-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio motorlaivių čempionate pasirodymą pradėjo lietuvis Edgaras Riabko

Lietuvos atstovas Edgaras Riabko pradėjo pasirodymą Fomulės-2 pasaulio motorlaivių čempionate. Italijos Brindizio mieste vykusiose varžybose tautietis liko už prizininkų pakylos ribų, tačiau savo pasirodymu yra patenkintas.
Varžybų akimirka
E.Riabko / Massimo Ciuchi nuotr.
Temos: 1 Italija

Rizikuoti neketino

Lietuvis varžybose užėmė 11-ą vietą iš 25-ų dalyvių ir tvirtina, kad tikslas įveikti varžybas, nesudaužyti technikos bei priprasti prie laivo buvo pasiektas.

Varžybos vyko įlankoje, kurioje krantai yra betoniniai, tad grįždavo didelės bangos.

„Tai buvo sunkiausia trasa, kokia tik gali būti. Varžybos vyko įlankoje, kurioje krantai yra betoniniai, tad grįždavo didelės bangos. Žinoma, tai nėra problema ir kartais man tai net patinka, tačiau aš dar nesu tiek pripratęs dalyvauti tokio lygio varžybose. Nuo lyderių atsilikau maždaug sekundę. Tiesa, į tą vieną sekundę sutelpa apie 10 sportininkų.

Treniruotėje buvau 15-as, pirmoje kvalifikacijoje – 13-as, antroje – 12-as. Galiausiai finišavau 11-oje vietoje. Visą savaitgalį po truputį lipau aukštyn. Aišku, buvo galima iš technikos dar vieną sekundę išspausti, bet šiaip esu patenkintas“, – sakė E.Riabko.

Massimo Ciuchi nuotr./Varžybų akimirka
Massimo Ciuchi nuotr./E.Riabko

Pašnekovas tvirtino, kad naujai perrinktas variklis jokių kaprizų nerodė, o incidentų išvengti pavyko.

„Turbūt pirmą kartą gyvenime mačiau varžybas, kuriose nebūtų jokių avarijų. Nebuvo pakelta nei viena geltona vėliava, nors bangos ir buvo didelės. Laukiau varžovų klaidų ir galimybės geltonos vėliavos zonoje pailsinti rankas, bet to padaryti neteko. Lenktyniavome be stabdymų“, – pasakojo E.Riabko.

Pirmąjį pasaulio čempionato etapą laimėjo sportininkas iš Švedijos Pierre Lundinas. Antrą vietą iškovojo vokietis Nickas Bisterfeldas. Trečias – anglas Matthew Palfreymanas.

VIDEO: Varžybos Italijoje

Dalyvaus visuose etapuose

E.Riabko tai pirmasis sezonas, kurio metu jis pasiruošęs įveikti visus F2 klasės etapus. Jų šiemet dar liko keturi. Varžybos vyks Italijoje, Šveicarijoje, Norvegijoje ir Pietų Afrikos Respublikoje.

Lietuvis taip pat startuos ir Europos F2 motorlaivių čempionate, kuris pirmą kartą bus surengtas mūsų šalyje. Greičiausi Europos lenktynininkai varžysis Zarasuose rugpjūčio 14-16 dienomis.

Massimo Ciuchi nuotr./Varžybų akimirka
Massimo Ciuchi nuotr./Varžybų akimirka
VIDEO: Varžybų Zarasuose anonsas

Le Manas ant vandens

E.Riabko atskleidė, kad motorlaivių sporte vyksta ir ištvermės lenktynės. Jose, kaip ir automobilių sporte, dalyviai turi lenktyniauti 12 ar 24 valandas.

„Tokiose varžybose sportininkai buriasi į vieną komandą ir dalyvauja ištvermės lenktynėse. Šiemet tokiose varžybose dalyvavau, bet kolega iš Latvijos apsivertė ir sudaužė techniką. Kitos panašios varžybos vyks Lenkijoje. Čia dalyvaus F1, F2 ir F4 kategorijų motorlaiviai. Plaukiama 12 valandų. Latviai vėl mane pakvietė į savo ekipažą. Plauksime jų laivu, kuriame bus lenkų variklis. Vienas pilotas bus lenkas, kitas latvis, trečias – aš. Varžybos vyks jau šį savaitgalį“, – teigė E.Riabko. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius