TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Paskelbti lietuvių startiniai numeriai artėjančiame Dakaro ralyje: Vaidoto Žalos pavardės dar nėra

Dakaro ralio organizatoriai A.S.O. paskelbė visus Dakaro ralio dalyvių starto numerius. Tačiau aklai tikėti šiuo sąrašu neverta. Ir štai kodėl.
Lietuvių Dakaro startiniai numeriai 2024 m.
Lietuvių Dakaro startiniai numeriai 2024 m.

Sąraše nėra Vaidoto Žalos pavardės, nors jis kiek anksčiau aiškiai pasakė, kad jau turi komandos pagrindinį partnerį ir ieško automobilio.

Kol kas Vaidotas nieko nekomentuoja, daugiau pasakys, „kai ateis ta diena“. Tai galėtų reikšti, kad Vaidoto gerbėjams reikia apsiginkluoti kantrybe ir tikėtis gerų žinių. Taip pat reikia įvertinti, kad Vaidotas kelią į Dakarą šį kartą pradėjo vėliau, o procedūros užtrunka laiko.

Kitas svarbus dalykas – paskelbtas startinis numeris dar nereiškia, kad sportininkas tikrai startuos. Nes organizatoriai skelbia užsiregistravusių numerius, tačiau padėtis iki sausio dar gali keistis.

Lietuvos komandos 2024 m. Dakaro ralyje

Benediktas Vanagas ketvirtadienį paskelbė (nes tą padarė ir Dakaro organizatoriai) ne tik savo su Kuldaru startinį numerį, bet ir naują komandos ekipažą – Vladą Jurkevičių su Aisvydu Paliukėnu. Tačiau šioje komandoje taip pat dar yra neatsakytų klausimų. Pavyzdžiui, kokiu automobiliu startuos B.Vanagas, o kokiu V.Jurkevičius. Nes komandos bazėje kol kas stovi tik vienas „Hilux“.

Organizatoriai taip pat paskelbė, kad motobagių klasėje startuos du nauji ekipažai iš Lietuvos. Viename iš jų – galimai Aistė Perminaitė. Kitame – Emilija Gelažnikienė su Arūnu Gelažninku. Taip pat dar du Dakaro naujokai – motociklininkas Modestas Siliūnas ir „CF Moto Thunder“ keturračių komandos narys Antanas Kanopkinas.

Pasaulio čempionas keturratininkas Laisvydas Kancius kol kas oficialiai nepatvirtino dalyvavimo, bet startinį numerį jau turi.

Sunkvežimiu kartu su Vaidotu Paškevičum turėtų startuoti tai pat Dakaro naujokai – Gytis Gaspariūnas ir Albert Veliamovič.

Dakaro senbuvis Gintas Petrus bagiu startuos su savo bičiuliu portugalu Jose Marquesu, o dukart pasaulio čempionas Rokas Baciuška – T3 klasės motobagiu su šturmanu Oriol Vidal Montijano.

Artimiausi renginiai

Oficialus B. Vanago komandos pristatymas vyks lapkričio 21 d., o technika iki mėnesio pabaigos turi būti pristatyta į Barselonos uostą. 48-asis Dakaro ralis startuoja sausio 5-ą dieną, o finišas numatytas sausio 19-ą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius