Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Lietuvos slalomo čempionato etapas Utenoje: kova dėl sekundžių, šou žiūrovams ir pagyros organizatoriams

Praėjusį šeštadienį Utenoje surengtas ketvirtasis Lietuvos automobilių slalomo čempionato etapas. Jame prie starto stojo beveik 80 dalyvių, kurių čia laukė prie „Utenio“ stadiono įrengta trasa ir keturi įskaitiniai važiavimai. Varžybos buvo išties įtemptos visose čempionato klasėse, o svečių įskaitos dalyviai suteikė renginiui dar daugiau šarmo. Tokias lenktynes čia surengė „Motorsport Promoter“ organizatoriai, rašoma pranešime.

FWD klasėje, kurioje automobiliai varomi priekiniais ratais, kova dėl nugalėtojo vardo užvirė tarp dviejų „Honda Civic“ vairuotojų – Agniaus Narbuto ir Radmilo Pusvaškio. Galiausiai vos ketvirtadalio sekundės pranašumu čia triumfavo Radmilas Pusvaškis, todėl sezono lyderiui Agniui Narbutui teko tenkintis antra vieta. Trečiosios vietos taurę iškovojo Tomas Markelevičius, vairavęs „Mitsubishi Colt“.

Galine ašimi varomų automobilių klasėje RWD pirmosios vietos taurę į viršų kėlė Aidas Valuckas, vairavęs „Mazda MX-5 Miata“. Jis net 11 sekundžių pranoko analogišką automobilį vairavusį Rytį Jankevičių. Ant trečiojo laiptelio žengė BMW vairavęs Ovidijus Vaštakas.

AWD įskaitoje, kur automobiliai buvo varomi visais ratais, nugalėjo slalomo legenda Vytis Pauliukonis su „Subaru Impreza“. Nuo jo keliomis sekundėmis atsiliko panevėžietis Aivaras Valentinavičius, lenktyniavęs „Toyota GR Yaris“ automobiliu. Ant trečiojo laiptelio žengė Arūnas Vitkevičius, Utenoje startavęs su „Subaru Impreza“.

OC klasėje, kur automobiliams apribojimų yra gerokai mažiau, tarp 19 sportininkų triumfavo Rytis Jankevičius su „Mazda MX-5 Miata“. Antroje vietoje su analogišku automobiliu įsitvirtino Darius Morkūnas, o dar vieną taurę per dieną iškovojo Tomas Markelevičius, OC klasėje su „Mitsubishi Colt“ finišavęs trečioje pozicijoje.

Moterų įskaitoje keturiomis sekundėmis nugalėjo Olga Židovlenkova su „Audi TT“. Antrąją vietą iškovojo „Abarth 595“ vairavusi Julija Čėglytė, o Ingrida Jakienė su „Renault Clio“ pelnė trečiąją vietą.

Jaunių įskaitoje niekas neprilygo Agniui Narbutui su „Honda Civic“. Antroje vietoje įsitvirtino Kornelijus Poškus su „Peugeot“. Trečiąją poziciją užėmė Arnas Jakas, vairavęs „Renault Clio“.

Komandinėje įskaitoje daugiausiai taškų surinko „Slalomo akademija powered by Finišas.lt“ komanda. Jie surinko 48 taškus. Su 44 taškais antri finišavo Pakruojo ASK atstovai, o trečioje vietoje įsitvirtino komanda „Ekrosas“, uždirbusi 29 taškus.

Po finišo Lietuvos automobilių slalomo čempionato dalyviai negailėjo pagyrų organizatoriams, kurie čia surengė išties pompastiškas varžybas, priviliojo šimtus žiūrovų bei paruošė puikia konfigūracija bei dangos kokybe pasižymėjusią trasą. Ne vienas dalyvis sakė, kad į Uteną po tokio puikaus organizatorių debiuto norėsis sugrįžti ir dar sykį.

Organizatoriai slalomo varžybose Utenoje pakvietė startuoti ir visus norinčius gerai praleisti laiką trasoje, tačiau nedalyvauti čempionato klasėse. Tam buvo suburta svečių įskaita. Joje susirinko ralio, šoninio slydimo ir „Gymkhana“ disciplinų atstovai. Būtent pastarosios sporto šakos ambasadoriumi tapo Mantas Šliogeris, startavęs su V8 „Corvette“ variklį turinčiu „Mazda MX-5 Miata“ automobiliu. Šis lietuvis praeityje yra tapęs „Gymkhana Grid“ nugalėtoju ir Lietuvoje yra retas svečias, tačiau į varžybas Utenoje organizatoriams jį pavyko prisikviesti net iš paties Londono. Be šio sportininko trasoje veiksmo netrūko ir iš „drifterių“, kurie gausiai susirinkusiai žiūrovų miniai parodė efektingiausią važiavimą.

Čia organizatoriai taip pat apdovanojo tris geriausius rezultatus pasiekusius dalyvius. Pirmąją vietą iškovojo Saulius Girniukaitis su „Mazda MX-5 Miata“. Nuo jo trimis sekundėmis atsiliko Adomas Gulbinas, vairavęs „Suzuki Swift“, o trečiosios vietos laiptelį užėmė Audrius Brazdžiūnas su „Subaru Impreza“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius