-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pušaloto vasaros festivalyje kvepėjo ne tik liepomis, bet ir padangų guma

Šeštadienį Pasvalio rajone esančiame Pušaloto miestelyje surengtas vasaros festivalis „Kai kvepia liepom“. Visą dieną trukusiame renginyje buvo apstu įvairiausių pramogų, o galiausiai šventę vainikavo automobilių varžybos.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Pušaloto miestelio gatvėmis slalomo lenktynes, kaip ir praėjusiais metais, vėl surengė automobilių sporto klubas „Ladasport“. Tiesa, pirmieji prie starto stojo ne vidaus degimo variklius turinčių automobilių vairuotojai, bet jaunieji elektromobilių pilotai.

Vaikų slalomo varžybose dalyviai varžėsi elektra varomu automobiliu ir skirtingose amžiaus grupėse kovojo dėl prizinių vietų.

4-5 metų vaikų kategorijoje geriausiai pasirodė Markas Trivolas. Jis penkiomis sekundėmis aplenkė Roką Rapkevičių. Trečią rezultatą parodė Smiltė Petrovaitė. 6-8 metų amžiaus klasėje geriausią laiką užfiksavo Martynas Antanaitis, mažiau nei dviem sekundėmis aplenkęs Lauryną Antanaitį. Trečiosios vietos apdovanojimą iškovojo Linas Gritėnas.

Vyriausių vaikų įskaitoje, kurioje varžėsi 9-11 metų vairuotojai, laimėjo Aronas Mikėnas. Antroje vietoje finišavo Ervinas Mikėnas, o trečiąją poziciją užėmė Edvinas Vainilaitis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka

Savo pasirodymą baigę vaikai trasą užleido suaugusiems sportininkams. Gatvėje buvo suformuota kiek didesnė ir gana greita trasa, kurioje startavo dviejų klasių – priekine ir galine ašimi varomų automobilių vairuotojai. Visi jie trasą turėjo įveikti du kartus, o rezultatas buvo skaičiuojamas abiejų važiavimų laikus sumuojant.

Prie starto pasirodė ir jungtinės moterų bei jaunių klasės dalyviai. Pergalę Pušalote šventė Gintarė Gegieckaitė, kuri lenktyniavo „Volkswagen Polo“ automobiliu. Antrą rezultatą užfiksavo Neringa Mačijauskienė su BMW. Trečiąją vietą čia iškovojo „Mitsubishi Colt“ vairavusi Rūta Nedzelskienė.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka

Galine ašimi varomų automobilių įskaitoje triumfavo BMW vairuotojai. Nugalėtoju čia tapo Mantas Poška. Antrą laiką parodė Mindaugas Mačijauskas, o trečią poziciją iškovojo Gražvydas Sobolevskis.

Verta paminėti ir ne įskaitoje važiavusį šios klasės dalyvį Darių Jakštonį su „Honda S2000”. Sportininkas, kaip jau tapo įprasta, vėl atidavė duoklę žiūrovams, demonstruodamas galine ašimi varomo automobilio manevringumą ir savo vairavimo įgūdžius bei iškart tapo publikos numylėtiniu.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka

Priekine ašimi varomų automobilių įskaitoje pirmąją vietą laimėjo Tomas Markelevičius, vairavęs „Mitsubishi Colt“. Antrą vietą iškovojo Darius Šimkevičius su „VW Golf“. Trečios vietos prizininku tapo taip pat „Mitsubishi Colt“ vairavęs Žydrius Laginauskas.

Absoliučioje slalomo įskaitoje triumfavo Mindaugas Draugelis, kuris aplenkė antros vietos prizininką Mantą Petrovą ir trečią poziciją iškovojusį Tomą Markelevičių.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka

Petraukų tarp slalomo važiavimų metu įspūdingą pasirodymą Pušaloto gatvėse surengė Panevėžio BMW fanų klubas. Progą pasivėžinti keleivio sėdynėje gavo ir miestelio gyventojai bei šventės svečiai.

Klubo nariai išdarinėjo įvairiausius šoninio slydimo triukus savo automobiliais ir dūmais pavertė ne vieną komplektą padangų. Taigi, nesuklysime sakydami, kad Pušaloto vasaros festivalėjo kvepėjo ne tik liepomis, bet ir padangų guma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius