Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palanga laukia elektromobilių lenktynių finišo

Penktadienį, 9.30 val. iš Europos aikštės šalia Vilniaus miesto savivaldybės startavusių „Lietuvos energija“ įmonių grupės narės UAB „Energijos tiekimas“ ir VšĮ „Autoeventus“ surengtų pirmųjų šalyje elektromobilių lenktynių „Įsikrauk su „Energijos tiekimu“. Vilnius – Palanga“ finišo jau laukia Palanga.
Elektromobilių lenktynės
Elektromobilių lenktynės / Algirdo Venskaus / waska.lt nuotr.

Kas pirmas kirs finišo liniją iš dešimties ekipažų, startavusių Vilniuje, dar mįslė, kurios įminimo liudininkais panoro tapti būrys palangiškių, žiniasklaidos atstovų ir kurorto svečių.

„Ko gero šias unikalias, ateities automobilių transportą ir visą jo infrastruktūrą propaguojančias lenktynes, laimės ne greičiausias, o racionaliausiai visą netrumpos kelionės maršrutą suplanavęs ekipažas, – išlydėdamas lenktynių dalyvius penktadienio rytą kalbėjo UAB „Lietuvos energija“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Dalius Misiūnas. – Kita vertus, elektromobiliai – ne greičio siekimo, o racionalaus ir labai ekonomiško važiavimo priemonė“. 

Algirdo Venskaus / waska.lt nuotr./Elektromobilių lenktynės
Algirdo Venskaus / waska.lt nuotr./Elektromobilių lenktynės

Ko gero šie žodžiai įstrigo į lenktynių dalyvių atmintį, nes šturmanai turėjo darbo į valias rinkdamiesi optimaliausią kelionės taktiką ir strategiją, o vairuotojai neatitraukė akių nuo nuo automobilio prietaisų skydelio, kuriame nuolat keitėsi ekonominio važiavimo parametrai.

Kol Palanga dar laukė didžiųjų lenktynių finišo, saugaus eismo ir vairavimo įgūdžius susirinkusiems demonstravo jaunieji automobilių sporto entuziastai.

Mat jiems lenktynių organizatoriai parengė tikrą siurprizą – specialiai J.Basanavičiaus gatvėje įrengtoje „drag“ ir slalomo lenktynių trasose varžėsi 4-10 metų vaikai, susikovę dėl geriausio vaikiško elektromobilio vairuotojo titulo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius