Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Netikėta: Palangos „Aurum“ 1006 km lenktynėse nusprendė startuoti „RD Signs“ su „Lamborghini“

Ilgų nuotolių lenktynių komandos „RD Signs Šiauliai“ vadovas Audrius Butkevičius ne kartą anksčiau yra sakęs, kad pagrindinis šių metų prioritetas – dalyvavimas Europos „24h series“ etapuose. O Palangos lenktynes šiemet žadėjo praleisti.
Monzos 12h lenktynės
Monzos 12h lenktynės / 24h series nuotr.

Tačiau, prieš startą Estorilio 6 ir 12 val. lenktynėse komanda atskleidė, kad situacija pasikeitė. Ir, panašiai kaip pernai, iš Portugalijos šiauliečių „Lamborghini“ keliaus į Palangą. Ten liepos 19 d. startuos „Aurum“ 1006 km lenktynėse.

Audrius Butkevičius liko prie savo nuomonės, kad palangos lenktynių taisyklės (tiksliau, BOP – galios paskirstymo balansas) sureguliuoti ne „Lamborghini“ naudai. Šitas įspūdingas automobilis tikrai greitas, bet naudoja daugiau degalų, nei pagrindiniai konkurentai. Tačiau organizatoriai restriktoriais vis tiek mažina jo galią, riboja pilamą degalų kiekį ir pan. Todėl „RD Signs“ į Palangą važiuos labiau kaip į autosporto festivalį, nei žūtbūtines lenktynes.

O kas lėmė, kad komanda apsisprendė startuoti Palangoje? Kas tarps trečiuoju pilotu, startuosiančiu su A.Butkevičium ir P.Paškevičium? Sužinosite pažiūrėję specialią laidą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite 15min naujienlaiškius