Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Penkioliktasis „ARTkart“ sezonas atidarytas 200 ratų lenktynėmis

Gegužės 7 dieną vyko pirmasis „ARTkart 200 ratų lenktynių“ etapas. Tradiciškai naujo jau 15 sezono pradžią žyminčios lenktynės vyko Plytinės kartodrome, Vilniuje. Sportininkai varžėsi ne tik dėl nugalėtojų titulo, bet ir dėl pagrindinio prizo „Porsche Driving Academy“ įsteigtų bronzos modulio vairavimo mokymų.
„ARTkart“ 200 ratų lenktynės Plytinės kartodrome
„ARTkart“ 200 ratų lenktynės Plytinės kartodrome / „Longas foto“ nuotr.
Temos: 1 Kartingai

Prie 200 ratų distancijos starto linijos išsirikiavo 13 komandų, kurias pasirinktinai sudaro vienas arba du pilotai, iš viso 21 sportinius kartus vairuojantis lenktynininkas. Starto pozicijos paaiškėjo po 10 min. trukusių kvalifikacinių važiavimų. Juose geriausią rezultatą parodė Rolandas Chandolišvili (35,695 sek.). Po jo išsirikiavo Jono Kaminsko ir Karolio Vilkaičio komanda (36,190 sek.) bei vienas startavęs Martynas Udras (36,237 sek.).

Pirmųjų distancijos 100 ratų lyderiu išliko geriausiai kvalifikavęsis Rolandas Chandolišvili, bet dėl svorio trūkumo šis sportininko rezultatas buvo anuliuotas. Tad pirmajame trejetuke išsirikiavo Jonas Kaminskas ir Karolis Vilkaitis („Drift Kings“), Marius Gabrijolavičius („ARTkart 24“) bei Tomas Pidkovas ir Kasparas Vaškelis („ARTkart Parolin“).

„Longas foto“ nuotr./„ARTkart“ 200 ratų lenktynės Plytinės kartodrome
„Longas foto“ nuotr./„ARTkart“ 200 ratų lenktynės Plytinės kartodrome

Antruosius 100 ratų greičiausiai įveikė, pagrindiniu prizu ir didžiausiais sveikinimais džiaugėsi Jonas Kaminskas ir Karolis Vilkaitis. Tiesa, „Porsche Driving Academy“ vykdomuose mokymuose gali dalyvauti 18 metų sulaukę asmenys, tad Jonui savo prizą išvynioti teks tik kitais metais. Antroje vietoje finišavo itin greitas buvęs ir 16,799 sek. atsilikęs Rolandas Chandolišvili. Trečiojoje vietoje finišą kirto Tomas Pidkovas ir Kasparas Vaškelis, nuo antrosios vietos atsilikę vienu ratu. Kasparas Vaškelis yra jauniausias šių lenktynių dalyvis, jam tik 13 metų.

Antrasis „ARTkart 200 ratų lenktynių“ etapas vyks spalio 15 dieną, „Speedway“ kartodrome, Elektrėnuose. Iki to laiko įvyks dar šeši „ARTkart“ čempionato etapai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius