Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas smūgis Rusijai: galutinai nutraukta sutartis su F1 varžybų organizatoriais

Autosporto pasaulis į Rusijos agresiją Ukrainoje reaguoja skirtingai. FIA neuždraudė Rusijos ir Baltarusijos piliečiams dalyvauti varžybose, tačiau jie tai galės daryti tik su FIA vėliava.
Rusijos GP Sočyje
Rusijos GP Sočyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vis dėlto, kaip jau rašė 15min, ir Lietuvos, ir Didžiosios Britanijos automobilių sporto federacija atsiribojo nuo Rusijos ir Baltarusijos – nutraukiami bet kokie ryšiai.

Tai reiškia, kad D.Britanija į savo F1 „Grand Prix“ šalies-agresorės sportininkų neįsileis. Kitaip tariant, Nikita Mazepinas tuo metu liks namuose. Žinoma, jei ir kitos šalys nepriims tokių pačių sprendimų.

F1 organizatoriai nusigręžė nuo Rusijos

Ir nors FIA sprendimas visiškai neatsiriboti nuo Rusijos ir Baltarusijos autosporto atstovų dalį lenktynininkų nuvylė, pati F1 organizatorė „Liberty Media“ nusprendė nutraukti sutartį su „Rosgonki“ – Rusijos GP organizatoriumi.

Tai reiškia, kad griūna dvigubas Rusijos planas, F1 nevyks ne tik Sočyje, bet apskritai Rusijos teritorijoje. Nes jau kitąmet F1 turėjo keltis iš Sočio į naują trasą „Igora Drive“, pastatytą prie Sankt Peterburgo. Nutraukta sutartis turėjo galioti iki 2025 m. Rusijos GP vyko nuo 2014 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius