Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

NEZ ralio kroso varžybose Vilkyčiuose – Pauliaus Pleskovo ir Roko Baciuškos triumfas

Praėjusį sekmadienį Vilkyčiuose įvyko dar vienerios grandiozinės varžybos. Čia surengtas Šiaurės Europos zonos šalių (NEZ), Lietuvos bei Lenkijos ralio kroso čempionato etapas. Varžybų metu prie starto stojo daugiau nei 50 sportininkų.

Bene įdomiausia naujiena šiose varžybose tapo Roko Baciuškos startas. Kartingo lenktynėse visoje Europoje gerai žinomas ir ne vieną aukštą apdovanojimą laimėjęs septyniolikmetis Rokas Baciuška nusprendė pasukti kitu keliu ir savo karjerą ketina tęsti ralio kroso lenktynėse.

Aš turėjau pasirinkimą, kaip karjerą tęsti toliau – ar į „formulę“, ar į „žiedą“, bet pasirinkau ralį krosą, nes čia yra kontaktų.

Tauragiškis Vilkyčiuose pademonstravo, kad yra nusiteikęs rimtai ir nepaliko jokių šansų varžovams „NEZ Super 1600” klasėje, kurioje iškovojo pirmą vietą. Po finišo Rokas Baciuška apie šį sprendimą papasakojo plačiau.

„Čia mano trečios varžybos. Pirmosios buvo Latvijos čempionate, antrosios – Vokietijoje. Latvijoje finišavau pirmas, o Vokietijoje kartu vyko ir Belgijos čempionatas. Tai Vokietijos čempionate laimėjau pirmąją vietą, Belgijos – antrą.

Aš turėjau pasirinkimą, kaip karjerą tęsti toliau – ar į „formulę“, ar į „žiedą“, bet pasirinkau ralį krosą, nes čia yra kontaktų. O „formulėje“ juk vienas kontaktas ir varžybos praloštos.

Čia su kontaktais važiuoti smagiau. Šiandien irgi buvo vienas momentas, kai lenkiant pakilo galinė automobilio dalis, bet viskas gerai baigėsi. Ralio krose važiuoju „Škoda“ automobiliu. Jis pagamintas Čekijoje, o techninį aptarnavimą per varžybas atlieka vokiečiai. Važiuojame už „Rimo“ komandą, nes tai didžiausias mūsų remėjas“, – sakė Rokas Baciuška.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varybų akimirka

Sportininkas atskleidė, kad šį sezoną dar pratinsis prie naujos sporto šakos specifikos ir automobilio, o kitais metais Roką Baciušką galbūt išvysime RX varžybose. Jose, analogiškoje klasėje lenktyniauja ir kitas lietuvis - Kasparas Navickas.

Rokas Baciuška tikina, kad su Kasparu Navicku sutaria, o konkuruoti tarpusavyje žada tik trasoje. Roko Baciuškos atėjimu į ralio krosą pasidžiaugė ir Vilkyčiuose sutiktas Kasparas Navickas, kuris tikino, kad lenktyniauti su tautiečiu bus tik dar smagiau.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varybų akimirka

„NEZ Super 1600” klasėje Vilkyčiuose nugalėjęs Rokas Baciuška už savęs paliko antros vietos prizininką latvį Edį Ošsą ir trečiąją vietą užėmusį Robertą Vitolsą.

Penktą, šeštą ir septintą vietas pasidalijo Giedrius Stonys, Laurynas Petraška ir Žilvinas Motiejūnas, o devintoje ir dešimtoje vietoje lenktynes baigė „Fostingira“ klubo nariai Rokas Jakubauskas ir Gintautas Malinauskas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varybų akimirka

„NEZ 2000” įskaitoje triumfavo suomis Tero Parkkinenas. Antroje vietoje finišavo sportininkas slapyvardžiu „Crazy Mike“. Latvis Maris Druva laimėjo trečiąją vietą.

Per žingsnį nuo prizininkų pakylos liko Mindaugas Sidabras, atitinkamai šeštoje ir aštuntoje vietose klasifikuoti Deividas Vareika ir Gediminas Jakulis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varybų akimirka

„NEZ Open“ įskaitoje startavo tik penki dalyviai ir visas prizines vietas čia iškovojo skandinavai. Nugalėtoju tituluotas suomis Miko Ikonen, ant antrosios vietos laiptelio žengė Mikael Persson iš Švedijos.

Dar vienas Suomijos atstovas Raimo Kauttio pelnė trečiosios vietos taurę. Ketvirtoje vietoje lenktynes baigė „Ekroso“ atstovas Andrius Kubilius, o paskutinėje pozicijoje finišavo Lukas Sidabras.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varybų akimirka

„Supercars“ įskaitoje, kurios važiavimų kiekvieną sykį su nekantrumu laukė tūkstančiai susirinkusių žiūrovų, prie starto sukvietė net 12 ralio kroso superautomobilių vairuotojų.

Vienvaldžiu lyderiu čia tituluotas lietuvis Paulius Pleskovas. Jis už savęs paliko du lenkus – Mikolajų Otto ir Tomaszą Kucharą.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varybų akimirka

Aukštoje penktoje vietoje varžybas baigė Egidijus Kirdeikis. Standartiniu „Volkswagen Golf R32” lenktyniavęs „Mūša Kross“ atstovas visą dieną tampė nervus gerokai brangesnę ir galingesnę techniką vairavusiems konkurentams, tačiau finale lietuviui geresnį rezultatą pasiekti sukliudė sprogusi padanga.

Tačiau iš Egidijaus Kirdeikio gerų rezultatų galima tikėtis ateityje, mat šios lenktynės Vilkyčiuose jam tebuvo antrasis startas ralio kroso varžybose.

Septintąją vietą iškvojo „Subaru“ vairavęs Kęstutis Gylys, o Arvydą Galinį ir Algimantą Gliką pavedė technika ir jie buvo priversti tenkintis paskutinėmis pozicijomis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varybų akimirka

„SuperNationals“ įskaitoje, kurioje startavo tik Lenkijos sportininkai, nugalėtoju tapo „Renault Clio“ vairavęs Pawelas Hankiewiczius. Lukas Zollas su BMW E30 užėmė antrąją vietą, o ant trečiojo prizininkų pakylos laiptelio kopė „Honda Civic“ vairavęs Robertas Mazurkiewiczius.

Lietuvos ralio kroso čempionato komandinėje įskaitoje triumfavo ASK „Vilkyčiai“ rinktinė.

Jie vienu tašku aplenkė Ukmergės AMSK sportininkus. Trečiąją vietą iškovojo „Baltijos sportas“.

Komandinėje NEZ įskaitoje, kurioje varžosi valstybės, triumfavo Lietuva, kurios atstovai iškovojo 46 taškus.

Šešiais taškais mažiau surinko suomiai, o trečioje vietoje klasifikuoti latviai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite 15min naujienlaiškius