Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Metų lenktynininko rinkimai. Pauliaus Pleskovo nuomonė

15min tęsia tradicinius „Metų lenktynininko 2016“ rinkimus. Jų metu savo nuomonę apie geriausią bei perspektyviausią lenktynininkus, Lietuvos automobilių sporto veidą bei geriausią renginį išsakys kelios dešimtys automobilių sporte žinomų žmonių. Komisijos narių nuomonė lems lygiai pusę galutinio įvertinimo: likusią nulems 15min skaitytojai.
Paulius Pleskovas
Paulius Pleskovas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Paulius Pleskovas yra vienas pajėgiausių Lietuvos automobilių kroso lenktynininkų, ne vienerius metus dalyvaujantis Europos čempionate. 2015-aisiais jis čia užėmė antrą vietą ir liko per plauką nuo nugalėtojo titulo.

– Pauliau, kas buvo geriausias lietuvis lenktynininkas 2016-aisiais?

– Kasparas Navickas – šių metų Europos ralio kroso bronzos medalio laimėtojas „Super 1600“ klasėje. Jaunas, greitas ir labai perspektyvus. Ne kartą teko gyvai stebėti jo važiavimus, nė karto neteko matyti jo grubių klaidų, visą laiką santūriai braunasi į priekį ir savo važiavimu įrodo, kad gali kovoti dėl pačių aukščiausių pozicijų. Nors sezono pradžia Kasparui ir nebuvo visiškai sėkminga, tačiau sezono pabaigoje jis parodė savo užsispyrimą ir sugebėjimą susikoncentruoti greitam važiavimui. Šaunuolis!

– Kas buvo geriausias jaunas lietuvis lenktynininkas (iki 21 m.)?

– Tas pats atsakymas, kaip ir į pirmą klausimą.

– Kas vertas Lietuvos automobilių sporto veido titulo ir labiausiai prisidėjo prie šio sporto garsinimo šalyje?

– Negaliu įvertinti vienareikšmiškai, nes to verti yra daugelis greičiausių Lietuvos sportininkų. Paminėčiau Navicką, Samsoną, Notkų, Vanagą

– Geriausias Lietuvoje vykęs automobilių sporto renginys?

– Vėlgi, renginių per metus buvo gerų ne vienas. Geriausiai pavykę, gal Europos autokroso čempionato etapas Vilkyčiuose, „ENEOS 1000 km“ lenktynės.

Penktadienį skaitykite pokalbį su ralio bei „žiedo“ lenktynininku Martynu Samuičiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius