Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Porsche“ originaliai kviečia „Audi“ grįžti į Le Mano 24 val. lenktynes

2014-aisiais, kai „Porsche“ paskelbė apie grįžimą į Le Mano 24 val. lenktynių greičiausiųjų LMP-1 bolidų klasę, „Audi“ sukūrė nuotaikingą vaizdo siužetą, pasveikinantį į trasą grįžtančius daugkartinius lenktynių nugalėtojus. Šiandien istorija apsivertė aukštyn kojomis: „Audi“ prieš kurį laiką paskelbė, kad apleidžia prestižiškiausias pasaulyje ilgų distancijų lenktynes ir prioritetus dėlios kitur.
„Porsche“ kviečia „Audi“ grįžti į Le Maną
„Porsche“ kviečia „Audi“ grįžti į Le Maną

„Audi“ automobiliai Le Mano 24 val. lenktynėse triumfavo 2004–2008 ir 2010–2014 metais, o 2015–2016 liko greta aukščiausio pakylos laiptelio – šį užėmė „Porsche“. Pasaulio ilgų distancijų lenktynėse „Audi“ per pastaruosius 18 metų iškovojo 106 pergales per 185 lenktynes, o Le Mane ant aukščiausio nugalėtojų pakylos laiptelio įvairiose įskaitose lipo 13 kartų.

Abu gamintojai priklauso vienam „Volkswagen“ koncernui, tad jų konkurencija buvo stipriai kvestionuojama nuo pat „Porsche“ grįžimo į lenktynes, o viso koncerno „dyzelgeito“ skandalas paskatino apkalbas, kad „Audi“ ilgų distancijų lenktynių programos atsisakoma siekiant taupyti lėšas.

VIDEO: „Porsche“ prašo „Audi“, kad šie grįžtų į Le Maną

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius