Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvis laimėjo pirmąjį „Formula drift“ etapą Los Andžele

Sunku rasti šonaslydžio mėgėją kuris nežinotų kas yra „Formula Drift“. Tai profesionali šio sporto lyga dienos šviesą išvydusi 2004 metais Jungtinėse valstijose. Per pastaruosius 15 metų šios serijos varžybos stipriai pasikeitė ir išaugo. Šiandien tai yra vienas didžiausių privataus savininko valdomų šonaslydžio čempionatų ir jo kasmetiniai nugalėtojai yra pristatomi kaip pasaulio šonaslydžio čempionai.
Aurimas Odi Bakchis
Aurimas Odi Bakchis

Trispalvė „Formula Drift“ čempionate

Šį savaitgalį Los Andželo „Long Beach“ trasoje startavo pirmasis „Formula Drift“ etapas. Jo nugalėtoju tapo mūsų tautietis, išeivis iš Lietuvos Aurimas „Odi“ Bakchis. Finalinėje dvikovoje jis nugalėjo Forrestą Wangą ir tapo šių metų „Formula Drift“ čempionato lyderiu! Štai taip vyko varžybos (Aurimo triumfas – pabaigoje):

VIDEO: Formula DRIFT - Long Beach 2019 - Main Event LIVE!

Rezultatų lentelę rasite čia.

Aurimo Bakchio vardas, pažymėtas žalia spalva, „Fromula Drift“ rezultatų lentelėje atsirado 2011 m. Ši spalva tuomet reiškė naujoko poziciją metinėje lentelėje, o Lietuvos šonaslydžio fanams – rimtą priežastį akyliau sekti šį čempionatą.

Aurimas Bakchis, tarp gerbėjų dar geriau žinomas kaip „Odi“, Jungtinėse valstijose gyvena jau kelis dešimtmečius. Startavęs „Formula Drift“ čempionate nuo pat pirmos dienos Aurimas visuomet kartu su savimi neša Lietuvos vėliavą ir yra oficialiai pristatomas kaip Lietuvos atstovas.

Verta paminėti jog per savo karjerą nuo pat pradžios Aurimo vardą visuomet buvo galima matyti tarp TOP 16 pačių geriausių šonaslydžio pilotų pasaulyje. Praėjus porai metų nuo starto čempionate Aurimas pasiekė puikių rezultatų ir pakilo geriausių pilotų dešimtuką.

2017 metų čempionate jis pasiekė aukščiausią vietą karjeroje – Aurimas lipo ant podiumo atsiimti taurės už laimėtą 3-čią vietą bendroje metų įskaitoje. Jis savo sąskaitoje taip pat turi ne vieną pergalę pavieniuose etapuose.

Žinoma, sėkmė šiame sporte labai priklauso nuo vairuotojų sugebėjimų ir įgūdžių ugdymo. Tačiau šonaslydis – tai ne vien įgūdžiai, labai svarbu ir technika, ir komanda, ir stebėtojo vaidmenį komandoje atliekantis asmuo. Pastaroji rolė Aurimo komandoje teko jo žmonai – Amy. Šis vaidmuo labai svarbus, nes šonaslydžio pagrindinis elementas ir važiavimas poroje.

Stebėtojas – dažniausiai radio ryšiu perduoda vairuotojui informaciją apie oponentą, išsako visas pačio piloto padarytas klaidas, bei duoda rekomendacijas kitam važiavimui. Tikrai verta paminėti, kad Amy namie ant lentynos turi kelis „Formula Drift“ organizatorių komandos įteiktus apdovanojimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius