-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pamatykite: Vilniaus gatvėmis jau skrieja „Formulės 1“ automobilis, menantis S.Vettelio pergales

Šeštadienį, rugsėjo 3 d., Vilniuje, Konstitucijos prospekte vyks „Oracle Red Bull Racing“ komandos pasirodymas. F1 bolidas į Vilnių sugrižo daugiau nei po dešimtmečio.
Susitikimas su „Red Bull“ Formulės komanda
Susitikimas su „Red Bull“ Formulės komanda / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

O penktadenio vakarą komandos pilotas, austras Patrickas Friesacheris 2011 m. bolidu, drebindamas senamiesčio dienas, manevravo Užupio gatėmis. Čia filmuojamas reklaminis „Red Bull“ klipas, 15min informavo režisierius Domas Vilčinskas.

Tiesa, bolidui nebuvo taip paprasta – ties Užupio angelu teko įsikišti ir technikams, padėjusiems pasukti F1 automobilį.

Daugeliui skaitytojų, ko gero, įdomu sužinoti, kokio modelio bolidas atkeliavo į Lietuvą. Tai – legendinis, V8 varikliu varomas automobilis, kuriuo Sebastianas Vettelis 2011 m. tapo pasaulio čempionu.

Karjera prasidėjo kartingų trasoje

Tokiuose parodomuosiuose važiavimuose „Red Bull“ pilotas dalyvauja nuo 2014-ųjų, bet prisipažįsta, kad kiekvienas kartas – ypatingas: „Šiuose važiavimuose nėra monotonijos, nes kas kartą skiriasi trasos danga, oro sąlygos, todėl kiekvienas pasirodymas man sukelia daug džiaugsmo“, – įspūdžiais dalijasi P. Friesacheris.

TAIP PAT SKAITYKITE: 2010 m. Davido Coulthardo pasirodymą Vilniuje skalavo lietus

VIDEO: „Oracle Red Bull Racing“ pilotas Patrickas Friesacheris – apie tai, ko reikia norint tapti F1 lenktynininku

Austrų sportininkas neslepia, kad noras tapti lenktynininku kilo išbandžius populiarią transporto priemonę: „Kaip ir daugelis šio sporto atstovų, savo karjerą pradėjau kartingų trasoje, būdamas vos dešimties. Manau, kad susidomėjimą šia sporto šaka sužadino ir mano tėtis. Būdamas visai mažas Austrijoje, savo gimtojoje šalyje, pradėjau treniruotis važiuodamas kartingais, o šiuo metu automobilių lenktynių sporte skaičiuoju jau 32-ejus metus“, – apie savo karjeros kelią pasakoja lenktynininkas.

P. Friesacherio dienotvarkė itin įtempta – tenka daug treniruotis su skirtingais lenktyniniais automobiliais, keliauti po visą pasaulį ir atlikti kvapą gniaužiančius pasirodymus didžiausioms publikoms. Tačiau grįžęs namo lenktyninkas džiaugiasi įsėdęs ir į įprastą automobilį: „Kai kas dieną skrieji itin dideliu greičiu, lėtas važiavimas namo, gerbiant eismo taisykles, man teikia daug laimės“, – prisipažįsta P. Friesacheris.

VIDEO: Oracle Red Bull Racing preparing for show run in Vilnius

Prie išskirtinio bolido darbuosis didelė profesionalų komanda

Šiam renginiui „RB7“ sportinis bolidas buvo parinktas neatsitiktinai. 2011 metais su vokiečiu pilotu Sebastianu Vetteliu debiutavęs modelis pasižymi 2,4 litrų V8 varikliu, o tai, pasak „Oracle Red Bull Racing“ istorinės komandos vadovo Tony Burrowso, abejingų nepaliks: „Šis lenktyninis variklis važiuoja garsiai ir galingai, juo manevruoti itin paprasta, o tai suteikia galimybę sukurti įspūdingą reginį žiūrovams“.

Prie bolido renginio dieną darbuosis 11 žmonių techninė komanda, o paruošti formulę renginiui užtruks apie tris valandas.

„Šio demonstracinio važiavimo pagrindinis tikslas – suteikti žiūrovams galimybę pamatyti ir išgirsti formulę iš arti. Važiavimo metu sukeliamos kelio vibracijos, nuo greičio svylančių padangų kvapas ir neįtikėtinas greitis sukuria nepakartojamą reginį miesto gatvėse“, –pasakoja T. Burrowsas.

Visgi iš Jungtinės Karalystės atvykusi techninė komanda lietuviškų orų nebijo: „Žinoma, tikimės, kad oras bus palankus ir susirinkusių žiūrovų patirčiai, ir pasirodymui, bet net jeigu ir lis, renginys vis tiek įvyks ir, pažadu, jis bus puikus“, – sako T. Burrowsas.

„Red Bull“ komandos pasirodymas Vilniuje, Konstitucijos pr. – rugsėjo 3 d., 12 val. Beveik tris valandas truksiančiame renginyje laukia daugybė įspūdingų vaizdų: Lietuvos motoakrobatikos žvaigždė Aras Gibieža sieks pasaulio rekordo, Konstitucijos prospektu skries „Oracle Red Bull Racing“ formulės bolidas, taip pat žiūrovų lauks ir geriausių Lietuvos drifterių pasirodymai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius