Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 05 04 /14:43

„NP Team“ šoninio slydimo kovos Latvijoje tęsiasi

Sekmadienį Rygos „Bikernieki“ trasoje buvo atidarytas Pabaltijo šalių šoninio slydimo profesionalų sezonas. Techninių problemų kamuojamai kauniečių komandai „Republic-NP Team“ į finalo kovas prasibrauti nepavyko, tačiau vaikinai džiaugiasi rezultatais.
„NP Team“ Rygoje
„NP Team“ Rygoje / Emilijos Plaščinskaitės nuotr.

Atnaujinta 14.43 val.

Po netobulo starto „PRO“ lygoje kauniečių kolektyvas „NP Team“ tęsia savo pasirodymą Rygoje. Beprasidedant „Semi PRO“ lygos kvalifikacijai, komanda džiaugiasi po truputį atsigaunančiu Povilo Lencevičiaus varikliu.

„Panašu, kad jam tiesiog reikėjo daugiau laiko prasidirbti – jaučiu, kaip vis lengviau suku ratus, tad dabar jau išdrįsome užsimauti plačias ir kibias padangas, ko vakar sau leisti negalėjome“, – pasakoja Povilas Lencevičius.

Komandos nuotr./Varžybų akimirka
Komandos nuotr./Varžybų akimirka

Tuo metu komandos jaunėlis Džiugas vis dar kovoja su galios trūkumu.

„Trasa iš tiesų yra greita, tad sunkoka pasiekti teisėjų nurodytas zonas, arba dėl to tenka labai rizikuoti slystant palei nedėkingas sienas. Kadangi mūsų tikslas Džiugui yra treniruotės, rizikai jo neskatiname“, – pasakoja Linas Ramoška.

Netrukus prasidėsiančioje kvalifikacijoje dalyvauja per 50 sportininkų, tad komanda tikisi patekti į TOP 32, bei susirungti poriniuose važiavimuose.

Komandos nuotr./Varžybų akimirka
Komandos nuotr./Varžybų akimirka
VIDEO: „NP Team“ Rygoje

Susidūrė su technikos kaprizais

„Antradienio rytą mes neturėjome variklio savo „BMW Z3“ bolidui. Šeštadienio vakare mes jau buvome Rygoje su kaprizus rodančiu, tačiau jau važiuojančiu bolidu. Žinant, jog vidutiniškai automobilį paruošti varžyboms reikia bent kelių mėnesių, džiaugiamės bent jau tokiu pasiektu rezultatu“, – pasakojo komandos atstovas Linas Ramoška.

Manome, jog tai variklio vožtuvų sistemos „Vanos“ mechaninis gedimas.

Tiesa, sekmadienio rytą prasidėjusių variklio problemų komandai išspręsti taip ir nepavyko.

„Manome, jog tai variklio vožtuvų sistemos „Vanos“ mechaninis gedimas – variklis ilgai stovėjo nenaudojamas, sistema galimai yra „prikepusi“ ir neveikia, dėka to automobilis važiuoja tik 6 cilindrų pagalba ir generuoja tik pusę savo galios“, – pasakojo visą dieną su „BMW“ kaprizais kariavęs Povilas Lencevičius. 

VIDEO: „NP Team“ Rygoje

Variklio bėdos šiam pilotui nesutrukdė prasibrauti į TOP 32 kovas, kuriose Povilas susitiko su amžinu priešininku Andriumi Vasiliausku. Bandydamas iš esamos galios išspausti maksimumą, kaunietis padarė klaidą ir išvažiavo iš trasos – varžybų teisėjai pripažino Andriaus pranašumą.

Šiomis varžybomis „NP Team“ pasirodymas Rygoje nesibaigia. Prie starto linijos stoti žada ir komandos jaunėlis šešiolikmetis Džiugas Matusevičius. Tai bus pirmosios jo varžybos užsienyje ir tik antros šiemet. Puikaus trečios vietos debiuto Klaipėdos „Semi PRO“ lygos varžybose įkvėptas moksleivis tikisi, jog vos 200 arklio galių generuojantis jo „BMW 328 Cabrio“ leis jam pasigalinėti su šiemet itin sustiprėjusiais „Semi-PRO“ lygos dalyviais.

Emilijos Plaščinskaitės nuotr./„NP Team“ Rygoje
Emilijos Plaščinskaitės nuotr./„NP Team“ Rygoje

„Kalbėjomės su varžybų organizatoriais ir šie atskleidė, jog nemaža dalis „Semi-PRO“ dalyvių jau turėtų keliauti į „PRO“ lygos gretas. Apie 40 iš 50 registruotų dalyvių turi netik saugos lankus, kurie šioje lygoje neprivalomi, bet ir nesiskundžia 400 ar 500 arklio galių rezervu“, – pasakoja toliau Linas.

„Iš kitos pusės, mūsų stiprybė yra vairavimas ir būtent tai yra vertinama, tad tikimės, jog Džiugas pademonstruos savo gebėjimus“, – pasakojo komandos narys.

Po ne itin sėkmingo starto „PRO“ lygoje apie šansą pasigalinėti galvoja ir Povilas Lencevičius. Nesunaudotos padangos ir pilnas kuro bakas papildomų išlaidų pasirodymui nepareikalaus, tad kaunietis tikisi išjudinti savo besiožiuojantį variklį ir imtis naujų iššūkių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius