Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenktynininkas Jonas Karklys kartu su Vokietijos čempionu išbandė savo naują TCR

Lenktynininkas Jonas Karklys pradėjo pasiruošimą 2021 m. sezonui tarptautinėje arenoje ir praleido tris dienas bandydamas „Hyundai i30 N TCR“ automobilį žymiausiose Vokietijos trasose.

Šį sezoną prestižiniame ADAC TCR Germany čempionate startuosiantis „NordPass“ komandos sportininkas dalyvavo testuose Hockenheimringo bei Nurburgringo žieduose. Vilnietis dirbo kartu su daugkartiniu pirmenybių prizininku bei 2018 m. čempionu Haraldu Proczyku.

„Tai buvo pirmasis išvažiavimas į trasą su naujuoju automobiliu mūsų komandai. Ilgai tam ruošėmės ir nekantriai laukėme šios dienos, tad esame labai laimingi“, – po važiavimų mintimis dalijosi J. Karklys.

„Dvi dienas intensyviai dirbome su H. Proczyku, kuris yra vienas pajėgiausių Europos lenktynininkų ir paskutinius kelerius metus lenktyniauja būtent tokiu „Hyundai“ automobiliu. Jis su inžinieriumi Danieliu Weberiu padėjo mums reguliuoti mašiną ir atskleidė tam tikras subtilybes.“

VIDEO: Jonas Karklys Vokietijoje išbandė naująjį TCR

„Mūsų tikslas buvo ne tik susipažinti su automobiliu, bet ir išbandyti „Yokohama“ padangas, su kuriomis iki šiol nebuvo lenktyniaujama. Būtent nuo supratimo, kaip jos funkcionuoja ir kokiomis savybėmis pasižymi, priklauso daug automobilio derinimo detalių ir strategijos pasirinkimo. Per bandymus iš viso įveikėme 500 km“, – kalbėjo J. Karklys.

Nurburgringe ratus suko ir tokios pasaulio žiedinių lenktynių žvaigždės kaip ispanas Mikelis Azcona bei olandas Tomas Coronelis.

„Buvo labai smagu trasoje kartu važiuoti su elitui priskiriamais lenktynininkais ir išbandyti mūsų komandos jėgas. Šie sportininkai ruošiasi pasaulio čempionatui“, – pridūrė J. Karklys.

Pirmosios ADAC TCR Germany lenktynės vyks gegužės 15 d. Oscherslebene.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius