Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžyje Lietuvos automobilių slalomo čempionato dalyviai stojo į paskutinį sezono mūšį

Sekmadienį Panevėžyje įvyko finalinis Lietuvos automobilių slalomo čempionato akordas. „Toyota“ automobilių atstovybės UAB „Auresa“ aikštelėje dėl taurių ir sezono taškų stojo kovoti per 80 dalyvių, suskirstytų į klases pagal vairuojamą techniką.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Luko Jaso nuotr.

Paskutinį Lietuvos automobilių slalomo čempionato etapą čia surengė Pakruojo automobilių sporto klubas, renginį vykdė automobilių sporto klubas „Ladasport“, o teisėjų funkcijas atliko VšĮ „Kupiškio auto-moto sportas“ arbitrų rinktinė.

Dalyviai per visą dieną „Auresos“ salono aikštelėje turėjo įveikti keturis važiavimus ir dvi skirtingas trasas. Čia kiekviena sekundė buvo svarbi, o gautos laiko baudos kainavo itin brangiai. Lietuvos čempionate visi važiavimai įskaitiniai, tad galutiniam rezultatui įtakos turi kiekvieno važiavimo baigtis.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Be to, šis etapas buvo itin svarbus tiems dalyviams, kurie turi metinę licenciją ir dalyvauja čempionato įskaitoje. Priešingai nei kiti, čempionate nedalyvaujantys sportininkai, čempionato dalyviai čia dar varžėsi ir dėl metinės įskaitos taškų, kurie pagal reglamentą paskutiniame etape yra šiek tiek vertingesni – dauginami iš 1,5 koeficiento.

Po keturių važiavimų galiausiai paaiškėjo finalinio etapo nugalėtojai ir prizininkai. Juos taurėmis ir diplomais apdovanojo UAB „Auresa“ generalinis direktorius Marius Goštautas ir ASK „Ladasport“ vadovas Dalius Draugelis.

Luko Jaso nuotr./Varžybų akimirka
Luko Jaso nuotr./Varžybų akimirka

OC klasėje triumfavo Arnoldas Pukys su BMW. Jis per keturis važiavimus vos 0,5 sekundės aplenkė ir antroje vietoje paliko Edviną Litvinską. Trečiąją poziciją čia iškovojo Andrius Antanaitis.

Tas pats Arnoldas Pukys triumfavo ir RWD, galine ašimi varomų automobilių įskaitoje. Čia jis nuo persekiotojų atitrūko kiek daugiau – beveik 5 sek. Antrą laiką parodė Darius Kutavičius, o trečioje vietoje finišavo įspūdingai greit progresuojantis ir tik šiemet prie galu varomo „Mazda MX-5 Miata“ vairo sėdęs Darius Morkūnas.

Luko Jaso nuotr./Varžybų akimirka
Luko Jaso nuotr./Varžybų akimirka

Visų varomųjų ratų klasėje rimtesnės konkurencijos neatsirado sezono lyderiui Andriui Antanaičiui. Su „Subaru Impreza STI“ jis laimėjo artimiausią varžovą Regimantą Nevulį aplenkdamas 12 sek. Pastarasis trimis sekundėmis atsiplėšė nuo Arūno Vitkevičiaus.

FWD įskaitoje greičiausias iš 20-ies dalyvių buvo Aurimas Margevičius su „Mitsubishi Colt“. Antrąją vietą iškovojo apie save priminęs Darius Gutauskas, vairavęs „Honda CRX“. Nors sportininkas šių metų čempionate nedalyvauja, metinių taškų nerenka, tačiau savo tempu parodė, jog kitais metais aukščiausioje šalies slalomo lygoje jis bus tikrai stiprus žaidėjas. Trečią vietą iškovojo Tomas Markelevičius, važiavęs „Mitsubishi Colt“ automobiliu.

Luko Jaso nuotr./Varžybų akimirka
Luko Jaso nuotr./Varžybų akimirka

Moterų įskaitoje triumfavo taip pat čempionate nedalyvaujanti, tik į taures, bet ne į metinius taškus pretenduojanti, tačiau po pertraukos įspūdingą tempą pademonstravusi Kristina Kučinskaitė. Ji dviem sekundėmis už savęs paliko Rūtą Nedzelskienę ir trylika sekundžių aplenkė trečioje vietoje finišavusią Eveliną Drilingienę.

Jaunių klasėje triumfavo Lukas Nevulis. Šįkart jaunuolis važiavo be šone sėdinčio savo tėčio Egidijaus ir pademonstravo puikų tempą, po kurio galima daryti išvadą, kad jaunuolis užaugo ir greta sėdintis tėtis jam jau nebėra reikalingas. Vaikinas beveik 20 sekundžių aplenkė Gytį Zabielą, o trečioje vietoje liko grubių klaidų neišvengęs Gustas Jurevičius.

Luko Jaso nuotr./Varžybų akimirka
Luko Jaso nuotr./Varžybų akimirka

Ne čempionato, bet papildomai organizatorių įsteigtoje Rėmėjų klasėje nugalėtoju tapo Darius Morkūnas. Jis be didesnės konkurencijos įveikė antroje vietoje pasirodymą baigusį Gvidą Šipelį ir trečioje vietoje likusį Joelį Valinską.

Komandinėje įskaitoje triumfavo daugiausiai taškų surinkęs Kauno autoklubas. Pakruojo ASK iškovojo antrąją vietą, o trečioje pozicijoje liko „Ekroso“ sportininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius