Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Permainingos Andriaus Vasiliausko „Drift Masters“ varžybos – TOP 5 ir sumaitotas bolidas

„Bemiegės naktys“ – taip būtų galima apibūdinti pastarąsias, daugkartinio drifto varžybų nugalėtojo, Andriaus Vasiliausko savaites, rašoma pranešime.
Andriaus Vasiliausko drifto bolidas
Andriaus Vasiliausko drifto bolidas / Jacek Smarz nuotr.

Pastaruoju metu iš Kauno kilęs sportininkas daugiau laiko praleido užsidaręs dirbtuvėse, o ne lenktynių trasoje. To priežastis – noras kuo greičiau paruošti naujutėlį, iš pagrindų surinktą bolidą su kuriuo būtų galima skinti pergales tarptautinėse arenose.

Už to slypi dar viena priežastis – noras tinkamai pasiruošti „Drift Masters“ čempionato varžyboms, kurios praėjusį savaitgalį vyko kaimynėje Lenkijoje.

Rugpjūčio 17-ą ir 18-ą dienomis A.Vasiliauskas su komandos nariais išvyko į grumtynes Lenkijoje – šalį, į kurią praėjusį savaitgalį atvyko geriausi drifteriai iš visos Europos.

VIDEO: Andriaus Vasiliausko treniruotė prieš varžybas

Išvyko su tikslu

2018-ųjų „Drift Masters“ pirmenybėse dalyvavo beveik 70 sportininkų iš visos Europos. Kiekvienas šoninio slydimo meistras į varžybas atvyksta turėdamas vieną ir tą patį tikslą – savaitgalio pabaigoje į viršų pakelti nugalėtojo taurę. Tokį patį tikslą turėjo ir A.Vasiliauskas.

Pirmuose dvejuose „Drift Masters“ etapuose Andrius demonstravo aukštą lygį. Meistriškumo nestokojantis sportininkas po dviejų „Drift Masters“ etapų vairuotojų įskaitoje užėmė – 14-ą vietą. Vis dėlto, trečiasis „Drift Masters“ etapas Latvijoje sportininkui nebuvo palankus – važiavo su skolintu automobiliu.

Sportinio pykčio suradęs lenktynininkas į Lenkiją išvyko savo rankose turėdamas naują „BMW“ bolidą, kuris buvo ruoštas taip, jog leistų atsikovoti prarastas pozicijas.

VIDEO: Andriaus Vasiliausko pasirodymas „Drift Masters“ varžybose

Skaudi kvalifikacija

Penktadienis buvo skirtas treniruotėms, o vėliau – ir kvalifikacijai. Andrius visų treniruočių metu bandė perprasti organizatorių trasą ir tai jam sekėsi puikiai. Sukaupęs nemažą informacijos bagažą, Andrius išvažiavo į pirmąją kvalifikacijos dalį.

„Užtikrintas ir savimi pasitikintis“ – taip būtų galima apibūdinti pirmąjį kvalifikacijos važiavimą: surinkti 87,7 balai, kurie pasibaigus pirmiems kvalifikaciniams važiavimams užtikrino 5 vietą. Iš pradžių atrodė, jog taip seksis ir antrojo važiavimo metu.

Tik praėjęs slysti, Andrius buvo per arti sienos. Galinėmis padangomis prisilietė prie apsauginės sienelės, apsisuko ir trenkėsi į apsauginę sienelę.

„Jei apsauginė sienelė būtų betoninė, automobilis nebūtų apsisukęs. Būčiau atsirėmęs galine automobilio dalimi ir nuvažiavęs toliau“ – pridurė sportininkas iš Kauno.

Žvelgiant iš šono, daugeliui galėjo susidaryti įspūdis, jog Andrius galėjo pradėti galvoti apie sekantį etapą, o šį – tiesiog užmiršti, tačiau su Andriumi atvykę komandos nariai ir talentingi mechanikai tik dar kartą įrodė, jog nieko nėra neįmanomo. Aplamdytas „BMW“ bolidas vos per dvi valandas buvo pastatytas ant ratų ir paruoštas šeštadienio varžyboms.

Užtikrintas kelias į olimpą

Pirmojo važiavimo metu A.Vasiliausko porininku tapo Axelis Mackas – „Lexus IS“ bolidą pilotuojantis vokietis. Iš pradžių, važiavimo tempą diktavo A.Vasiliauskas. Priekyje startavęs lietuvis puikiai išpildė sau iškeltus tikslus – atitrūko nuo savo varžovo ir pademonstravo kaip reikia įveikti organizatorių paruoštą trasą.

Antrojo važiavimo metu viršesnė pozicija buvo skirta Axeliui Mackui. Puikiai startavęs vokietis padarė porą klaidų, o tai puikiai išnaudojo „BMW“ vairuojantis kaunietis. Viso važiavimo metu Andrius kvėpavo Axeliui į nugarą ir neleido jam atitrūkti.

Po važiavimo paaiškėjo, kad Andrius keliaus į sekantį etapą, kuriame varžysis jau tik 16 dalyvių.

Antrajame etape lietuvis važiavo su Grzegorzas Hypki – vienu talentingiausių Lenkijos drifterių. Kaunietis pirmojo važiavimo metu vėl turėjo diktuoti tempą ir išprovokuoti varžovą, jog padarytų bent vieną klaidą.

„Važiavimas su šiuo lenktynininku tik patvirtino mūsų paruošto bolido pajėgumą. Visgi, esu įsitikinęs, jog didesnis treniruočių kiekis būtų man padėjęs įveikti vieną iš „Drift Masters“ čempionato lyderių“, – po antrojo važiavimo teigė A.Vasiliauskas.

Sekantis „Drift Masters“ etapas įvyks Rugsėjo 7-ą dieną, Vokietijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius