Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pamatykite tai, ko galbūt nespėjote pastebėti „Aurum 1006 km lenktynėse“

Palangoje praūžė 19-osios „Aurum 1006 km lenktynės“. Ant kelio į Palangą dar tebematyti padangų žymės, ant kai kurių atitvarų žymės tų automobilių, kuriems stabdžiai nesuveikė taip, kaip tikėjosi lenktynininkai. Nors lenktynes stebėjo tūkstančiai, tačiau kai kurie geriausi vaizdai verti būti peržiūrėti dar kartą.
„Aurum 1006km lenktynių“ finišas
„Aurum 1006km lenktynių“ finišas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

VISAS 1006 KM LENKTYNIŲ NAUJIENAS SKAITYTI GALITE ČIA

Pirmiausia ažiotažą sukelti pavyko ne vienai iš 38 žiedinėse lenktynėse dalyvaujančių komandų, o šonaslydininkams. Penktadienio vakarą, lenktynių išvakarėse, surengtų „Gera dovana drift“ metu, prasidėjus poriniams važiavimams, vienas iš „drifterių“ netikėtai nesuvaldė savo automobilio. Tolesnė įvykių seka daugeliui užgniaužė kvapą, o TV ekranuose vaizdai iš šonaslydžio varžybų sukosi kelis kartus.

Šeštadienį, prasidėjus varžyboms, smulkių netikėtumų netrūko, nors daugelis pastebėjo, kad šiemet išvengta stiprių avarijų. Didžiausios problemos, su kuriomis susidūrė lenktynių komandos, buvo ne dėl ne vietoje pasimaišiusių atitvarų, o dėl technikos, neatlaikiusios kovinio režimo. Viena pirmųjų lenktynes baigė „Sparti reklama – Kekava racing team“ komanda, nesėkmę užmaskavusi įspūdinga dūmų uždanga.

„Gera dovana – Emex Logistics“ komandai šios lenktynės nebuvo pačios džiugiausios. Pirmiausia dar kvalifikacijoje patekusi tarp 10 greičiausių, komanda nespėjo išvažiuoti į „Super Pole“ kvalifikaciją ir buvo starto rikiuotėje nustumta žemyn. Tuomet trasoje teko padaryti kelis suktukus, sustoti „Lotus Exige“ nosimi į atitvarus. Ir, atrodytų, kai jau lipnios juostos ant „Lotus“ priekio nebebuvo kur klijuoti, kilo kitų rūpesčių.

Trasos teisėjai galėtų priskaičiuoti vos vieną avariją, nutikusią trasoje, kai kelio nepasidalino 9 ir 10 numeriu pažymėtos komandos. BMW stojo prieš „Seat Leon TCR“, arba atvirkščiai, mat abi komandos, pasakodamos, kas atsitiko, nesutarė, kuris lenktynių ekipažas išties turėtų prisiimti kaltę.

Pačioje lenktynių pabaigoje, kai lyderiaujančios komandos jau patyliukais svajojo apie būsimas taures, su netikėta pabaiga teko susitaikyti „Hegelmann transporte by Algirdai@nebankrutuok.lt“ komandai. Kas tiksliai nutiko, galėtų papasakoti tik pats Kevinas Abbringas, tuo metu sėdėjęs prie vairo.

Vaizdo įraše įamžinta „Dynami:t Energy“ komandos netikėta avarija. Nors geltonai-juodai komandai įvairiausių rūpesčių ir taip netrūko, visgi po šio įvykio visoje trasoje teisėjai ėmė mosuoti geltonomis vėliavomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius