TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pirmasis Dakaro ralio greičio ruožas: Vaidotas Žala – ketvirtas, B.Vanagas dešimtuke neišsilaikė

Šiandien Dakaro ralio dalyvių laukė pirmasis greičio ruožas. Jame dalyviams teko įveikti 414 kilometrų atkarpą. Jie startavo pagal išvakarėse vykusiame prologe pademonstruotus rezultatus. Dienos įvykių chronologiją rasite žemiau.
Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza
Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza / J.Urbonaitės nuotr.
Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

18:19

Automobilių įskaitoje šį greičio ruožą laimėjo belgas G.de Mevius. Jis beveik dviem minutėmis pranoko C.Sainzą. Trečią laiką užfiksavo G. De Villiersas.

Sunkvežimių įskaitoje triumfavo J.Van Kasterenas. Jis 7 min. pranoko taip pat Nyderlandams atstovaujantį G.Huzinką. Čekas J.Valtr su 11 minučių deficitu finišavo trečias.

18:14

Atsilikęs pusantros valandos nuo lyderio Gintas Petrus finišavo 45-as.

17:50

Finišavo V.Jurkevičius ir A.Paliukėnas. Preliminariai jie 38-oje vietoje.

 

17:27

WP9 kelio tašką pasiekė V.Jurkevičius su A.Paliukėnu. Jie klasifikuojami 38-oje vietoje. Už jų 47-oje vietoje juda ir G.Petrus su J.Marquesu.

16:45

Trasoje lieka du automobilių įskaitos dalyviai iš Lietuvos – V.Jurkevičius su A.Paliukėnu ties WP7 žyma užima 39-ą vietą, G.Petrus su Jose Marquesu nuo jų atsilieka 9 minutes ir preliminariai yra 46-oje pozicijoje.

16:43

Denisas Krotovas stumteli Benediktą Vanagą į 14-ą poziciją. Daugiau pretendentų aplenkti lietuvį nebėra, todėl šią poziciją galima vadinti galutine.

16:26

Finišavus Ginieliui De Villiersui paaiškėjo, kad jis Vaidotą Žalą aplenkė kiek mažiau nei minute ir nustūmė jį į ketvirtąją vietą. Tuo metu Benediktas Vanagas jau smuktelėjo iki 13-os pozicijos.

 

16:19

G.Botterillas paskutinėje atkarpoje prarando laiko ir neaplenkia Vaidoto Žalos. Šis lieka trečioje vietoje. Dabar lietuvį per poziciją gali nustumti nebent G. De Villiersas, kuris netrukus finišuos.

16:15

Benediktas Vanagas balansuoja ant dešimtuko ribos ir šiuo metu yra dešimtoje vietoje.

 

16:11

Vaidotas Žala krito į trečiąją vietą. Korekcijų gali įnešti G.Boterrillas ir G.de Villiersas, važiuojantys panašiu tempu.

15:58

Finišą pasiekė ir Vaidotas Žala. Jis kol kas klasifikuojamas antroje vietoje, tačiau netrukus jo rezultatą, panašu, pagerins du dalyviai, kurie lietuvį nustums į ketvirtą poziciją.

15:47

Benediktas Vanagas pasiekė finišą. Laukiama kitų dalyvių, kurių gretose ir greičiau už „Toyota Gazoo Racing Baltics“ duetą važiuojantys ekipažai. Tik tuomet bus aiški B.Vanago užimta vieta, tačiau tikėtina, kad bus išlaikyta pozicija dešimtuke.

15:44

WP9 taške Vaidotas Žala kol kas antras, bet teoriškai turėtų kristi per dvi pozicijas. Benediktas Vanagas kol kas septintas. Tikėtina, kad jis gali išsilaikyti dešimtuke.

15:33

WP6 tašką „SV Technika Racing“ trijulė pasiekė penktoje pozicijoje. Kaip anksčiau teigė organizatoriai, būtent iki šios atkarpos sunkvežimiai ir lenktyniaus ir ši žyma turėtų būti laikoma jų finišų. Taip buvo nuspręsta todėl, kad dėl ryte įvykusios avarijos, kur buvo partrenktas žiūrovas, valandai buvo atidėtas startas.

Nugalėtojui J.Van Kasterenui lietuviai nusileido kiek daugiau nei 8 min.

15:15

Vaidotas Žala WP8 taške šokteli į antrą vietą kol kas. Lyderiui jis nusileidžia 8 min. 20 sek. Paaiškėjo ir tikroji Benedikto Vanago pozicija. Šį tašką jis pasiekė būdamas septintas ir lyderiui nusileisdamas 16 min.

14:39

Vaidotas Žala šiuo metu trečias, vos sekunde atsilikdamas nuo M.Ekstromo. Tačiau už Vaidoto Žalos važiuoja geresnį tempą rodantys C.Sainzas ir G.Botterillas, todėl tikėtina, kad lietuvis smuks į penktą vietą.

14:29

WP7 taške Benediktas Vanagas fiksuoja 6 min. 21 sek. atsilikimą nuo lyderio. Tikimasi, kad toks rezultatas padės išlikti dešimtuke.

14:22

WP5 atžymoje „SV Technika Racing“ ekipažas klasifikuojamas ketvirtoje vietoje. Nuo lyderio jie atsilieka 4 min. 16 sek. Analogišką rezultatą pademonstravo ir tą pačią poziciją su lietuviais šiuo metu dalijasi V.Van Den Brinko ekipažas.

14:17

Į žaidimą grįžta Carlosas „El Matador“ Sainzas, kuris fiksuoja geriausią rezultatą ir išsiveržia į priekį.

14:16

WP5 Vladas Jurkevičius klasifikuojamas 36-oje vietoje.

14:02

WP6 taške pasirodo ir V.Žala. Kol kas jis trečias, bet netrukus čia pasirodys ir greičiau už lietuvį važiuojantis Carlosas „El Matador“ Sainzas. Tikėtina, kad jis V.Žalą pastums į ketvirtą vietą.

13:57

WP4 taške V.Jurkevičius fiksuoja 39-ą vietą, G.Petrus – 47-ąją.

13:55

WP6 taške pasirodė Benediktas Vanagas. Jis čia lyderiui pralaimi 4 min. 39 sek.

13:54

WP4 taške Vaidotas Paškevičius kiek sumažina tempą ir krenta į penktą vietą. Nuo lyderio jis atsilieka 3 min. 47 sek.

13:32

WP5 taške pasirodęs Carlosas Sainzas stuma Vaidotą Žalą į ketvirtą vietą

13:24

WP3 taške Vaidotas Paškevičius, Albert Veliamovič ir Gytis Gaspariūnas šauna į trejetuką! Jie nuo lyderių atsilieka tik 2 min. 47 sek.

13:21

WP3 taške V.Jurkevičius klasifikuojamas 40-oje vietoje. Keturiomis pozijomis ir trimis su puse minutės nuo jo atsilieka G.Petrus.

13:20

Vaidotas Žala smukteli į trečią vietą. Jį aplenkia tempą padidinęs brazilas G. de Meviusas. Jis nuo „Audi“ atsilieka minute. Vaidotas Žala lyderiui nusileidžia 1 min. 50 sek.

13:11

Vaidotas Žala dar labiau artėja prie lyderio ir WP5 taške fiksuoja antrą rezultatą. Lietuvį nuo greičio ruože šiuo metu pirmaujančio Matthiaso Ekstromo skiria 1 min. 50 sek.

13:07

Antrame kelio taške Vaidotas Paškevičius, Albert Veliamovič ir Gytis Gaspariūnas kyla į septintą vietą ir klasės lyderiui J.Van Kasterenui nusileidžia 3 min. 17 sek.

13:04

Organizatoriai išleido biuletenį, kad pirmasis greičio ruožas sunkvežimių klasės dalyviams yra trumpinamas. Vietoje planuotų 414 km jie važiuos 281 km. To priežastis – dėl avarijos su žiūrovu ryte valandai atidėtas startas. Dėl to kyla rizika, kad didelė dalis sunkvežimių nespės finišuoti iki sutemos.

13:01

WP2 atžymoje Vladas Jurkevičius klasifikuojamas 39-oje vietoje. Gintas Petrus čia penkiomis pozicijomis žemiau ir nuo priekyje esančių tautiečių atsilieka minute.

12:59

WP5 taške Benediktas Vanagas nuo lyderio atsilieka 6 min. 47 sek. ir kol kas laikosi TOP10

12:42

Vaidotas Žala ir toliau demonstruoja puikų tempą. Iš šiuo metu šią atžymą pasiekusių dalyvių lietuvis yra antras ir nuo M.Ekstromo atsilieka 2 min. Tačiau jis per porą pozicijų gali kristi, mat už V.Žalos dar važiuoja kiek greičiau judantys C.Sainzas ir G. de Meviusas.

12:36

Pirmąjį kelio tašką pasiekė ir „SV Technika Racing“ ekipažas su „Tatra“ sunkvežimiu. Jie čia fiksuoja aštuntą laiką ir lyderiams nusileidžia 1 min. 45 sek.

 

12:30

WP4 taške Benediktas Vanagas fiksuoja 5 min. 47 sek. atsilikimą nuo lyderiaujančio M.Ekstromo. Tikėtina, kad sulaukus iš paskos važiuojančių greitesnių dalyvių lietuvis išliks dešimtuke.

12:26

Pirmąjį kelio tašką pasiekė ir V.Jurkevičius su A.Paliukėnu. Jie čia lyderiams nusileido beveik 5 min. ir klasifikuojami 42-oje vietoje. Nuo jų 40 sek. ir keturiomis pozicijomis čia atsiliko Gintas Petrus su Jose Marques.

12:22

WP3 tašką Vaidotas Žala pasiekia su 3 min. atsilikimu nuo lyderio ir tai yra kol kas trečias rezultatas. Tuo metu Benediktas Vanagas šiuo metu klasifikuojamas 7-oje vietoje ir V.Žalai nusileidžia pusantros minutės.

11:59

Vaidotas Žala prieš Benediktą Vanagą antrame kelio taške yra įgijęs jau vienos minutės pranašumą. V.Žala kol kas klasifikuojamas penktoje vietoje, B.Vanagas – aštuntoje. V.Žalos atsilikimas nuo lyderiaujančio M.Ekstromo siekia kiek mažiau nei 3 min.

11:43

Benediktas Vanagas pasiekė antrąjį kelio tašką. Jo tempas taip pat didėja. Kol kas jis čia lyderiui pralaimėjo 3 min. 58 sek. ir klasifikuojamas ketvirtoje vietoje, tačiau ši pozicija keisis.

11:39

Vaidotas Žala pirmame kelio taške puse minutės pranoksta Benediktą Vanagą ir kyla į devintą vietą. B.Vanagas šiuo metu klasifikuojamas 14-oje vietoje ir artėja prie WP2

11:17

Pirmąjį kelio tašką Benediktas Vanagas pasiekia lyderiui nusileisdamas 2 min. 4 sek. Kol kas tai yra dešimtas rezultatas, tačiau iš paskos lietuvio startuos dar gausus būrys varžovų, todėl B.Vanago pozicija teoriškai dar gali keistis.

 

10:56

Varžybos atnaujintos. Dalyviai vienas po kito leidžiasi į trasą. Geriausią tempą kol kas demonstruoja Matthias Ekstromas su „Audi“.

10:34

Pranešta, kad greičio ruožo sustabdymo priežastis – partrenktas žiūrovas. Teigiama, kad incidentas įvyko vos už dviejų šimtų metrų nuo starto. Žiūrovas išgabentas į ligoninę. Varžybas tikimasi atnaujinti artimiausiu metu.

10:06

Startuoti turėtų Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza, tačiau automobilių klasės startas atidėtas.

VIDEO: Atidėtas pirmojo GR startas

 

10:05

Automobilių kategorijos startas kol kas atidėtas. Organizatoriai žada, kad netrukus varžybos bus atnaujintos.

 

09:50

Prie starto stovi ir netrukus į pirmąjį greičio ruožą pajudės „Toyota Gazoo Racing Baltics“ duetas – Benediktas Vanagas ir Kuldaras Sikkas.

09:30

Benediktas Vanagas ir Kuldar Sikk jau keliauja link pirmojo greičio ruožo starto

 

Automobilių ir sunkvežimių klasėse lenktyniaujančių Lietuvių starto laikai

09:18

Benediktas Vanagas/Kuldar Sikk – 9 val. 50 min.

Vaidotas Žala/Paulo Fiuza – 10 val. 7 min.

Vladas Jurkevičius/Aisvydas Paliukėnas – 10 val. 53 min.

Gintas Petrus/Jose Marques – 10 val. 53 min. 30 sek.

Vaidotas Paškevičius/Albert Veliamovič/Gytis Gaspariūnas – 11 val. 00 min.

 

Pirmojo greičio ruožo charakteristika

09:16

Greičio ruožo ilgis – 414 kilometrų, o kartu su pervažiavimais iki starto bei po finišo iki rytojaus bivako dalyviai turės įveikti net 544 kilometrus.

Organizatoriai trasos dangos sudėtį procentais apibūdina taip: 71 proc. žvyro/purvo danga, 12 proc. sudarys smėlis, 17 procentų – akmenys. Kopų nežadama.

Pirmas Dakaro ralio etapas
Pirmas Dakaro ralio etapas

 

Paskutinis atnaujinimas 2024-01-06 09:16

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius