Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Išvengęs kritinių klaidų Graikijos WRC etape nugalėjo K.Rovanpera

Iš pradžių iš ralio pasitraukus iki tol jame pirmavusiam Thierry Neuville, o vėliau ir automobilio ratą išlaužius Sebastienui Ogier, Graikijos ralyje triumfavo K.Rovanpera. Nors ir suomis nebuvo pats greičiausias, stabiliai važiavęs ir išvengęs kritinių klaidų Kalle dar labiau sustiprino savo, kaip lyderio bendroje čempionato įskaitoje, pozicijas.
WRC organizatorių „facebook“ puslapyje patalpinta nuotr.
WRC organizatorių „facebook“ puslapyje patalpinta nuotr.

SS15 („powerstage“)

Tai buvo vienas iš pačių techniškiausių greičio ruožų visame ralyje. Pirmame greičio ruožo sektoriuje S.Ogier fiksavo absoliučiai identišką T.Neuville‘ui laiką, kol galiausiai realiai tokiu pačiu tempu važiavęs prancūzas nusileido vos 0,1 sek.

Kai jau atrodė, kad T.Neuville laiko savo rankose pergalę „powerstage“ ruože, vėliau išvažiavęs Otto Tanakas belgą aplenkė 2,2 sek.!

Kiti du į trasą pajudėjo šiame GR metu dėl antros vietos ralyje kovoję D.Sordo ir E.Evansas. Šioje dvikovoje laimėjo 1,5 sek. greitesnį laiką užfiksavęs E.Evansas. Velsietis tokiu būdu pelnė ir antrą vietą visame Graikijos ralyje.

Tuo tarpu jau ketvirtą kartą šiame sezone „powerstage“ tipo greičio ruože triumfavo K.Rovanpera. Na ir 22-iejų metų amžiaus ralio super talento tempas!

„Powerstage“ rezultatai:

„Powerstage“ rezultatai
„Powerstage“ rezultatai

Galutiniai Graikijos ralio rezultatai:

Graikijos ralio rezultatai
Graikijos ralio rezultatai

SS14

Tuo tarpu SS14 laimėjęs D.Sordo (P3 bendroje įskaitoje) aplenkė E.Evansą (P2 bendroje įskaitoje) ir savo atsilikimą iki jo bendroje įskaitoje sumažino iki vos 2,7 sek. Atrodo, kad paskutiniame ralio („powerstage“) greičio ruože paaiškės, kuris iš šių lenktynininkų Graikijos ralyje finišuos antras.

Dviprasmiškoje situacijoje atsidūręs D.Sordo po finišo sakė: „Aš tikrai noriu pabandyti jį aplenkti, tačiau kartu turiu stengtis išvengti klaidų, kadangi negaliu prarasti turimos vietos ant podiumo. SS14 man labai nepatiko, jau atlikdamas susirašymą jaučiau, kad čia turėsiu problemų. Ir iš tikro, pirmame sektoriuje praradau daug laiko, tačiau nepaisant to aplenkiau E.Evansą. Iki pat ralio pabaigos iš visų jėgų stengiuosi iškovoti antrą vieta bendroje įskaitoje.“

Nors po SS13 televizijos transliacijos komentatoriai net juokavo, kad nėra matę taip lėtai važiuojančio suomio, jis ir priešpaskutiniame GR tikrai nespaudė. Finišavęs septintoje pozicijoje buvo net lėtesnis net už „Rally2“ automobilį vairavusį Andreasą Mikkelseną. Nepaisant to jis išlaikė savo turimą 1 min 29 sek. persvarą bendroje įskaitoje.

Tuo tarpu susitaisę savo automobilius ir dėl „powerstage“ grįžę T.Neuville ir S.Ogier tikrai neskubėjo, aiškiai pirmiausiai ruošdamiesi pakovoti dėl papildomų taškų paskutiniame ralio greičio ruože.

SS13 E.Evansas bendroje įskaitoje aplenkė D.Sordo

Prieš pirmą dienos greičio ruožą dviejų minučių pranašumą turėjęs K.Rovanpera galėjo sau leisti visiškai neskubėdamas prarasti GR nugalėtojui 31,2 sek. ir saugiai pasiekęs finišą vis tiek pirmauti bendroje įskaitoje.

Pagrindinė kova dėl pergalės šiame GR virė tarp sportininkų (D.Sordo ir E.Evanso) pretenduojančių į antrą vietą ralyje. 9 sek. D.Sordo aplenkęs velsietis E.Evansas po šio GR pakilo į P2.

Po SS13 praradęs antrąją vietą D.Sordo (po SS13 bendroje įskaitoje atsiliko nuo E.Evanso 4 sek.) paaiškino to priežastis: „Šiame GR mes naudojome minkšto mišinio padangas, tačiau dėl vietomis drėgnos dangos praradome daug laiko.“

Kaip jau anksčiau rašėme, šeštadienis buvo itin permainingas. Ralio lyderis keitėsi net keturis kartus. Ryte į priekį bendroje įskaitoje išsiveržė S.Ogier, vėliau vienoje kelių sankirtoje ne ten pasukęs jis prarado 10 sek. ir į priekį užleido T.Neuville. Tačiau belgas lyderio pozicija ilgai nepasidžiaugė, apgadinęs automobilio priekinę važiuoklė jis turėjo trauktis iš ralio. Panaši lemtis neužilgo ištiko ir ralyje ėmusį pirmauti S.Ogier, kuris paskutiniame dienos greičio ruože išlaužė galinį ratą. Pasinaudojęs vieno po kito iš kovos besitraukiančiais varžovais, į priekį dvejomis minutėmis pabėgo K.Rovanpera.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius