-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 13 /10:40

Vienuoliktoji diena: R.Baciuška gavo smūgį į galą, A.Gelažninkas ir T.Jančys važiavo savo tempu

Dalyviams ketvirtadienį reikia įveikti 346 kilometrus greičio ruožo ir kiek daugiau nei 150 kilometrų pervažiavimų. Tai tas greičio ruožas, kuriame daug kas spręsis – paskutinę dieną greičio ruožas bus gerokai trumpesnis, tad jei kas dar nori „suvesti sąskaitas“, tą darys šiandien. O gali nutikti taip, kad būtent vienuoliktasis etapas bus paskutinis.

Visą informaciją apie Dakaro ralį stebėkite čia.

Ralio direktorius Davidas Castera sako, kad ketvirtadienį bus labai sunku. Čia laukia visas rinkinys: didelės ir mažos kopos, klampus smėlis. Būtent šiame greičio ruože gali paaiškėti, kas laimės, o kas pralaimės, nes bus nemažai smėlio spąstų. Dėl šių priežasčių dalyviams prireiks didelio susikaupimo ir nuoseklumo.

Organizatoriai trasos charakteristiką procentais apibūdina taip: 42 proc. smėlio, 31 proc. akmenuoto dirvožemio, 27 proc. kopų.

Arūno Gelažninko feisbuke atsirado įrašas, kad tai gali būti ir paskutinis greičio ruožas šių metų Dakare.

„Jeddah miestas šiuo metu yra smarkiai apsemtas vandens ir gali būti, jog rytoj starto apskritai nebebus. Situacija vis dar sprendžiasi“, – rašo motociklininkas.

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

16:54

Tomas Jančys pasakojo, jų mechanikas ryte sugalvojo patobulinimą, kuris net 15 laipsnių sumažino variklio temperatūrą – ekipažui tai itin aktualu, nes vakar skundėsi variklio kaitimu.

„Grįžom į normalų važiavimo ritmą, praknisom pirmą punktą, tai minus penkioliką minučių turėsim. Visą kitą suvažiavom žiauriai gerai. Tik likus 18 km iki finišo prakirtom priekinį ratą“, – pasakojo sportininkas.

Kai daugelis sportininkų sakė, kad šiandine buvo sudėtinga, tai Tomas pasakojo, jog trasa šiandien labai patiko ir buvo „vyšnia ant torto“.

Navigatorius Irmantas pasakojo, kad buvo nelengva ir nuotaiką numušė praleistas pirmas punktas.

Paklausti apie rytojų vyrai sakė, kad nori pervažiuoti per podiumą, o laukiantys 160 kilometrų greičio ruožo bus simboliniai palydint šių metų Dakarą.

16:47

16:18

Tomas Jančys su Irmantu Bražiūnu šiandien užfiksavo 17 laiką tarp motobagių. Po vakarykščio finišo Tomas pasakojo, jog saugos bagį ir sieks tiesiog pasiekti finišą, bet net ir laikantis tokios taktikos ekipažas sugebėjo išlaikyti solidų tempą.

15:59

Tomas Jančys taip pat finišavo. Pozicija išaiškės kiek vėliau.

14:56

Finiše Rokas pasakojo, kad greičio ruožas buvo itin sudėtingas. Sportininkas atrodė gerokai daugiau pavargęs nei anksčiau – trasoje buvo didelių trečio lygio kopų bei labai minkšto smėlio mažesnių kopų.
„Mes finiše: finišavome ir viskas yra gerai“, – sakė Rokas.

Tauragiškis pasakojo, kad pirmoji starto pozicija jam šiandien nepadėjo, nes už jo startavę sunkvežimiai jį lenkdami kėlė daug dulkių.

Taip pat Rokas pasakojo, kad turėjo kontaktą su Domzala – kylant į kopą lenkas trinktelėjo lietuvio motobagiui į galą: „Jie jau pradeda žaisti negražiai. Jis mane pasivijo, papypino, aš gražiai pasitraukiau ir pradėjo mane stabdyt.“

Lietuvis pasakojo, kad po to lenkai įstrigo kopoje.

14:52

14:50

T.Jančys su I.Bražiūnu pasiekė šeštą tašką – išlaiko stabilų tempą.

14:44

14:39

Rokas Baciuška – finiše. Rezultatai bus aiškūs po kelių minučių, finišavus ir kitiems dalyviams.

14:18

Priešpaskutiniame taške Rokas trečias – norint pakilti rezultatų lentelėje į trejetuką jam reikia mažiau nei penkių minučių.

Tomas Jančys penktame taške – penkioliktas.

13:38

Davidas Castera patvirtino, kad rytojaus greičio ruožas bus kaip ir planuota – trasa nebus trumpinama.

13:35

Ketvirtame kelio taške Tomas Jančys su Irmantu Bražiūnu – keturiolikti.

13:25

Iš trečios vietos bendroje įskaitoje pasitraukė Michailas Goczalas, turėjęs techninių problemų, tačiau Roką lenkia Marekas Goczalas – norėdamas užimti trečią vietą po šios dienos greičio ruožo lietuvis turėtų lenką Mareką aplenkti daugiau nei puse minutės.

12:53

Roko varžovas Michailas Goczalas patyrė techninį gedimą ir bando jį spręsti trasoje. Bendroje įskaitoje lenkas po vakarykščio greičio ruožo buvo trečias ir nuo Roko buvo atsiplėšęs 15 minučių, tad bet koks ilgesnis užsibuvimas trasoje reikštų Rokui vietą ant podiumo.

12:49

Arūnas Gelažninkas šiandien liko 41 bendroje motociklų įskaitoje ir penktas „Original by Motul“.

12:41

Trečiame taške T.Jančys fiksuoja šešioliktą laiką.

 

12:17

Trečiame kelio taške R.Baciuška – trečias. Tiesa, tai kol kas nekeičia situacijos galutinėje lentelėje.

12:11

Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./A.Gelažninkas priešpaskutinio greičio ruožo finiše
Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./A.Gelažninkas priešpaskutinio greičio ruožo finiše

 

12:10

Finiše A.Gelažninkas aptarinėjo trasą ir pavojingiausias jos vietas su M.Balooshi. Pastarasis pasakojo, kad buvo taip smėlinga, jog smėlį jautė net tarp dantų.

Arūnas sakė, kad trasoje sąmoningai sumažino tempą pamatęs, kad motociklo variklis leidžia tepalą: „Puse gazo visą ruožą taip ir užbaigiau. Turbūt sunkiausias greičio buvo motorui: labai minkštas smėlis, minkštos kopos. Kaito varikliai ir ventiliatoriai nenustojo dirbt.“

Vyras sakė, kad jo tikslas buvo išlaikyti lyderio poziciją ir tai jam pavyko. Tiesa, jo pranašumas sumažėjo beveik dvidešimčia minučių.

11:52

A.Gelažninkas pasiekė finišą.

R.Baciuška jau pravažiavo antrąjį tašką ir jame net 12 minučių pirmauja prieš A.Domzalą.

11:31

Arūnas Gelažninkas jau pravažiavo priešpaskutinį kelio tašką – iki finišo liko nedaug. 

11:23

11:23

Tomas Jančys su Irmantu Bražiūnu pirmame kelio taške fiksuoja vienuoliktą laiką tarp motobagių.

11:16

Bivake sklinda kalbos, jog organizatoriai rytojaus greičio ruožą žada trumpinti iki maždaug 20 kilometrų. To priežastis trasoje tiesiog stovingis vanduo, atsiradęs po didžiulių liūčių Džidos apylinkėse.

11:14

Pirmame kelio taške Roko laikas penktas.

10:56

Tomas Jančys su Irmantu Bražiūnu startavo greičio ruože.

10:53

Arūnas Gelažninkas jau šeštame kelio taške – iki finišo liko visai nedaug. Preliminariai čia jis 36 bendroje ir penktas „vienišių“ įskaitoje.

R.Baciuška kol kas antras

10:40

Startavo ir motobagiai. Trečiadienį greičio ruožą laimėjęs Rokas Baciuška į trasą išvažiavo pirmas, tačiau pirmajame kelio taške jis antras, užleisdamas lyderio pozicijas lenkui A.Domzalai.

VIDEO: R.Baciuška: „Šiandien nevažiavau, o skriejau“

 

Problemos su technika

10:31

Arūnas Gelažninkas praneša, kad turi bėdų:

„Pirmame waypointe buvau 18, tačiau turiu šiek tiek bėdų su technika, todėl tempą numečiau. Palaikom, linkėjimai iš refueling zonos. Tikiuosi, susimatysime finiše! Siaučia smėlio audra, iki finišo liko 126 km.“

 

10:17

Ketvirtame kelio taške A.Gelažninko laikas buvo preliminariai 38-as bendroje įskaitoje. Tarp motociklininkų pirmauja S.Sunderlandas.

09:41

Trečiajame kelio taške preliminariai A.Gelažninko vieta yra 38.

 

09:01

Antrame greičio ruožo taške A.Gelažninkas smuktelėjo į 39 vietą, prieš tai važiavęs 18-as.

07:58

Rokas Baciuška, trečiadienį laimėjęs greičio ruožą, ketvirtadienį startuos 9:56 Lietuvos laiku, Tomas Jančys – 10:44:30.

07:58

Arūnas Gelažninkas pasiekė pirmąjį kelio tašką, jame jis kol kas antras „vienišių“ klasėje, nuo lyderio atsilikdamas vos puse minutės. Tokia persvara, jeigu ją varžovui ir pavyks išlaikyti, nesikėsina į Arūno kaip lyderio poziciją.

Paskutinis atnaujinimas 2022-01-13 07:58

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius