Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Naujų spalvų įgavęs „Bekelės filmų festivalis“ atskleis daugiau šios šakos grožio

Vienintelis, analogų pasaulyje neturintis „Bekelės filmų festivalis“ vėl sugrįžta į didžiuosius ekranus. Šeštą kartą organizuojamą renginį žiūrovai galės išvysti jau gruodžio 10-ą dieną.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Dakaro varžybų karštis, Mongolijos stepių vėjas, Afrikos spalvos ir kitas bekelės grožis žiūrovams šiemet bus pristatytas kiek kitaip. Renginio organizatorius, bekelės sporto „vilkas“ Audrius Sutkus pasakoja, kad šešerius metus gyvuojantis festivalis šiemet turi naują temą, kurioje dalyviai pristatys ne filmus, o efektingus ir trumpus vaizdo klipus.

Dabar nusprendėme, kad laikas keistis ir pasiūlėme naują temą.

„Anksčiau buvo trys temos – sporto, turizmo ir laisvoji. Šiemet laisvosios temos nebeliko ir vietoje jos sukūrėme vaizdo klipų temą. Joje bus rodomi trumpi, trijų-penkių minučių vaizdo klipai apie bekelę. Taigi, sporto temoje yra penki filmai, turizmo – keturi, o vaizdo klipų yra net 8.

Laisvąją temą panaikinome todėl, kad ji turėjo tokio neaiškumo, kas joje turėtų būti. Į ją patekdavo tie filmai, kurie nei apie sportą, nei apie turizmą, tačiau gražiai sumontuoti, turi scenarijų. Dabar nusprendėme, kad laikas keistis ir pasiūlėme naują temą“, – pasakojo Audrius Sutkus.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Organizatorius sako, kad per keletą metų susiformavęs dalyvių ratas kiekvieną kartą pasipildo vis naujais autoriais, nusprendusiais savo meno kūrinius parodyti plačiai visuomenei.

Džiugu dėl to, kad pirmą kartą bus kiek daugiau autorių iš Lietuvos

„Maždaug pusė kūrėjų yra nuolatiniai dalyviai. Kita pusė keičiasi. Džiugu dėl to, kad pirmą kartą bus kiek daugiau autorių iš Lietuvos. Keturi lietuviai pristatys tikrai įdomius savo filmus.

Taip pat džiugina ir tai, kad šiemet aktyviai dalyvaujama turizmo temoje. Labai įdomus Juliaus Zeinalovo-Taručio filmas apie tai, kaip lietuvių ekspedicija „Žiguliais“ važiavo į Mongoliją. Ten irgi bekelė su bekelės vairuotojais Šarūnu Palioku ir Vaidu Marozu. Dalyvauja ir Aidas Bubinas, su Afrikos ir motociklų deriniu, Eglė Šilinskaitė-Puškorė, kuri parodys Dakarą bei Tomas Bujauskas dalyvauja su filmu apie keturračius.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Prieš startą
Tomo Markelevičiaus nuotr./Audrius Sutkus

Kaip visada atvyksta ir grandų grandas Sergejus Belostockis, kurį net ir į komisiją jau būtų galima sodinti. Jis šiemet atveža vieną filmą apie ralį „Šilko kelias“. Gražūs vaizdai, dykumos, Kazachstanas, Tadžikistanas. Nuolat dalyvauja ir lenkas Bartekas Kosiorekas. Bus trys nauji autoriai iš Rusijos, vienas naujas iš Latvijos“, – dalyvių gausa džiaugiasi organizatorius.

Audrius Sutkus tvirtina, kad tradicinis renginys pamažu transformuojasi į tokį, kurio metu rodomi ne tik automobilių bekelės momentai. Autorių darbuose atsiranda vis daugiau motociklų, keturračių bekelės. Vertindami situaciją organizatoriai tikina, kad tai verčia keistis ir patį festivalį.

„Manau, kad kitąmet iš mūsų festivalio logotipo dings visureigis. Šiemet jį dar palikome taktiškai, bet mūsų visas festivalis plečiasi į enduro motociklus, keturračius ir „žigulius“, kurie važiuoja smėlyje. Netgi dviračių bekelė čia gali būti. Juk bekelė ir yra bekelė – motina visų tų, kurie mėgsta purvą, sunkumus ir ištvermę“, – kalbėjo Audrius Sutkus.

Algimanto Brazaičio nuotr./Renginio akimirka
Algimanto Brazaičio nuotr./Renginio akimirka

Organizatoriai skelbia, kad savo nuomonę apie filmus galės pareikšti ir žiūrovai, kurie ant bilieto šaknelės turės pažymėti, kuris kiekvienos kategorijos filmas jiems labiausiai patiko.

Audrius Sutkus atskleidžia, kad balsuojančių žiūrovų lauks ir vertingi rėmėjų prizai. Beje, žiūrovų patogumui, festivalis šiemet perkeltas į kitą kino teatrą.

„Šįkart festivalį perkelėme iš „Forum Cinemas“ į „Multikino“ kino teatrą, taip pat esantį Vilniuje. Prie šio kino teatro yra labai patogu parkuoti automobilį 3A parkinge, daug vietų, kur žiūrovai galės pailsėti ar užkąsti“, – sakė Audrius Sutkus.

Festivalis įvyks gruodžio 10-ą dieną. Jis truks visą dieną – nuo 10 iki 18 valandos su trimis pertraukomis. Per vieną pertrauką vyks Lietuvos automobilių sporto federacijos Bekelės čempionato apdovanojimai, scenoje pasirodys visi lietuviai, dalyvausiantys kitų metų Dakaro lenktynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius