Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos „Supermoto“ čempionato finalinis mūšis – iki šiol nebandytoje trasoje

Jau rugsėjo 12-ą dieną, sekmadienį Šiauliuose nuaidės finalinis Lietuvos „Supermoto“ čempionato akordas. Lemiamos, šeštosios lenktynės dalyvius suburs Šiauliuose. Papildomos intrigos įneš tai, kad galutinis sezono mūšis dėl taškų įvyks visiškai naujoje ir dar niekam iš šios disciplinos dalyvių nebandytoje „Drift&Go“ kartodromo trasoje, rašoma pranešime spaudai.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / LMSF nuotr.

Šeštąjį, baigiamąjį sezono etapą čia organizuojantis Rimgaudas Gruzdys pasakoja, kad finalinis Lietuvos „Supermoto“ čempionato etapas Šiauliuose, „Drift&Go“ kartodrome taps vyšnia ant viso sezono torto. Daugelis kitų šalies trasų ar miestų gatvių, kur įprastai vyksta „Supermoto“ varžybos, dalyviams jau daugiau ar mažiau žinomos.

Tačiau šįkart viskas bus visiškai kitaip. Į paskutinį sezono mūšį dėl taškų ir galutinių pozicijų sezone dalyviai kils visiškai naujoje trasoje, kurioje analogiškos varžybos dar niekada nebuvo organizuotos. Čia paaiškės, kurie dalyviai greičiausiai adaptuosis prie dar nevažiuotos trasos konfigūracijos bei perpras sukibimo subtilybes ant visiškai naujo, Serbentų gatvėje įsikūrusio kartodromo asfalto. Be to, čia sportininkų lauks ir naujai suformuotas bekelės ruožas, kuris kai kurioms „Supermoto“ disciplinos klasėms yra privaloma trasos dalis.

Organizatorius Rimgaudas Gruzdys pasakoja, kad bekelės ruožas pasižymės savo reljefu – nuo asfaltinės dangos dalyviai ners į nuokalnę ir po kelių viražų vėl grįš į trasą. Būtent greita adaptacija sezono finalinėse, o tuo pačiu ir debiutinėse šioje trasoje varžybose ir bus vienas pagrindinių veiksnių, išaiškinsiančių šių metų čempionus ir prizininkus klasėse. O kai kuriose klasėse dramos išties netrūksta.

Varžybų plakatas
Varžybų plakatas

Klasėje S1 po penkių etapų lyderio pozicija priklauso Povilui Leckui. Jo sąskaitoje – 215 taškų. Už jo su 189 balais žengia Dominykas Diraitis. Nuo pastarojo dar 30 taškų atsilieka Ruslanas Bykovas. Žinant tai, kad per vienerias varžybas galima surinkti maksimaliai 50 taškų, šios persvaros vieno ar kito lyderio nesėkmės atveju nėra nepanaikinamos. Už trečiosios vietos sezone užsikabinti visus šansus turi ir latvis Normunds Freimanis, kuriam iki šio laiptelio dabar trūksta vos devynių taškų.

S4 klasė bus viena tų, kurioje sezono nugalėtojas tikrai paaiškės tik paskutinėse lenktynėse. Čia po penkių etapų lyderiui Justinui Kontrauskui su 229 taškais į nugarą alsuoja vos vienu tašku atsiliekantis Gediminas Jomantas. Kiek ramiau dėl savo pozicijos gali jaustis trečioje vietoje klasifikuojamas Justas Kantaravičius. Jo kraityje – 184 taškai ir 43 taškų persvara prieš artimiausią persekiotoją Mantą Medvecką.

„SM Junior“ įskaitoje gana solidžia persvara lyderiauja Evsevij Kovaliov su 250 taškų. Tačiau jo turimas 38 taškų pranašumas prieš Matą Lecką nėra nepanaikinamas. Tačiau visgi Matui Leckui reikės labiau galvoti ne apie sezono rikiuotės priekyje esantį varžovą, bet apie gynybą, nes estas Travis Siilak nuo jo atsilieka vos dešimčia taškų. Taigi, Matui Leckui reikės apsispręsti – rizikuoti ir bandyti vytis Evsevijų Kovaliovą ar imtis konservatyvesnės taktikos ir išlaikyti už savęs Travisą Siilaką.

„SuperQuad“ įskaitoje lyderiauja Paulius Krukauskas, per penkis etapus sukaupęs 231 tašką. Paskutiniame etape šansą išplėšti čempiono vardą dar turi ir Rolandas Vaivada, kuriam iki dabartinio lyderio trūksta 13 taškų. Su 193 taškais trečias žengia latvis Normunds Cirulis. Vilčių dėl vietos ant podiumo dar nelaidoja ir ketvirtoje vietoje esantis Valdas Gritė ir penktoje vietoje klasifikuojamas šių varžybų organizatorius Rimgaudas Gruzdys. Jų surinktų taškų skaičius atitinkamai 155 ir 154. Žinoma, jų šansai daugiau teoriniai nei praktiniai, tačiau „Supermoto“ lenktynėse staigmenų būna labai daug.

S2 klasėje nežinomųjų taip pat daug. Čia šiuo metu aukščiausiai klasifikuojamas Kaspars Loss. Jo sąskaitoje – 203 taškai. Vos penkiais taškais nuo lyderio atsilieka Imants Kalninš. Trečias šiuo metu – Sergejus Šeniauskas, antrai vietai nusileidžiantis vos 10 taškų. Tai reiškia, kad vienas neapgalvotas manevras ar nedidelė klaida paskutiniame etape gali permaišyti sezono rikiuotės kortas.

S5 klasėje intrigų ne ką mažiau nei kitur. Čia į penkių taškų intervalą telpa visas greičiausiųjų trejetukas. 197 taškus turi ir su keturių taškų pranašumu lyderio pozicijoje rikiuojasi panevėžietis Gediminas Vilkas. Jam už nugaros – Eimantas Bružas. Nuo pastarojo vos vienu tašku atsilieka Gediminas Didika. Taigi, šioje klasėje bus itin įdomu, o psichologiškai sunkiausią uždavinį čia turės spręsti Eimantas Bružas. Jei Gediminui Vilkui reikės galvoti, kaip bėgti nuo varžovų, o Gediminui Didikai teks strateguoti prieš jį sezone esančio oponento lenkimo planą, tai Eimantas Bružas yra atsidūręs tarp dviejų ugnių. Jo laukia dvi užduotys – ir apsiginti nuo persekiotojo, ir bandyti nugalėti lyderį.

„SM Street“ klasės viršūnėje po penkių etapų – gerokai ramiau. Šių metų nugalėtojo titulą jau yra užsitikrinęs Antanas Pučinskas, surinkęs 244 taškus. Jį aplenkti varžovai nebeturi net teorinių šansų. Tačiau kovos galima tikėtis iš antroje ir trečioje vietoje klasifikuojamų Aleksandro Lisino ir Tomo Aleksandravičiaus. Jie turi atitinkamai 184 ir 171 taškus, tad 13 taškų deficitas nėra kažkas neįveikiamo.

„SM50 Mini“ klasėje jau dabar viskas aišku. Čia sezono nugalėtojo karūną jau užsidėjo Klemensas Irzyk su 150 surinktų taškų. 88 taškus turintis Danielius Eskis rikiuojasi antras, o trečiojo dalyvio klasėje šiemet taip ir neatsirado.

Gana gausioje „SM50 Pro“ klasėje iš vienuolikos dalyvių rikiuotės geriausiai sekasi Donatui Aleksai. Jis surinkęs 241 tašką ir paskutiniame etape jau galės laikytis kiek konservatyvesnės taktikos. Artimiausias už jo esantis varžovas – 217 taškų turintis Maksimilianas Leopoldas. Denas Šlajus su 189 taškais žengia trečias. Tačiau jis ramus jaustis negali, kadangi vos 11 taškų mažiau yra surinkęs Tauras Veliulis.

„SM65 A“ klasėje gana solidžia, 38 taškų persvara prieš Pijų Vaivadą pirmauja Herkus Nartautas, turintis 240 taškų. Savo žodį šioje klasėje dar gali tarti ir Ignas Šarmavičius, kuris su 188 taškais klasifikuojamas trečioje vietoje.

Komandinėje įskaitoje geriausiai sekasi ekipos „SMCLT“ atstovams. Jų nariai bendromis pastangomis surinko 1794,5 taško. 1648 taškus turi „SMR Supermoto Racing Team“ ekipa, o treti su 1530 balų žengia komandos „TSF Ekstremalus Skrydis“ nariai.

Sekmadienį laisvosios treniruotės „Drift&Go“ trasoje prasidės 9.10 val., o pirmasis įskaitinis važiavimas numatytas 13.40 val. Į renginį kviečiami ir žiūrovai. Jie finalinės sezono dramos liudininkais galės tapti vos už tris eurus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius