Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

K.Rovanpera tapo 2023 m. WRC čempionu

Po šeštadienį Elfyno Evanso patirtos avarijos, suomių vunderkindui norint apginti savo WRC čempiono titulą tereikėjo pasiekti Centrinės Europos ralio finišo liniją. Atsargiai važiavęs Kalle Rovanpera galų gale finišavo ralyje antroje vietoje ir tapo 2023-čiųjų metų WRC čempionu.
Kalle Rovanpera
Kalle Rovanpera

Centrinės Europos ralio apžvalga:

Po O.Tanako pergalės pirmame inauguracinio ralio greičio ruože, netrukus jį aplenkęs T.Neuville po pirmos ralio dienos pirmavo. Penktadienį padangą pramušęs S.Ogier prarado daugybę laiko. Trijuose GR iš eilės laimėjęs K.Rovanpera išstūmė T.Neuville iš lyderio pozicijų ir net vienu metu turėjo susikrovęs 37,2 sek. persvarą. Tuo tarpu šeštadienį padaręs grubią klaidą (nuslydo nuo kelio) Kalle išmėtė turėtą persvarą. Vis dėl to netrukus jį pradėjęs vytis E.Evansas sudaužė savo automobilį. Vieninteliam konkurentui dėl WRC čempiono titulo pasitraukus, K.Rovanpera sulėtėjo ir ėmė vairuoti kur kas saugiau, taip sudarydamas sąlygas nugalėti T.Neuville. Nepaisant to, P2 vietoje ralyje vis tiek finišavęs K.Rovanpera tapo 2024 m. WRC čempionu.

SS18 („Powerstage“)

SS18 ruože saugiai finišavęs P8 vietoje K.Rovanpera tapo šio sezono WRC čempionu.

Paskutiniame ralio GR E.Evansas stengdamasis pelnyti kiek tik galima daugiau taškų laimėjo, tačiau to vis tiek buvo negana.

Finišavęs E.Evansas sakė: „Kalle penktadienį atrodė labai gerai, tikrai negalėjome jam prilygti greičiu. Žinoma, vis tiek bandėme, tačiau tai šį kartą nepavyko. Taip jau kartais nutinka. Bandysime kitąmet.“

Tuo tarpu Centrinės Europos ralyje pergalę iškovojo T.Neuville. P2 atiteko K.Rovanperai, o P3 O.Tanakui.

SS17

Pergalė šiame GR vėl atiteko akivaizdžiai patogiai sekmadienį besijautusiam S.Ogier. Antroje vietoje šio GR metu finišavęs Takamoto Katsuta įtvirtino savo pozicijas varžantis dėl 5-tos vietos. Iki SS17 ruožo jį nuo Teemu Sunineno (P6 bendroje įskaitoje) skyrė vos apie 10 sek., o priešpaskutiniame GR aukštoje pozicijoje finišavęs japonas šią persvarą padidino iki 15,4 sek.

SS15 ir SS16 dominavo „Toyota“ vairuojantys sportininkai

Pirmuose dviejuose greičio ruožuose aukščiausiomis pozicijomis keitėsi tik S.Ogier ir suremontuotu automobiliu į ralį grįžęs E.Evansas. Abu minėti sportininkai finišavo TOP2 abiejuose GR, tiek jog S.Ogier laimėjo SS15, o E.Evansas SS16 ruože.

37,8 sek. ralyje pirmaujantis T.Neuville ryte atviru tekstu pripažino, kad galvoja vien tik kaip vengiant bet kokios rizikos išlaikyti turimą persvarą.

„Aš tik stengiuosi apsieiti be gedimų, pramuštų padangų ir bet kokių kitokių klaidų“, - sakė T.Neuville.

SS16 ruožo metu 18.2 sek. nuo lyderio atsilikęs K.Rovanpera irgi aiškiai siekia tik kuo saugiau pasiekti finišą, tokiu būdu užsitikrinant 2014 m. WRC čempiono titulą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius