Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Metų lenktynininko rinkimai. Ramūno Šaučikovo komentarai

15min.lt tradiciškai organizuoja Metų lenktynininko rinkimus. Apklausus Lietuvos automobilių sporte žinomus ir patyrusius žmones, bus išaiškinti geriausias 2015-ųjų Lietuvos lenktynininkas, perspektyviausias lenktynininkas (iki 21 m.), Lietuvos automobilių sporto veidas, labiausiai prisidedantis prie jo populiarinimo, ir geriausias lietuviškas automobilių sporto renginys.
Ramūnas Šaučikovas
Ramūnas Šaučikovas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kalbamės su Ramūnu Šaučikovu – Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) Ralio komiteto nariu bei Martyno Samuičio šturmanu. 

– Ramūnai, kas buvo geriausias lietuvis lenktynininkas 2015-aisiais?

– Lenktynininkas, turintis gerą sportinę formą ir nuosekliai ieškantis galimybių varžytis tarptautinėse varžybų serijose – Dominykas Butvilas. Sugebėjęs pritraukti  biudžetą, leidžiantį dalyvauti šešiuose iš dešimt Europos Ralio Čempionato etapų, Dominykas šias investicijas išnaudojo protingai ir užėmė prizinę, trečią vietą ERC2 klasėje. 

Deja, šiais metais šioje įskaitoje sportininkai išsidėstė proporcingai važiuotų etapų skaičiui – kas važiavo daugiau, tas ir aukštesnę vietą užėmė. Tikiu Dominyku ir norėčiau, kad 2016 metais jis šią taisyklę sulaužytų.

Sportiniai pasiekimai, iliustruojantys mano pasirinkimą – Lietuvos, Lenkijos čempionas ir neoficialaus pasaulio kartingų čempionato 11 vietos laimėtojas

– Kas buvo perspektyviausias lietuvis lenktynininkas 2015-aisiais (iki 21 metų)?

– 12 metų amžiaus kartingų lenktynininkas Gustas Grinbergas.

Dėl sportinių pasiekimų, dėl tvaraus progreso, demonstruoto požiūrio ir aukšto, tarptautinio lygio, komandos darbo.

Sportiniai 2015 m. pasiekimai, iliustruojantys mano pasirinkimą – Lietuvos čempionas, Lenkijos čempionas ir neoficialaus pasaulio kartingų čempionato (vaikams iki 13 metų) 11 vietos laimėtojas. Pastarieji du yra ypatingai konkurencingi čempionatai. Pvz. niekas iš lietuvių nėra tapęs Lenkijos čempionu, o pasaulio čempionate dalyvavo net 118 dalyvių.

Kiti pasiekimai, tai įsitvirtinimas FIA prezidento sūnaus sporto komandoje „Birel Art“ bei sugebėjimas kryptingai ir kokybiškai dirbti komunikacijos srityje.

Komandos nuotr./„WELLMAN Rally Team“
Komandos nuotr./„WELLMAN Rally Team“

– Kas vertas Lietuvos automobilių sporto veido titulo, labiausiai prisidėjo šį sportą garsindamas šalyje?

– Šiais metais aš norėjau surasti šio titulo vertą, sportą garsinantį žmogų, kurio veikla komunikacijos, švietimo srityse, sportiniai rezultatai bei elgesys yra susiję tarpusavyje atitinkamame lygyje. Deja, neradau.

Todėl šioje nominacijoje sakau, kad niekas nėra vertas „Lietuvos automobilių sporto veido“ titulo šiais metais.

Vis dėlto, būtina paminėti, jog vieną automobilių sporto discipliną šalyje sėkmingai garsina Benediktas Vanagas. Jo nuopelnai yra akivaizdūs, tačiau šiais metais jo nesiūlau. Remiuosi tuo, kad visgi jis garsina pirmiausia savo prekinį ženklą, kelia nacionalinį pasididžiavimą ir tai jau yra platesnės sąvokos, peraugančios pačią sporto ar jo pasiekimų sritį. 

– Geriausias lietuviškas automobilių sporto renginys 2015-aisiais?

– Šiuolaikinė komunikacija, aiški koncepcija, kokybiškas sportinis ir rinkodaros turinys. Lengva suprasti, jog kalbu apie „Autoplius Fast Lap“ varžybų seriją. Tai ne tik vienas kokybiškiausių Lietuvos automobilių sporto renginių, bet ir stiprus šios srities Lietuvos prekinis ženklas, beje, šiais metais tampantis ir tarptautiniu.

Penktadienį skaitykite interviu su automobilių žurnalistu Renaldu Gabartu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius