Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

R.Baciuška apie Abu Dabyje Pasaulio ralio-kroso čempionatą: „Bus karšta ir slidu“

Penktadienį Abu Dabyje startuoja Pasaulio ralio-kroso čempionato pirmas etapas. Pirmą kartą čempionatas prasidės ralio-kroso dalyviams neįprastoje, šiai autosporto disciplinai nebūdingoje trasoje – legendinėje Formulės 1 „Yas Marina“ trasoje. Apie tai skelbiama pranešime žiniasklaidai.
Rokas Baciuška ir Abu Dabio Pasaulio ralio-kroso čempionate
Rokas Baciuška ir Abu Dabio Pasaulio ralio-kroso čempionate / esmotorsport.lt nuotr.

Pirmąją lenktynių dieną dalyvių lauks du kvalifikaciniai važiavimai. Vakar burtai lėmė, kad „ESmotorsport-LabasGas“ komandai atstovaujantis jaunas talentas iš Lietuvos Rokas Baciuška važiuos paskutinėje, greičiausių vairuotojų grupėje.

Prieš kvalifikaciją sportininkai turėjo galimybę išbandyti trasos sukibimą laisvosiose treniruotėse. Tiesa, treniruotėse turėjo būti 3 sesijos po 6 ratus. Visgi dėl slidžios trasos organizatoriai turėjo pakoreguoti numatytą dienotvarkę, nes sportininkai važiavo daug lėčiau. Dėlto dalyviai turėjo tik dvi treniruočių sesijas.

VIDEO: Rokas Baciuška po pirmųjų treniruočių ratų: galvojau, kad trasa yra greitesnė

„ESmotorsport-LabasGas“ komandos lenktynininkas Rokas Baciuška per pirmąją sesiją pravažiavo 5 ratus, per antrąją – tris ir bendroje lentelėje kol kas užima 9 vietą. Pasak komandos savininko, buvusio ralio-kroso lenktynininko Ernesto Staponkaus, rezultatas nuteikia optimistiškai.

„Visgi kvalifikacijoje viskas paaiškės. Mat, treniruotėse dalis komandų važiavo su šlapiai dangai skirtomis padangomis. Todėl jų realaus greičio nežinome“, - sakė E.Staponkus.

Taip pat yra įdomu tai, kad „GRX Taneco“ komandos lenktynininkai yra dalyvavę šios trasos atidaryme, gerai žino trasos trajektorijas ir palyginus su kitų komandų lenktynininkais jie yra gerokai greitesni. Treniruotėse pirmą ir antrą vietą užėmę „GRX Taneco“ komandos lenktynininkai N.Gronholmas ir R.Nitišas savo priešininkus lenkia netgi 7-8 sekundės dalimis.

Visgi nepaisant to, atrodo, kad su kiekvienu ratu kiti čempionato dalyviai progresuoja labai labai greitai. Tarp jų ir „ESmotorsport-LabasGas“ komandos lenktynininkas Rokas Baciuška. Nors, jo teigimu, dar nėra atradęs sau patogios trajektorijos. Tačiau antroje treniruočių sesijoje, per tris ratus, lietuvis savo laiką pasigerino per pusę sekundės.

„Nežinau trasos, nerandu sau dar patogios trajektorijos, tačiau su kiekvienu ratu aš vis greitėsiu. Kitas svarbus niuansas yra tai, kad vakščiojant trasa, galvojau, kad bus labai geras sukibimas. Pasirodo priešingai, trasa slidi, nėra sukibimo. O karščio iššūkis, gerai, kad kol kas tenka tik man. Lauke tvyro 42 laipsniai Celsijaus, o automobilyje temperatūra siekia netgi 70“, - sakė R.Baciuška.

Kaip seksis lietuviams jau netrukus pamatysime. Pirmoji kvalifikacija startuoja 14:50 Lietuvos laiku. Tiesiogines transliacijas bus galima stebėti čia ir čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius