Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ottas Tänakas ir Martinas Järveoja startuoja ralyje „Shell Helix Rally Estonia“

Liepos 13–15 dienomis „Shell Helix Rally Estonia“ varžybose bus galima stebėti WRC serijos kvapą gniaužiančias geriausių lenktynininkų kovas. Jau anksčiau buvo pranešta apie Haydeno Paddono-Sebastiano Marshallo („Hyundai Motorsport“) ir Craigo Breeno-Scotto Martinio („Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team“) dalyvavimą, o dabar prie jų prisijungs dar ir geriausi Estijos lenktynininkai, tris kartus MM ralio nugalėtojai Ottas Tänakas ir Martinas Järveoja („Toyota Gazoo Racing World Rally Team“). Tai yra pirmasis kartas, kai „Toyota Yaris WRC“ startuos ne automobilių ralio pasaulio čempionato varžybose.
Ottas Tänakas ir Martinas Järveoja
Ottas Tänakas ir Martinas Järveoja / Jaanus Ree nuotr.

O.Tänako ir M.Järveoja pavardės „Shell Helix Rally Estonia“ varžybų dalyvių sąraše reiškia, kad ralyje pasirodys trys iš keturių gamyklos komandų, kurios dalyvauja pasaulio ralio čempionate. Tai užtikrina aukščiausio lygio varžybų konkurenciją ir tuo pačiu yra pasitikėjimo ženklas ralio organizatoriams. Ottui Tänakui ir Martinui Järveoja šis startas namuose vykstančiose varžybose yra labai svarbus dėl kelių priežasčių.

Ottas Tänakas, „Toyota Gazoo Racing World Rally Team“: Visada yra labai įdomu važiuoti Estijos keliais, džiaugiuosi, kad šį kartą galime atvykti su savo komanda bei „Toyota Yaris WRC“ automobiliu. Dalyvavimas „Shell Helix Rally Estonia“ varžybose siūlo mums galimybę pristatyti Estijos gyventojams WRC ralį; atrodo, kad šiais metais sąraše yra labai stiprių dalyvių. „Toyota“ komandai dalyvavimas šiose varžybose suteikia galimybę surinkti informaciją apie varžybų padėtį. Didžiausias dalyvavimo „Shell Helix Rally Estonia“ varžybose tikslas – po kalnų ralio etapų susigrąžinti greito važiavimo pojūtį, tačiau taip pat norėtume ralį pabaigti ant aukščiausio podiumo laiptelio ir savo gerbėjams pasiūlyti pasižiūrėti aukščiausio lygio varžybas tėvynės keliuose.

Martinas Järveoja, „Toyota Gazoo Racing World Rally Team“: „Dalyvavimas garsiausiuose įvykiuose savo šalyje yra puiki galimybė atiduoti mūsų gerbėjams duoklę. Tikiuosi, kad galėsime pasiūlyti įdomų ir pilną teigiamų emocijų savaitgalį. Atvykus po varžybų Sardinijos ir Portugalijos keliais dalyvavimas „Shell Helix Rally Estonia“ ralyje yra puiki galimybė įsijausti į greičio reikalaujantį Suomijos ralį. Aplinkybė, kad dalyvaus ir kitos WRC komandos, suteikia realią palyginimo galimybę, kurios niekada neduos įprastas ralis. Mane labai jaudina, kad WRC automobiliu galėsiu lenktyniauti savo gimtojo miesto Elvos gatvėmis vyksiančiame publikai skirtame važiavime“.

Tommis Mäkinenas, „Toyota Gazoo Racing World Rally Team“ vadovas: „Estija yra tikroji ralio šalis, o dalyvavimas „Shell Helix Rally Estonia“ varžybose – puiki galimybė komandai padėkoti Ottui, Martinui ir Estijos ralio gerbėjams. Mes žinome, kokie populiarūs yra Otas ir Martinas Estijoje ir tikimės, kad mūsų varžybų dalyviai publikai bei ralio gerbėjams pasiūlys tikrus išgyvenimus“.

Už Otto Tänak ir Martino Järveoja starto „Shell Helix Rally Estonia“ varžybose su „Toyota Yaris WRC“ automobiliais slypi daugelio žmonių darbas ir ilgalaikis indėlis.

Olegas Grossas, stambus verslininkas ir ilgametis Otto Tänako rėmėjas: „Šios varžybos yra ideali galimybė pamatyti juos važiuojant namuose, būtent tuo metu, kai jie yra absoliučioje WRC viršūnėje. Už šių pasiekimų slypi daug darbo; labai dėkojame „Toyota“ komandai; aš esu tikras, kad visi gerbėjai laukia jų pasirodymo Estijoje vyksiančiose varžybose. Asmeniškai man yra labai malonu, nes Ottas ir daugelis kitų žmonių daug metų dirbo dėl to, kad mes visi galėtume juos palaikyti. Tai, be abejonės, yra labai svarbus įvykis; aš kviečiu visus atvykti prie varžybų trasos ir juos palaikyti“.

Jaanus Ree nuotr./Ottas Tänakas ir Martinas Järveoja
Jaanus Ree nuotr./Ottas Tänakas ir Martinas Järveoja

Marek Maide, „Toyota Baltic AS“ valdybos narys: „Toyota Baltic“ komandai yra ypatingai malonu, kad galėjome prisidėti ir kad „Shell Helix Rally Estonia“ varžybose dalyvauja Ottas ir Martinas. „Shell Helix Rally Estonia“ yra geriausias galimybė Estijos ralio gerbėjams stebėti pasaulinio lygio varžybas ir palaikyti savo šalies keliais lenktyniaujančius Ottą ir Martiną. Tikimės, kad iš „Shell Helix Rally Estonia“ varžybų patyrimo išloš ir „Toyota Gazoo Racing World Rally Team“, kuri turės progą išbandyti „Toyota Yaris WRC“ automobilį pietų Estijos vieškeliuose – tai puiki galimybė pereiti nuo kalnuoto Sardinijos ralio į Suomijos vieškelius. Norėtume, kad Ottas ir Martinas savo laimėjimą atšvęstų ant pirmojo pjedestalo laiptelio ir labai tikimės, kad aukšto lygio „Shell Helix Rally Estonia“ varžybos dėl geros vietos ir puikaus organizavimo ateityje taps WRC serijos oficialus ralis“.

Urmo Aava, „Shell Helix Rally Estonia“ varžybų direktorius: „Ši naujiena pareikalavo daug darbo ir daugelio žmonių pastangų – tai mums yra tarsi vyšnia ant torto. Otto ir Martino startas mums yra itin svarbus, aš drįstu teigti, kad išsipildė viena plano dalis, kuri kartais atrodė kaip utopija. Esu tikras, kad publika neturės nusivilti, nes aukščiausio lygio lenktynininkai ir visi kiti varžybų dalyviai užtikrins puikų reginį. Kaip organizatorius, galiu teigti, kad kiekvienais metais tobulėjame ir tiek dalyviams, tiek ir publikai galime pasiūlyti ką nors naujo. Mūsų tikslas, kad renginio organizacija, IT sprendimai, kelių būklė ir pramogos būtų aukščiausio lygio.

Jaanus Ree nuotr./Ottas Tänakas ir Martinas Järveoja
Jaanus Ree nuotr./Ottas Tänakas ir Martinas Järveoja

Daugiausia darbo skyrėme per pietų Estijos kalvas vingiuojančių tvirto pagrindo kelių atstatymui, kuriais galės mėgautis tiek varžybų dalyviai, tiek ir publika. Daug dėmesio skyrėme publikai, patogioms varžybų apžvalgos vietoms, kuriose yra tiek automobilių statymo aikštelių, tiek ir pramogų. Visa tai padeda mums pasiekti galutinį tikslą – tapti geriausiu vieškelių raliu pasaulyje. Kova dėl ralio laimėjimų bus įtempta, nes Otto ir Martino startas pridės įtampos; tikiu, kad tai prie ralio trasos pritrauks visus raliu besidominčius žmones“.

Ralio pasus ir bilietus į oficialų Nyusha koncertą galima įsigyti visoje Estijoje esančiose „Circle K“ degalinėse ir interneto svetainėje rallyestonia.ee. Iki gegužės galo ralio pasai kainuoja 21 €, nuo birželio 1 d. – 26 €.

Ralio atidarymo ir uždarymo ceremonija vyks Tartu miesto Rotušės aikštėje. Tartu bus ir publikai skirtas ralio ruožas, Tartu Dainų aikštėje vyks oficialus ralio koncertas, kurio pagrindinė atlikėja bus Rusijos superžvaigždė Nyusha, su ja sceną dalinsis Estijos metų dainininkė Liis Lemsalu. Otepės ir Tehvandi sporto centre ir šiais metais bus techninis ralio centras, kuriame yra įrengta vieta automobilių priežiūrai ir ralio valdymo centras. Elvoje taip pat bus paskutinis „Shell Helix Rally Estonia“ varžybų publikai skirtas greičio ruožas.

Tartu, Otepės, Elvos ir Kanepi keliais liepos 13–15 d. vyksiančios varžybos „Shell Helix Rally Estonia 2018“ yra Estijos ir Latvijos automobilių ralio meistrų lygos ir „FIA European Rally

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius