Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Po varžybų Rukloje „Specialist Racing Team“ tapo Lietuvos čempionato lyderiais

Praėjusį savaitgalį Rukloje vyko ketvirtasis Lietuvos Baja čempionato ir taurės etapas „Perimetras“, rašoma pranešime.
Lietuvos Baja čempionato ir taurės etapas „Perimetras“ Rukloje, Specialist komanda
Lietuvos Baja čempionato ir taurės etapas „Perimetras“ Rukloje, Specialist komanda / Arno Strumilos nuotr.

SSV klasėje 2 vietą užėmusi „Specialist Racing Team“ komanda tapo Lietuvos čempionato lyderiais – Daliaus Olechnavičiaus ir Aido Bubino ekipažas keturis savaitgalio greičio ruožus įveikė antri, tačiau to užteko, kad bendroje čempionato įskaitoje pakiltų į pirmąją vietą, mat pagrindiniai jų varžovai finišavo žemiau.

Iš viso sportininkai praėjusį savaitgalį įveikė 4 greičio ruožus, kurių bendras kilometražas – 134 km, o turistai „Adventure“ klasėje – 2 greičio ruožus ir 231 km. „Specialist Racing Team“ ekipažas dar prieš varžybas nustebino organizatorius, mat užsiregistravo į dvi klases – bagių (SSV) ir turistinių automobilių („Adventure“).

„Mes tęsiame pasiruošimą 2023 m. Dakaro raliui ir renkame patirtį įvairiose varžybose. SSV ir „Adventure“ klasių trasos skirtingos, tad čia buvo puiki galimybė per vieną savaitgalį pravažiuoti daugiau nei 350 kilometrų naviguojant skirtingose vietovėse. Patirties niekada per daug nebus“, – kalbėjo ekipažo šturmanas A. Bubinas.

SSV klasėje greičiausi buvo Arvydas Danilevičius su Jurgiu Dzvonku („Can Am Maverick“), antri liko D. Olechnavičius su A. Bubinu („Can Am Maverick“), treti – Virginijus Narauskas su Ieva Narauskaite („Can Am X3“).

„Perimetro“ etapo sportinių automobilių įskaitoje greičiausi buvo Merkys Saukevičius su Dariumi Leskausku („Toyota Tacoma“), antri – Algirdas Talutis su Justu Vičiūnu („Desert Warrior“), treti – Mindaugas Vijeikis su Mantu Kutka („Toyota Land Cruiser“).

Motociklu greičiausiai keturis greičio ruožus įveikė Laurynas Avyžius (KTM EXC500), antras buvo Andrius Greičiūnas („Husqvarna FE350“), trečias – Povilas Lencevičius („Husqvarna FE350).

Turistinių automobilių įskaitoje „Adventure“ nepralenkiami buvo Antanas Stepulaitis su Andriumi Zalecku („Isuzu Trooper“), nuo jų atsiliko ir antrą vietą užėmė Mindaugas Aškelėnas su Raminta Grigaityte („Toyota Land Cruiser 80“), trečią vietą užėmė Algimantas Glikas su Vytautu Kružiku ir Mariumi Petkūnu („Volkswagen Touareg“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius