Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio ralio kroso čempionatas keliasi į Latviją: ar Rokui Baciuškai padės namų sienos?

Aštuntasis Pasaulio ralio kroso čempionato etapas, Prancūzijoje vykęs rugsėjo 1 d., lietuviui Rokui Baciuškai buvo labai sėkmingas. Tauragiškis puikiai pasirodė kvalifikaciniuose važiavimuose, pateko į pusfinalį. O finale tik per plauką nelaimėjo bronzos – finišavo ketvirtas. Tai – geriausias Roko pasiekimas WRX.
Rokas Baciuška pasaulio ralio kroso čempionate Prancūzijoje
Rokas Baciuška pasaulio ralio kroso čempionate Prancūzijoje / Komandos nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Rokas Baciuška pasiekė geriausią rezultatą: pateko į finalą, iškovojo 4-ą vietą

Akivaizdu, kad šį savaitgalį Rygoje, Bikerniekų trasoje vyksiantis priešpaskutinis, devintasis 2019 metų WRX čempionato etapas prikaustys dar didesnį tautiečių dėmesį. Po puikaus pasirodymo Prancūzijoje Rokas kvietė tautiečius atvažiuoti į Rygą.

Tad šeštadienį ir sekmadienį Bikerniekų trasoje galima tikėtis pamatyti ne vieną trispalvę. Juo labiau, kad Rokas neslepia nusiteikęs ir vėl kovoti dėl patekimo į finalą – juk „namų“ sienos padeda, o sirgalių palaikymas labai svarbus. Tiesa, neaišku, kokių orų tikėtis – sinoptikai savaitgalį žada permainas.

Priminsime, Rokas Baciuška po skyrybų su lietuviška komanda „ESmotorsport-LabasGas“ sėkmingai atstovauja GCK komandai, lenktyniaujančiai „Renault Megane RSRX“ automobiliais. Komandos įkūrėjas – legenda Guerlainas Chicheritas. Kiti komandos nariai – Antonas Marklundas, Guillaume'as de Ridderis, Cyrilas Raymondas.

„ESmotorsport-LabasGas“ atstovauja rusas

Lietuvos komanda „ESmotorsport-LabasGas“ taip pat intensyviai ruošiasi šioms varžyboms. Kaip ir Prancūzijoje, taip ir Latvijos sostinėje prie žaliojo „Škoda Fabia WRX“ automobilio vairo sės rusas Matvey Furazhkinas.

Europos autokroso čempionate dalyvaujančiam lenktynininkui Prancūzijos etapas buvo debiutas Pasaulio ralio kroso čempionate, todėl pagrindinis komandos tikslas tose lenktynėse buvo kuo labiau „pripratinti“ devyniolikmetį vairuotoją prie ralio kroso automobilio, o komandos inžinierių strategija buvo suteikti lenktynininkui kuo daugiau šios autosporto disciplinos pagrindų, kad M. Furazhkinas po mažu, bet stabiliai adaptuotųsi prie naujovių, suprastų Joker rato strategijas, išmoktų kartu su komandos inžinieriais analizuoti telemetrijos duomenis bei įsisavinti inžinierių pastabas bei patarimus, taip pat priprastų prie asfaltinės trasos dalies, kurios visiškai nėra autokrose.

„Nors Prancūzijos etape mes nepasiekėme gero rezultato, tačiau esame patenkinti dirbdami su tokiu jaunu ir profesionaliu lenktynininku, kuris parodė drąsą sudalyvauti pačio aukščiausio lygio ralio kroso varžybose, rungdamasis prieš daugybę patirties per daugelį metų sukaupusius lenktynininkus. Esame linkę tik dar labiau stengtis padėdami Matvey kuo geriau adaptuotis prie ralio kroso disciplinos. Tuo pačiu kviečiame šį savaitgalį lietuvius atvykti į lenktynes ir palaikyti komandą lenktynėse, vienoje geriausių ralio kroso trasų pasaulyje“, – sakė „ESmotorsport-LabasGas“ komandos įkūrėjas Ernestas Staponkus.

Vytauto Pilkausko nuotr./Pasaulio ralio kroso čempionatas keliasi į Latviją
Vytauto Pilkausko nuotr./Pasaulio ralio kroso čempionatas keliasi į Latviją

Prancūzijoje bendroje įskaitoje po visų keturių kvalifikacinių važiavimų – M.Furazhkinas užėmė 20-ą vietą ir į pusfinalį nepateko.

Pasaulio ralio kroso čempionato etapas Bikernieki trasoje, Rygoje, vyks rugsėjo 14-15 dienomis. Tai puiki proga lietuviams pamatyti kaip trasoje skrieja 600 AG turintys ralio kroso bolidai, galintys 100 km/val. greitį pasiekti greičiau nei per 2 sekundes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius