Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 10 08 /22:28

Latvijoje, „Liepojos ralyje“, nukrito sraigtasparnis: žuvo žmogus, yra sužeistų

Latvijoje vykstančiame paskutiniame Europos ralio čempionato ERC etape „Liepojos ralis“, netoli Priekulės nukrito sraigtasparnis. Vienas žmogus žuvo, trys sužeisti. Kaip 15min teigė ralio medicinos pagalbos tarnybos atstovė Tatjana Ivanova, sraigtasparniu skrido du lenkai ir du latviai. Du sužeistieji reanimacijoje, o vienas latviškai kalbėjęs paauglys sužeistas nesunkiai, jis patyrė kaulų lūžius.
Latvijoje sudužo sraigtasparnis
Latvijoje sudužo sraigtasparnis / Nuotr. iš „Facebook“

Informacinė painiava

Gydytojos teigimu, pilotas – vienas iš dviejų itin sunkiai sužeistų. Tuo tarpu Latvijos naujienų portalai praneša, kad pilotas – Lenkijos pilietis – žuvo, o visi trys sužeistieji – keleiviai. Tačiau tokią painiavą, anot gydytojos, galima suprasti: abu sunkiai sužeistieji yra be sąmonės, todėl susikalbėti sunku, neaišku, kokiomis aplinkybėmis krito sraigtasparnis ir kas jį valdė. Policija, atliekanti tyrimą, šių duomenų neskelbia.

Dėl šio incidento ralis nebuvo sustabdytas, tačiau greičio ruožas SS11 atšauktas. Nelaimė nutiko būtent ties šio greičio ruožo finišu. Automobiliai nukreipti į SS12.

Ralio organizatorius Janis Krastinis, kalbėdamas su 15min, patvirtino, kad įvyko tragedija, bet kol kas, kol vyksta tyrimas, nuo išsamesnių komentarų susilaikė.

Tuo tarpu ralio viešųjų ryšių atstovas Janis Unbedahtsas 15min teigė negalintis patvirtinti nei aukų skaičiaus, nei fakto, kad socialiniuose tinkluose plintanti filmuota medžiaga yra autentiška.

Jis sakė, kad svarbiausia sudaryti sąlygas dirbti medikams.

Sraigtasparniu skrido lenktynininko artimieji?

Pirminiais duomenimis, keturvietis sraigtasparnis „Robinson 44“ priklauso kompanijai „Baltic Helicopter“. Ši kompanija ralio metu siūlė logistikos paslaugas žiūrovams, norintiems pamatyti daugiau greičio ruožų.

Kaip teigiama organizatorių išplatintame pranešime, šis sraigtasparnis nėra susijęs su ralį organizuojančia įmone „RA Events“. Jis nebuvo samdytas nei filmavimui, nei kitoms reikmėms.

Pranešama, kad sraigtasparniu skrido žinomo lenktynininko Kajetano Kajetanovičiaus artimi draugai.

Lenktynininkas Kajetanas Kajetanovičius šiame ralyje jau užsitikrinęs Europos čempiono vardą – jam pakako iki šeštadienio surinktų taškų. Pirminiais duomenimis lenktynininkas po sraigtasparnio katastrofos pasitraukė iš lenktynių. Jo pavardės Liepojos ralio rezultatų lentelėje nebeliko.

Užkabino elektros tinklus

Sraigtasparnis užkabino elektros laidus, agentūrai BNS patvirtino Latvijos Civilinės aviacijos agentūros direktorius Maris Gorodcovas.

Jis teigia kol kas turintis tik pirminės informacijos, tačiau vietoje dirbančių tarnybų atstovai patvirtino, kad avarija iš tiesų įvyko dėl to, kad sraigtasparnis užkabino elektros liniją.

Elektros tinklų operatorius „Sadales Tikls“ taip pat patvirtino, kad tuo metu, kai įvyko nelaimė, tame rajone sutriko elektros tiekimas.

Esate įvykio vietoje? Rašykite 15min@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius