paičiaus („Toyota Land Cruiser 70“) teigimu, trasa leido prisiminti dumblo kvapą ir maloniai nuvargti, bet nenumarinti geros nuotaikos ir sportinio azarto iškopti iš šiuo metu užimamos septintosios vietos klasėje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius