-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praplatintos „Nemuno žiedo“ saugumo zonos išgelbėjo lenktynių savaitgalį

Kačerginės „Nemuno žiedo“ lenktynių trasa nėra pati saugiausia lenktyniauti, tačiau prieš šį sezoną pavojingiausios vietos buvo patobulintos: atitvarai buvo nustumti tolyn nuo asfalto, greičio gesinimo zonos praplatėjo ir tapo efektyvesnės. Pagerėjusiu saugumu savo kailiu įsitikino „Autoplius Fast Lap“ lenktynių čempionato antrajam etapui besiruošiantis „Dynami:t Energy“ komandos lenktynininkas Mantas Matukaitis, iš trasos išskridęs 202 km/val. greičiu, teigiama pranešime žiniasklaidai.
M. Matukaičio avarija
M. Matukaičio avarija / Komandos nuotr.

Jau šį savaitgalį Rygoje, Bikerniekų trasoje vyks antrasis Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato etapas. Dėl čempiono titulo R3000 klasėje kovojantis „Dynami:t Energy“ ekipos lenktynininkas Mantas Matukaitis itin aršiame ir avarijomis paženklintame pirmajame etape gerokai aplamdė savo automobilį.

Taip, kad į trasą su savuoju BMW M3 grįžo likus mažiau nei savaitei iki kitos čempionato kovos. Laiko išsibandyti ir susireguliuoti techniką ne itin daug, tad paskutines dienas jis kartu su mechanikais leido Kačerginės „Nemuno žiede“. Po šiandienos įvykio kartu su meistrais teks praleisti ir paskutines naktis iki varžybų.

„Turėjome problemų su akceleratoriaus pedalu, tad mechanikai jį pakėlė aukščiau nuo grindų. Po tiesiosios link „Šakių“ posūkio, prieš pat stabdymą koja nuslydo nuo greičio pedalo ir užstigo po juo. Teko stipriai stabdyti kaire, bet deja, sekundės pritrūko. Nepaisant to, pavyko išbandyti naujas, padidintas saugumo zonas, po to lengvai pabučiavau šalia atitvarų esančias padangas. Viskas baigėsi laimingai, automobilis patyrė tik kosmetinius pažeidimus, tad „Autoplius Fast Lap“ lenktynėse startuosim“, – po avarijos pasakojo M.Matukaitis.

Saugumo zonos veikia

GPS duomenimis, prieš pat stabdymą „Dynami:t Energy“ komandos pilotas buvo pasiekęs 202 km/h greitį. Tiesioji prieš „Šakių“ posūkį – viena greičiausių „Nemuno žiedo“ trasos vietų, o stabdymo zona prieš lėtą, ties Šakių plentu esantį posūkį viena pavojingiausių, mat čia lenktynininkai turi dvigubai sumažinti greitį, o stabdymo zonoje asfaltas nelygus. Šioje vietoje „atsižymėjo“ daugelis lenktynininkų. Vieniems baigėsi sėkmingai, kitiems – nelabai. Štai pernai čia dėl stabdžių problemos automobilį stipriai apdaužė Indrė Senkutė-Gedgaudienė.

„Jeigu iš trasos taip būčiau išlėkęs praėjusiais metais, ko gero dabar tektų ieškoti naujo automobilio kėbulo, arba bent jau radiatoriaus ir kitų priekyje esančių mazgų. Padidintos greičio gesinimo zonos tikrai į naudą. Ten, kur šiemet dar čiuožiau didžiuliu greičiu, praėjusiais metais jau būčiau įsipynęs tarp geležinių trasos atitvarų ir laukčiau medikų pagalbos“, – samprotavo M.Matukaitis.

Lenktynininkas džiaugiasi, kad automobilio pažeidimai nedideli, ir jau šį šeštadienį galės toliau kovoti dėl R3000 klasės čempiono titulo. Nors „Dynami:t Energy“ komanda Rygoje esančioje Bikerniekų trasoje lankėsi tik kartą, Mantas iš ten grįžo patenkintas, mat konfigūracija puikiai tinka jo vairavimo stiliui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius