Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų lenktynininko rinkimai. Ramūno Fetingio nuomonė

15min tęsia tradicinius „Metų lenktynininko 2016“ rinkimus. Jų metu savo nuomonę apie geriausią bei perspektyviausią lenktynininkus, Lietuvos automobilių sporto veidą bei geriausią renginį išsakys kelios dešimtys automobilių sporte žinomų žmonių. Komisijos narių nuomonė lems lygiai pusę galutinio įvertinimo: likusią nulems 15min skaitytojai.
Ramūnas Fetingis
Ramūnas Fetingis / Vytauto Pilkausko nuotr.

Ramūnas Fetingis – TV laidos „Autopilotas“ žurnalistas.

– Ramūnai, kas buvo geriausias lietuvis lenktynininkas 2016-aisiais?

– Kažkodėl nebesinori kalbėti apie Lietuvos ar Baltijos šalių pirmenybes, kai kalbame apie geriausią lenktynininką. Nesiplečiant išskirčiau tris kandidatus.

Benediktas Vanagas – už tai, kad iškovojo geriausio privataus lenktynininko titulą Dakaro ralio maratone. Be to, ir klasikinio ralio trasose šiemet Benediktas smarkiai pagreitėjo.

Arminas Jasikonis – už tai, kad pateko į gamyklinę „Suzuki“ komandą ir kovoja MXGP klasėje pasaulio motokroso čempionate. Tai, berods, pirmas lietuvis, patekęs į gamyklinę komandą realiai prestižiniame Pasaulio ir Europos čempionate. Taip, Arminui šiemet nebuvo itin sėkmingi metai, bet jis jaunas ir jam viskas prieš akis. Pastaruosius kelerius metus stebiu šį jaunuolį ir mane stebina itin profesionalus požiūris į pasiruošimą lenktynėms ir labai kryptingas tikslo siekimas.

Beje, „Super 1600“ klasė yra didžiausią konkurenciją turinti klasė šiame čempionate, todėl Kasparo pasiekimas dar svarbesnis

Kasparas Navickas – už tai, kad Europos ralio-kroso čempionato „Super 1600“ klasėje laimėjo trečią vietą. Pasaulio ralio-kroso RX čempionatas, kurio metu vyksta ir Europos čempionato kovos, yra sparčiausiai populiarėjanti autosporto šaka pasaulyje, kiekvienas šios sporto šakos etapas sulaukia milžiniško dėmesio. Beje, „Super 1600“ klasė yra didžiausią konkurenciją turinti klasė šiame čempionate, todėl Kasparo pasiekimas dar svarbesnis.

Mano nuomone geriausias šiemet – Kasparas.

– Kas buvo perspektyviausias lietuvis lenktynininkas 2016-aisiais (iki 21 metų)?

- Abu, tiek Kasparas Navickas (20 m.), tiek ir Arminas Jasikonis (19 m.) dar neturi 21 metų, tad jie patenka ir į šią kategoriją, todėl natūralu, kad geriausias ir čia, mano nuomone, K. Navickas.

Be jų dar galėčiau išskirti keletą kartingo meistrų. Čia visas būrys jaunuolių, kurie pamažu iriasi link elito. Jie renkasi labai skirtingą taktiką, kaip siekti maksimalių tikslų ir bus labai įdomu per artimiausius metus sekti visų jų karjerą. Bijau ką nors įžeisti, tad nesiplėsdamas paminėsiu pagal abėcėlę, į kuriuos verta atkreipti dėmesį: Rokas Baciuška, Gustas Grinbergas, Justas Jonušis, Kasparas Vaškelis.

– Kas vertas Lietuvos automobilių sporto veido titulo, labiausiai prisidėjo sportą garsindamas šalyje?

- Šioje srityje pastaruosius kelerius metus niekas kardinaliai nesikeičia. Be jokios konkurencijos – Benediktas Vanagas. Jeigu kam nors reikia smulkmenų – kaip ir kodėl – skaitykit praėjusių metų nuomonę. Dar ankstesnių taip pat.

– Geriausias lietuviškas automobilių sporto renginys 2016-aisiais?

- Darausi banalus, bet jeigu sudėsim į vieną krūvą viską – žiniasklaidos dėmesį, komandų ir žiūrovų skaičių, lenktynininkų geografiją, sklaidą, dėmesį socialiniuose tinkluose ir t.t. – tai vis dar „ENEOS 1006 km” lenktynės. Objektyviai – nėra kito renginio, kuris Lietuvoje būtų geresnis.

Sekmadienį skaitykite pokalbį su lenktynininku Benediktu Vanagu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius