Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paraiškas „ENEOS 1006 km lenktynėms“ jau pateikė 42 komandos

Tik savaitė ir kelios valandos beliko iki tarptautinių, didžiausių Baltijos šalyse „ENEOS 1006 km lenktynių“ Palangoje. Septynioliktasis paeiliui renginio metraštyje automobilių maratonas didžiausiame vasaros kurorte taps savotiška meka ne tik pajėgiausiems mūsų bei užsienio šalių žiedinių lenktynių meistrams, bet ir būriui estrados ir pramogų pasaulio žvaigždžių, laikančių didžiule garbe dalyvauti šioje vasaros greičio ir pramogų fiestoje.
Paskutiniai 1 000 km lenktynių ratai
Paskutiniai 1 000 km lenktynių ratai / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Apie paskutines pasirengimo šiam greičio ir pramogų festivaliui akimirkas buvo kalbama antradienį įvykusioje lenktynių spaudos konferencijoje.

„Džiaugiuosi galėdamas pranešti, jog likus savaitei iki didžiausios mūsų ir visų ištikimų mūsų talkininkų, pradedant Palangos savivaldybe ir baigiant daugeliu valstybinių institucijų, šventės – „ENEOS 1000 km lenktynių“ – bendromis pastangomis nuveikti visi darbai ir nors rytoj jau galėtume pakelti lenktynių vėliavą“, – pradėdamas antradienio spaudos konferenciją kalbėjo pagrindinis renginio organizatorius, VšĮ „Promo Events“ direktorius Darius Jonušis.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./„ENEOS 1006 km lenktynių“ spaudos konferencijos akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./„ENEOS 1006 km lenktynių“ spaudos konferencijos akimirka

Pasak D.Jonušio, per 16 metų, kai vyksta šios lenktynės, nusistovėjo graži tradicija kitų metų renginiui pradėti ruoštis vos pagerbus ką tik pasibaigusių varžybų nugalėtojus ir prizininkus.

„Neabejoju, kad visus labiausia domina kiek komandų pamatysime prie 1006 km distancijos starto linijos? – sakė D.Jonušis. – Dabar paraiškas yra pateikusios 42 komandos, tačiau į šį klausimą neklysdami galėsime atsakyti tik liepos 20 d., kai baigs darbą varžybų techninė komisija.

Tikiuosi, jog kaip ir paskutiniais metais lenktynes pradės apie 40-45 komandas. Tai optimalus lenktyninių bolidų skaičius trasai, kai po rekonstrukcijos nuo 2994 iki 2682 metrų sutrumpėjo vienas Palangos lenktynių trasos ratas. Būtent tiek komandų, apsukusios keletą pirmųjų ratų po starto, šioje trasoje joje gali jaustis patogiai ir demonstruoti visus savo sugebėjimus“.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Paskutiniai 1 000 km lenktynių ratai
Tomo Markelevičiaus nuotr./Paskutiniai 1 000 km lenktynių ratai

Lenktynių organizatorių kur kas labiau džiugina ne komandų skaičius, o varžybų kokybinis lygis, atvykusių lenktynininkų meistriškumas ir labai rimtos jų ambicijos bei nusiteikimas nekompromisinei kovai.

„Kad kova virs iki pat paskutiniųjų „ENEOS 1006 km lenktynių“ metrų, garantuoju ne aš, – tvirtino D.Jonušis. – Tą garantuoja į Palangą atvykstantys, visoje Europoje pripažinti ir laukiami lenktynininkai. Tokie, kaip pergalės skonį Palangoje jau pažinęs Steve‘as Vanbellingenas, ilgametę kitų maratoninių lenktynių patirtį turintis Tomas Van Rompuy, Sebastiaanas Bleekemolenas, 2010 metais 1000 km maratoną laimėjęs Wardas Sluys, Danielis Colembie, Michaelis Verhagenas ir kiti.

O argi užsieniečiams neprilygsta ar jų neverti geriausi šalies lenktynininkai Jonas Gelžinis, Nemunas Dagilis, Benediktas Vanagas, Ramūnas Čapkauskas, Deivydas Jocius, Rimvydas Agurkis, Andrius Jasionauskas, Giedrius Nomeika ir daugelis kitų“?

Šiemet čia varžysis ir Konstantinas Calko, kuriam priklauso 2014 m pasiektas greičio rekordas, kai latvis vieną 2682 metrų ilgio trasos ratą įveikė per 1 min. 07,046 sek.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius