Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po svarstymų atšaukti Dakarą – ralio direktoriaus atsakas: apie tai nėra kalbos

Prancūzijos vyriausybė paskelbė svarstanti galimybę atšaukti Dakaro ralį dėl prieš jo startą įvykusio sprogimo. Apie tai penktadienį kalbėjo vienas iš ministrų. Tačiau Dakaro ralio direktorius Davidas Castera galvoja priešingai. Jo teigimu, „šiuo etapu nėra net kalbos“ apie Dakaro nutraukimą.
Dakaro ralis, šeštojo greičio ruožo finišas
Dakaro ralis, šeštojo greičio ruožo finišas / Egidijaus Babelio nuotr.

Apie tai, kad Prancūzijos vyriausybė svarsto galimybę atšaukti Dakaro ralį, cituodama užsienio reikalų ministrą Jeaną-Yves'ą Le Drianą, penktadienį pranešė agentūra AFP.

„Manėme, kad galbūt geriausia būtų atsisakyti šio sporto renginio... klausimas lieka atviras“, – BFM televizijai sakė ministras ir pridūrė, kad „tai galimai buvo teroro išpuolis prieš Dakarą“.

Kaip 15min rašė, automobilis, kuriuo važiavo „Sodicars“ komandos nariai, sprogo Džidoje gruodžio 29 d. Sprogimo metu jau 9-ajame Dakare dalyvaujantis Prancūzijos pilotas Philippe'as Boutronas patyrė sunkių kojų sužalojimų.

Pasak Dakaro ralio direktoriaus Davido Casteros, sportininkui atlikta chirurginė operacija. Sportininko sūnus Prancūzijos, kur nugabentas P.Boutronas, žiniasklaidai sakė, kad tėvo būklė gerėja, bet jis stipriai sužalotas.

Vis dėlto Dakaro ralio direktorius D.Castera teigia net minčių neturįs, kad šiuo metu lenktynės galėtų būti nutrauktos. Taip jis kalbėjo Frensh TV, o jį cituoja motorsport.com.

„Šiame etape nėra kalbos apie Dakaro nutraukimą. Tyrimas tebevyksta. Kaip teisingai pasakė ministras, svarbiausiai yra tiksliai žinoti, kas nutiko gruodžio 30 dieną“, – kalbėjo ralio direktorius.

Jo teigimu, tai yra klausimas, į kurį norėtų atsakyti visų pirma P.Boutronui ir jo šeimai.

MFE nuotr./Philippe'as Boutronas
MFE nuotr./Philippe'as Boutronas

„Bendradarbiaudami su Saudo Arabijos valdžios institucijomis, įdiegėme daug papildomų saugumo priemonių. Tai galima pamatyti bivake, šalia jo, greičio ruožų starte ir finiše. Visa tai yra tam, kad išlaikytume optimalų saugumo lygį“, – kalbėjo D.Castera.

Direktorius tvirtina, kad Dakaro organizatoriai kelia ir patys sau daug klausimų: „Pirmiausia pabaikime ralį, o tada ir matysime.“

D.Castera sakė kalbėjęs su nukentėjusiu P.Boutronu ir negalįs nesižavėti šiuo pilotu.

„Stengsimės laikytis ir kovoti, kad sportas būtų svarbiau už visa kita“, – teigė Dakaro ralio direktorius.

Imago / Scanpix nuotr./Davidas Castera
Imago / Scanpix nuotr./Davidas Castera

Dakaro ralis kartą savo istorijoje jau buvo nutrauktas – 2008 metais jis nebuvo pradėtas nusprendus, kad negalima užtikrinti sportininkų saugumo. Tais metais ralis dar turėjo vykti Afrikoje. Nuo 2009 metų lenktynės persikėlė į Pietų Ameriką, o nuo 2020-ųjų vyksta Saudo Arabijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius