Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Parnu Summer Race“ lenktynės: nuo penktadienio Lietuvos sportininkų kovas transliuos 15min

Šį penktadienį ir savatgalį į Estijos „Porsche Ring“ trasą grįžta bene įspūdingiausiu renginiu kasmet tampanti „Parnu Summer Race“ fiesta.
Baltijos čempionato BATCC lenktynės Pernu
Baltijos čempionato BATCC lenktynės Pernu / Egidijaus Babelio nuotr.

Tradiciškai, čia įvyks Baltijos šalių čempionatas su visomis įskaitinėmis varžybomis – nuo trumpųjų nuotolių „BTC“ kovų, iki 6 valandų („BEC6H”) bei 2 valandų „Nankang Endurance Academy“ ištvermės lenktynių serijų.

Penktadienio lenktynių transliaciją rasite čia, o kitų dienų - teksto pabaigoje:

Šį kartą Estijoje, kartu su Baltijos šalių serijomis įvyks ir trečiasis Lietuvos čempionato etapas. Didelis renginys „Porsche ring“ trasą šturmuos rugpjūčio 12-14 dienomis. Nuo pradedančiųjų, iki patyrusių vairuotojų – tikimasi sulaukti daugiau nei 150 dalyvių. Panašu, kad lūkesčiai bus pateisinti: jau dabar sprinto lenktynių dalyvių sąrašuose – daugiau nei 115 lenktynininkų pavardžių.

Penktadienio, šeštadienio ir sekmadienio kovos

Pirmosios kovos trasoje užvirs dar penktadienį vakare. Tarp jų – „BTC“, „V1600”, „Porsche“ taurės varžybos bei „BMW 325 CUP“ kvalifikacinės lenktynės.

Šeštadienį kovas tęs „BMW 325 CUP“, „NEZ Porsche Sprint Challenge“ bei „BEC 6H“ dalyviai. Na, o sekmadienis bus užpildytas „GT“, „TCR“, „Nankang Endurance Academy“, „Formula“ ir „ABC Race“ įskaitų lenktynėmis. Sirgalių džiaugsmui, visos lenktynės bus transliuojamos gyvai 15 min portale.

Estijoje – ilgiausia šiemet 6 val. lenktynių „BEC 6H” starto rikiuotė

Panašu, kad Estijos „Porsche ring“ trasa ir šį kartą magiškai pritrauks didžiausią dalyvių skaičių – laukia ilgiausia šiemet ir 6 valandų ištvermės lenktynių starto rikiuotė.

„Baltic 6h Endurance“ čempionatas šiame etape sulauks ir naujų, šviežiai suburtų komandų iš Lietuvos, kaip kad „AROMAMA by Čapkauskas Autocentras“, „Autoralis“, „System KAN-Therm by Ringaudu servisas“ ir „Dvaras Racing“.

Kitų komandų sudėtį papildė ir nauji veidai, kaip kad prie „Noker Racing“ prisijungęs, visus debiutinėse savo sezono lenktynėse su „Porsche“ nustebinęs Kajus Šikšnelis.

Šis jaunasis sportininkas, tik šiais metais debiutavęs lenktynėse kėbuliniu automobiliu, šį savaitgalį pasirodyti trasoje neplanavo:
„Šių metų pradžioje neplavome važiuoti jokių endurance lenktynių. Bet komandos savininkas Kęstutis sugebėjo įtikinti mane ir mano komandą pravažiuoti šias lenktynes ir išbandyti TCR. Jokių tikslų ar lūkesčių šioms varžyboms neturiu, į jas aš važiuoju, kaip sakoma, „open minded“, noriu pajausti ir pamatyti, kas yra endurance lenktynes, koks skirtumas, kai ne tu vienas vairuoji mašiną, bet ir kiti.

Kaip naujokui, manau, šis sezonas kol kas einasi labai gerai, viskas pagal planą. Važiuoju „Top 10“, sezonas Italijoje tik įpusėjo, dar liko 3 etapai ir manau turime labai realių šansų užimti prizines vietas.“

Kol kas pirmąją vietą „BEC 6H“ įskaitoje užima „Porsche Baltic“ komanda. Lyderio vietą ji užsitikrino surinkdama maksimalų 120 taškų skaičių. Antroje vietoje prieš šias lenktynes – Suomijos „Black Rose Racing“ komanda, kovojanti ir „TCR“ klasėje. Trečioji vieta – „Porsche Baltic GT4“ komandos.

Be absoliučios įskaitos, panašu, kad didžiausios kovos virs tarp TCR įskaitos dalyvių, kurių planuoja startuoti net šeši. Čia dalyvaujantys sportininkai jau ne kartą įrodė, kad „TCR“ automobiliai yra pajėgūs kovoti ir dėl greičiausiųjų podiumo ir absoliučioje įskaitoje.

Ypatingos „BMW 325 CUP“ kovos

Šiais metais „BaTCC“ lenktynes papuošusi „NEZ Porsche Sprint Challenge“ serija žada dar daugiau gražių vaizdų ir kvapą gniaužiančių kovų. 22 dalyviai yra papuošę šios klasės starto rikiuotę, kaskart, turint po 16-18 „Porsche“ bolidų. Šiuo metu sezono suvestinės lapo viršuje - Thomas Padovanis, o jam ant kulnų mėgina lipti Thomas Kangro. Čia galima sutikti ir Lietuvos lenktynininkus, kaip kad Robertą Kupčiką, Marių Bartkų, Tomą Svidinską.

Ypatingos kovos laukia „BMW 325 CUP“ serijoje: 56 dalyviai per dvejas lenktynes! Panašu, kad lyderių Karolio Jovaišos bei Valterio Zviedrio kovos dėl pergalės persikels ir į lenktynes „Porsche Ring“ trasoje.

„BMW 325 CUP Masters“ grupėje – lenktynininkų virš 40 metų – lyderio pozicija priklauso Matissui Mezaksui. Šiam ant kulnų lipa Tomas Berzinis ir Ramūnas Čapkauskas. Naujokų grupėje, lyderio pozicija kol kas priklauso Krisjaniui Oskerko. Damų kategorijoje greičiausia – Estijos jaunoji lenktynininkė Carmen Kraav.

Paklaustas apie šį sezoną, „BMW 325 Cup” serijos lyderis Karolis Jovaiša teigė, kad pastarąjį kol kas vertina silpnokai:
„Kol kas sezoną vertinu silpnokai, nes tikslas išlieka tas pats – laimėti čempiono titulą, o šiais metais tai padaryti kur kas sunkiau dėl dviejų faktorių. Šiais metais konkurencija yra tikrai didelė, visi stipriai pasiruošę ir suinvestavę į automobilius. Automobiliai vienodi, tad išlaikyti juos konkurencingus kainuoja daugiau pinigų.

Aš šiemet važiavau automobiliu, kuriame po viso praeitų metų sezono nebuvo pakeista nei viena detalė. Paskutinio etapo metu Suomijoje pamatėme, kad jau nebegaliu kovoti tokiu automobiliu, atlikome daug pakeitimų ir tikiuosi Estijoje pademonstruoti savo tikrąjį tempą. Estijos trasa, žiūrint iš lenktynininko perspektyvos, kiek nuobodoka, nėra ryškaus reljefo skirtumo, bet šioje trasoje reikia daug tikslumo, ji ganėtinai reikli ir techniška.

Žinoma, saugumo zonos didelės, plačios, bet reikia dirbti siekiant išspausti maksimalų sukibimą ir tiklsumą.“

Stiprus Lietuvos sportininkų pergalės siekis

Itin stipriai įtampa juntama „BTC1“ klasėje, kur pagrindinės kovos vyksta dėl pirmosios vietos. Čia lyderio kėdę mėgina išsaugoti Laurynas Simonavičius, o pastarąjį trasoje mėgins pagauti Aurimas Kučinskas, Can Alakocas ir Erko Puusaagis.

„BTC2“ klasėje – pačios tikriausios Baltijos šalių čempionato kovos, kur pirmąją vietą mėgina išsaugoti Estijos sportininkas Simo Lind, o jį vejasi lietuvis Andrius Keblys ir latvis Atis Veismanis. Panašu, kad „Parnu Summer Race“ išvysime ir naujų veidų iš viso Baltijos šalių regiono.

„BTC3“ – išskirtinai lietuviška, čia visos trys aukščiausios vietos priklauso Lietuvos sportininkams: lyderio vietą saugo Aurimas Mištautas, antroje vietoje – Robertas Zauka, ir kol kas trečioje vietoje kovojantis Izidorius Paukštys. Šioms lenktynėms klasės lyderis A. Mištautas nusiteikęs išties kovingai: „Mano tikslas važiuoti greitai ir nedaryti didelių klaidų. Jei planas pavyks, galima tikėtis gero rezultato, to ir sieksiu. Manau, pergalės receptas - geras pasiruošimas ir susikaupimas. Šiaip „Porsche ring“ trasa - ne mano stiliaus, nuobodžia nepavadinčiau, bet yra labiau mėgstamų trasų“.

Prestižinėje „TCR“ įskaitoje, pirmauja latvis Ivaras Valleris, o šį sportininką vejasi jaunasis Lietuvos lenktynininkas Kasparas Vaškelis.

Praeitais metais, „Parnu Summer Race“ ir „Nankang Endurance Academy“ lenktynės išsiskyrė itin ilga starto rikiuote – čia buvo galima išvysti net 32 komandas. Panašaus skaičiaus tikimasi ir šiemet, o su juo – dar daugiau kovų ir smagių akimirkų trasos posūkiuose ir komandų garažuose. Šiuo metu „ABC Race“ įskaitoje pirmauja „LDV Racing“ komanda, o gausiausioje „BMW 325 Cup“ grupėje pergalė kol kas „Jurmala/Papa’s Saciksu“ komandos rankose.

„Lind Racing“ laikosi viršūnėlėje „BTC2“ įskaitoje, o „RS Racing“ laikosi lyderio vietos tarp „BTC3“ dalyvių. Tuo tarpu, kitos lietuvaičių komandos – „222 by autodock“ ir „Baltic Karting Academy“ pirmauja „BTC4“ klasifikacijoje.

Šalia individualių klasifikacijų ir įskaitų, čempionate vedama ir bendroji tautų įskaita, kurioje tvirtai pirmos vietos laikosi Lietuva. Iki šio etapo, čia jau surinkta 370 taškų. Toliau rikiuojasi Estija su 263 taškais, Latvija su 248 ir Suomija su 155 taškų.

Daug lenktynių, daug lenkimų, ilgas sąrašas kovojančių dėl pergalių, provokuojanti įtampa ir skaniausi kąsneliai žiūrovams – visa tai laukia Estijoje, „Parnu Summer Race“ lenktynių metu.

Geriausia dovana automobilių sporto mėgėjams – tiesioginė visų varžybų transliacija „15min“ portale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius