Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po nuobodaus pirmo etapo „Formulė-1“ keis taisykles?

Milžinišką ažiotažą kėlęs 2010 metų „Formulės-1“ čempionatas prasidėjo ne taip, kaip planuota. Uždraudus lenktynių metu pildyti degalų atsargas, varžybose beveik neliko intrigos – pilotai važiavo atsargiai, taupydami degalus ir padangas, nerizikuodami lenkti varžovų. Tuo netruko susirūpinti stipriausios „Formulės-1“ komandos, teigiančios, kad pirmenybėms reikia skubių permainų, antraip jos taps nuobodžios.
„Formulės-1“ komandų vadovai pirmosiose 2010 metų sezono lenktynėse pasigedo lenkimų ir intrigos
„Formulės-1“ komandų vadovai pirmosiose 2010 metų sezono lenktynėse pasigedo lenkimų ir intrigos. / „Scanpix“ nuotr.

Garsiausiai apie būtinas permainas po pirmo 2010 metų sezono etapo Bahreine prakalbo „McLaren“ vadovas Martinas Whitmarshas. Jis yra ir „Formulės-1“ komandų asociacijos FOTA prezidentas. 

„Padangos nedilo taip sparčiai, kaip planuota, todėl ir buvo neįdomu. Sustojome techninės priežiūros zonoje tik norėdami aplenkti Nico Rosbergą, tačiau su minkštos sudėties padangomis galėjome įveikti net apie 25 ratus. Jeigu su minkštos sudėties padangomis įmanoma įveikti pusę distancijos, tai kietos laikys tiek, kiek nori“, – ESPN televizijai stebėjosi M.Whitmarshas.

Jo teigimu, išspręsti šią problemą galima dvejopai. „Formulė-1“ turi būti įdomi, dinamiška, neprognozuojama. Jeigu lenktynėse vietos bus išsidalijamos tik pagal kvalifikacijos rezultatus, žmonės greitai nustos domėtis šiuo sportu, – neabejojo „McLaren“ vadovas. – Manau, intrigą grąžintų greičiau dylančios padangos. Taip pat manau, kad lenktynėse būtina įvesti dviejų privalomų sustojimų techninės priežiūros zonoje taisyklę.“

FOTA prezidentui pritarė „Red Bull“ vadovas Christianas Horneris. „Privalu rimtai apsvarstyti dviejų sustojimų taisyklę. Absurdiška, kad mechanikai treniruojasi kaip pamišę, o pilotai lenktynėse sustoja vos kartą“, – teigė Ch.Horneris.

Tuo tarpu Bahreino lenktynėse triumfavusios „Ferrari“ komandos vadovas Stefano Domenicali siūlo dar neskubėti keisti taisyklių.

„Palaukime. Kitose lenktynėse scenarijus gali būti visai kitoks. Palaukime dar keletą lenktynių ir tada įsitikinsime, ar karštai visų aptarinėjamos problemos yra realios“, – neskubėti ragino S.Domenicali.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius